Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Ez a tavasz más, mint a többi

2020. április 16. - Mayerné Répási Adrienn

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülését (MKKE) indított egy pályázatot TAVASZ 2020 címmel az iskolások részére.

A koronavírus-járvány és a védekezés miatt hozott intézkedések talán az általános és középiskolás diákok életében hozták a legnagyobb fordulatot. Nemcsak a járvánnyal kapcsolatos információk, hanem az új élethelyzet okozta változások, az otthonlét, a családtagokkal való összezártság, az online kapcsolattartás a barátokkal, tanárokkal, olyan gondolatokat, érzéseket vagy épp emlékeket idézhetnek bennük, amelyeket szívesen kifejeznek versben, rövid írásokban vagy épp fotóban, rajzban, videóban.

Kérjük, ha kedvetek és időtök van, küldjétek el nekünk rajzaitokat, festményeiteket, fotóitokat, rövid (maximum 3 perces) videóitokat, verseiteket vagy novelláitokat. Fontos, hogy minden mű idén tavasszal készüljön.

A beküldési határidő: 2020. május 31.

A beérkezett pályaműveket neves művészekből, írókból, költőkből álló szakmai
zsűri fogja elbírálni. A legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk, az irodalmi műveket közöljük a média platformjain és nyomtatásban is megjelentetjük. A legügyesebb kreációk szerzői értékes könyvcsomagban is részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetést és találkozót a veszélyhelyzet feloldását követő első könyvünnepen rendezzük meg. Reményeink szerint 2020 őszén. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a hatályos adatvédelmi szabályokat és a szerzői jogra vonatkozó előírásokat betartja.

Egy pályázó egy műfajban egy pályaművet nyújthat be. Várjuk a 2020 tavaszán született műveket.
Tudjátok, EZ A TAVASZ NEM OLYAN, MINT A TÖBBI VOLT.

Alkotásaitokat a tavasz2020@mkke.hu e-mail-címre küldjétek el. A verset, novellát, videó linkjét e-mailben vagy mellékletként, a rajzot és más képet csatolt fotóként. Írjátok meg életkorotokat, lakóhelyeteket és azt az e-mail-címet, ahol elérhetünk benneteket. Üdvözlettel, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Közössége nevében
Gál Katalin, az MKKE elnöke.

https://mkke.hu/hirek_esemenyek/tavasz_2020_palyazat_altalanos_es_kozepiskolasoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://read-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2615617130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.