Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Merengő

A hegy tetején állva

2020. március 03. - Mayerné Répási Adrienn

mountain-1196049_640.jpg

A hegy tetején állva, egy boldog időszakunkban, néha nem árt visszatekinteni. Megnézni, hogy mindent véghez vittünk-e, amit terveztünk ifjúságunk delelőjén vagy akad olyan, ami elmaradt? Mi az, vagy ki az, akit/amit el kellett engednünk, mert nem fért bele az életünkbe? Most van-e olyan, ami maradásán el kell gondolkodnunk? Azon tűnődni, vajon pont a helyünkön vagyunk-e, ott, ahol szerettünk volna mindig is lenni? Azok a dolgok megvannak-e, amikre vágytunk egykor? Vagy új célok és tervek lebegnek a szemünk előtt? Esetleg a régi, elavult, kivitelezhetetlen dolgok helyett már másra vágyunk inkább?

Tovább

Lovebrand-építés

Mészáros Róbert: LoveBrand ​Formula

covers_593953.jpg

Róbert első könyvét olvastam és nagyon inspirálóan hatott rám, így nem volt kérdéses, a folytatást is akarom!

Az nem téma, hogy Brand építés elengedhetetlen kisvállalkozóknak, nagyvállalkozóknak, még híresebb, közszereplő embereknek is. Sőt, bloggernek, vloggernek szintúgy. Tovább megyek, te is Brandet építesz, mikor formálod a facebookos profilod arculatát, megmutatod ki vagy, mit csinálsz, hol vagy, csak kisebben. A saját Branded építed azzal, hogy megmutatsz dolgokat magadról az olvasóidnak, ismerőseidnek, rokonaidnak, barátaidnak. A Brandépítés is pont ilyen, csak mögötte egy kisebb vagy nagyobb cég áll, esetleg egy kézműves oldal, weboldal. És persze neki ettől függ a bevétele is, míg neked szerencsére nem, te like-ot gyűjtesz helyette.

A könyv útmutató, ötletadó egy egyszerűbb, könnyebb marketing felé. Nem egy száraz leírás, mit kell tenni ahhoz, hogy működjön. Nem kőbe vésett feladatok és nem üres ígéretek sokasága. 

A legtöbb marketinges könyv egy nagy felfújt lufi, mely unos-untalan ugyan azokat ismételgeti, nem nézve az egyént, a változó tényezőjét. Mindenkire ugyan azt a sémát erőltetné rá, mert neki az bevált. Elfelejtkezik arról, hogy nem lehet ugyan azt ráhúzni egy blogra, egy utazási weboldalra és egy kézműves horgolóra.

Tovább