2020. már 01.

Miről szól ez a blog?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Miről szól ez a blog?

72688848_412207239482798_2661772910447820800_n.jpg

Miről szól a blogom? Sosem fogalmaztam még meg ezt így, hogy miről szól a blogom. Azt igen, kiknek. 20-50 közötti nőknek leginkább. De nem szeretem keretek közé szorítani mondanivalóm, és az olvasóim, magam sem szeretném beskatulyázni. Talán azért is jött létre a ReAd-blog. Az első blogom az Adri könyvmoly csupán az olvasásról szólt, az olvasmányaimról és a tanulás időszaka volt. Az írásnak, a blog építésnek a tanulásáé. Második blogom, az Életünk árnyoldalai és boldog pillanatai az anyaságomról szólt. Mindkettő én voltam és úgy éreztem szétszóródok, kétfelé válok. Hol egyikre, hol másikra volt kevés időm, és akkor még nem is beszéltem arról az ezer dologról, ami érdekelt és egyik blogra sem fért el. Így született a ReAd-blog, ami teljes egészében én vagyok, témástól, egészében. A blog az életről szól. Útmutató, ötlet adó, szórakoztató, dolgokra rávilágító. 

 

Nem szeretném megmondani, kik olvassák a blogot. Azok, akik rám találnak és tetszik nekik a stílusom, a témák és a mondanivalóm. Ha tetszik nekik úgy is visszajáró vendégek lesznek. Ha nem, nem nekik szól a blog mondanivalója, cikkei. Ezzel sincs semmi baj, hiszen annyira sokfélék vagyunk és ezer jobbnál jobb blog található már, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Egyet tudok, nem szeretném senkinek sem megmondani, hogy az életét hogy élje, a gyerekeit hogy nevelje, olvasmányt hogyan válasszon. Nem a megmondó ember vagyok, aki mások kritizálásával megmondja, hogy KELL ezt jobban csinálni. Ha ezt keresed egy blogban, akkor nem én vagyok a te embered. Persze leírom, mi hogyan csinálunk dolgokat, ötleteket adok, de nem többet. Az nem én lennék, ha megmondanám, hogyan csináld!  Annyi tanácsot tudnék adni, hogy hallgass magadra, a szívedre! Én csak eléd tárom az élet napos és árnyékos felét is. Rámutatok a jó dolgokra és a rosszakra.

A blogom egy utazás a belsőmből. Egy rész magamból. Néha talán túl sok, máskor meg kevés. Nehéz az arányokat eltalálni, tudod. Egyfajta terápia nekem, kiírni magamból azt a rengeteg dolgot, ami napvilágra akar törni. És ha ezzel egy picit is adok valakinek bármiben, már akkor érdemes volt életre hívnom ezt a blogot. 

És hogy miért írom mindezeket? Mert itt a Bloggerképző következő, a márciusi hónapi kihívása. Minden nap egy izgalmas témát dolgozunk fel, jó páran bloggerek. Egy kis önismeret, utazás a blogok világába...Ha érdekel a kihívás, a blogok felépítése, nézz be Ada nagyszerű fb csoportjába a BloggerKépzőbe, ITT megtalálod!

logo_read-blog_1.jpg

 

Feszít a mondanivalóm. Utat törnek a gondolataim. Ezeket valahol meg kellett írnom. A tapasztalataim, a véleményem, a velünk történteket, ötleteinket...Ezért jött létre a ReAd-blog. Köszönöm, hogy velem tartasz, olvasol, véleményezel, javasolsz, utat mutatsz, kritizálsz, velem örülsz, ötletet adsz, inspirálsz...

Minden egyes fejlécen megtalálható kategória, életem egy fontos része, állomása, témája, érdeklődési területe.

- Egyik ilyen, hogy megmutathassam, milyen csodálatos nők, anyák vannak a világban, akik minden nap értéket teremtenek családjuk mellett. Ez az Anyák, akik mertek nagyot álmodni interjúsorozatom. Ők azok, akikre érdemes felnézni, vásárolni tőlük! Akiknek teret kell adni. megmutatni a nagyvilágnak, mit építenek, mit készítenek, árulnak. Szeretném hinni, hogy megkönnyítem az életük, eljuttatom a kínálathoz, a piacukhoz őket. És az olvasók könnyebben találnak meg ezáltal egy-egy kézművest, webáruházat, ami hazai és megbízható. Viszont mivel imádom az interjúkat, így nem csak anyák kerülnek a célkeresztembe. Írók, énekesnők, színészek, családi vállalkozások, izgalmas munkát végzők is...

- Szeretném elétek tárni, mennyire jó dolog olvasni. Az Olvastuk menüpont erről szól. Minden ami olvasás, könyv. Minden könyv egy új világot tár elénk, egy új életet, amit kipróbálhatunk, megélhetünk. Mások bőrébe bújva mások is lehetünk, jobbak vagy rosszabbak akár. Értékes életet él, aki az olvasást választja.

- Sokan kérdezitek, hogy ez vagy az a termék jó? Mi mit használunk? Kipróbáltuk már? Így jött létre a Teszteltük részleg. Ruha, kozmetikum, játék...Nem akadály. teszteljük, próbáljuk, használjuk. Olykor családunk, máskor kincsre lelünk.

- Csajos oldal? Igen! Néha előbújik belőlem, hogy jó lenne csinosan felöltözni, venni egy körömlakkot vagy magassarkút, több önbizalmat szerezni...Ez a menüpont alatt mindenről írok, ami a nőiesség elfogadásáról szól. Ajánlok ruhákat, termékeket. Írok önazonosságról, női problémákról, olyan dolgokról, amikről beszélni kell!

- Anyukás tartalom alatt saját anyaságomról írok és a csemetéimről. Megmutatom az árnyoldalakat és a napos oldalakat is, hiszen ebből a kettőből tevődik össze az anyaság. Néha fent, néha lent. De ők aztán mindent megérnek. Mindig tanítanak, új dolgokat hoznak ki belőlem. 

- Sok féle, néha össze sem illő tartalom, egy helyen. Igen, mert mind én vagyok. Rengeteg dolog érdekel és érint. Ezért jött létre még egy pont, a Kitekintő, melybe minden mást bele tudok zsúfolni. Egyfajta plusz útvonal számomra, ahova minden belefér, környezetvédelem, vélemény, aktuális téma...

Remélem velem tartasz továbbra is. ha pedig új vagy, nézelődj, keress, véleményezz...

És hogy miért ReAd?

Re, mint Répási. Ad, mint Adrienn, a nevem után. Répási Adrienn. De read, mint olvasás is.

 Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#blog #blogger #bloggerképző #kihívás #30napos #30naposkihívás #énvagyok #mirőlszólablog #life 

66362038_2415139021879431_1093489937598119936_o.jpg

Szólj hozzá

Bemutatkozás