Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

A saját stílus a fontos!

Ladányi Beáta: Elegancia ​a gyöngyökön túl

2020. április 25. - Mayerné Répási Adrienn

covers_594353.jpg

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki ha belép egy helységbe, minden szem rá szegeződik. Kellő magabiztossága, stílusa, egyfajta lehengerlő vonzereje, deleje van. Sikkes, csinos minden ruhában. Tudja, mikor, mit kell viselnie. Mindig eléri, hogy kitűnjön a tömegből vagy diszkréten beilleszkedjen. Tudja viselni azokat a ruhádarabokat is, amik másokon röhejesen mutatnak. Neked van ilyen ismerősöd? 

Vannak kifejezetten stílusikon színészek, énekesek, közszereplők, akikre felnézünk, utánozzuk az öltözködésük, a stílusuk. Mert mindig rendezettek. Követésre, irigylésre méltóak mindig, minden helyzetben.

Hogyan válj modern stílusikonná? Így szól Ladányi Beáta első könyvének alcíme. Már ekkor tudtam, hogy nekem tudnom kell, ezt a titkot! És el kell mindenképp olvasnom a könyvet. Finoman fogalmazva, messze vagyok attól a jelzőtől, hogy stílusikon. Szeretem a minőségi, csinos ruhákat, az elegáns megjelenést, de valahogy sosem sikerül eltalálni. És ugye, ott van az a bosszantó dolog is, hogy egy ruha valakin nagyszerűen áll, de az nem biztos, hogy rajtam is. Sőt! Így rendre mellényúlok. Arról nem is beszélve, hogy jó a ruha, jól áll, ám én mégis feszengek benne, kicsit sem tudom adni a dívát. Erre talán születni kell? A könyv megadja a választ.

A ruha teszi az embert? Vagy az ember viseli a ruhát, amitől az csinos lesz?

fashion-2309519_640.jpg

Bea, az írónő meglepően jól, összeszedetten körüljárja minden aspektusát a divatnak, a stílusnak, az öltözködésnek. A lényeg talán az, hogy merj, legyen önbizalmad, próbálgasd a stílusokat, a határaidat és el fogod találni. Ez tanulható bizony. A nagy ikonok is ritkán születnek úgy, hogy mindig makulátlanul tökéletes a szettjük. Viszont önbizalommal azt is el tudják adni, ami nem a legújabb divat szerinti ruhadarab. Jó, a téma ennél jóval összetettebb, kiforrottabb, ahogy a könyv tartalma is. Végre nem egy olyan könyv, ami megmondja, milyennek kell lennem. Viszont rengeteg tippet, ötletet, útmutatót ad ahhoz, hogy kitaláljam és megvalósítsam a saját stílusom, saját magam. Bea nem súlykolja a szokásos téziseket belénk, hogy mit viseljünk, hogyan legyünk elegánsak, miként érjük el. Viszont finoman terel afelé, hogy minden nő érezze magát elegánsnak. Találja meg az önbizalmát és ismerje, szeresse, külső és belső értékeit.

Egy igazi önbizalombomba a könyv!

Nagyon sok utalás, idézet teszi emészthetőbbé, kevésbé szárazzá, olvasmányossá. Viszont nem az az olvasmány, ami elé leülsz és egyben befalod. Érdemes újra és újra egyes fejezetekhez visszatérni, megrágni a mondatokat és lassú tempóban jól átolvasni. 

woman-919047_640.jpg

Bea nem csak stílusos hölgy, hanem a könyvét is stílusosan írta meg. Elegáns mondatok, érdekes gondolatok, okfejtések. Erre a könyvre mondom azt, hogy felemelő olvasmány. Kellő szókincs, precizitás, szépen kivitelezett mondatok. Kicsit talán a nehezebb olvasmányok kategóriájába sorolnám. Kell hozzá egyfajta alapműveltség, egy kis olvasottság, nyelvérzék. Nem is tudom hogyan írjam körül, hogy ne legyen kicsit sem sértő. Csak leírom. Okosabb, műveltebb, tanultabb, olvasottabb nőknek készült a könyv. 

Külön szerettem, hogy Bea két "énje" került a könyvbe. imádtam Charmina stílusát. 

Hogy mit tanultam belőle? Mindenkinek lehet jó stílusa. Nem mindenkinek kell feltétlenül másokét utánozni. Sőt! Kellő önbizalom, egy egyszerű farmer-felső kombinációban is érezhetjük magunk csinosnak, sikkesnek, elegánsnak és ha így érzünk, igy is fogunk viselkedni. Na, ezt veszik észre mások. Ettől leszünk mások szemében elegánsak. Tehet sokszor nem is a ruha a fontos, hanem az, abban hogy érezzük magunk, hogyan viselkedünk. Azt hiszem, át kell nézzem a ruhatáram ilyen szemmel nézve is. Ki kell dobnom azokat a ruhákat vagy elajándékozni, amikben nem érzem magam jól. Mert akkor bizony sosem leszek elegáns, ha feszengek, ideges vagyok. A legszebb ruha, a viselőjétől lesz a legszebb ruha, ha azt tudja viselni!

Köszönöm Beának a lehetőséget, hogy rendelkezésemre bocsátotta a könyvét. Bizony kötelezővé tenném én is a nők számára, olvasmánynak! 

Ha Bea oldalára is ellátogatnátok, itt találjátok az fb oldalát vagy itt az fb csoportját, a weboldalát pedig  Charmina.hu oldalon tudjátok követni. Érdemes megnézni a munkásságát. 

Charmina

350 oldal 

puhatáblás
ISBN: 9786150068312

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#elegancia #stílus #divat #csinos #sikk #ruha #könyv #olvasmány #olvastam #legyélelegáns 

lady-983959_640.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://read-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr4015640876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.