Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Egy könyvmoly szívéhez vezető út

Egy jó könyv és megfelelő nasi hozzá. Booksy Box

2020. február 20. - Mayerné Répási Adrienn

86430884_175451270428346_198841365008744448_n.jpg

Egy újabb könyves doboz csupán? Aligha! Egy jó könyv és egy kis nasi. Ennyi kell egy hétvégi nagyszerű kikapcsolódáshoz! A Booksy Box megálmodója nagyon okosan kitalálta, egy könyvmoly szívéhez miként vezet az út.

Az utóbbi években elszaporodtak a könyves csomagok különböző tematika alapján összekészítve. Majd szép lassan el is tűntek a süllyesztőben. Talán a kiszámíthatatlanság miatt. Az aktuális könyv és a hozzá tartozó apróságok nem tetszése miatt egyre többen lettek elégedetlenek a választott csomag tartalmával. Nehéz tartalmas dobozt létrehozni és olyan könyvet választani, ami mindenkinek megfelelő, annyi biztos.

A Booksy Box kiküszöbölte ezeket a nehézségeket, hiányosságokat a könyves előfizetésével. Előre megadja a választható könyvek listáját, az édességek pedig mindig jól jönnek, minden könyvszerető embernek. Szerintem nagyon jól felmérte az igényeket, meglátta az előző csomagok hibáit.  Megmarad a bontogatás izgalma, hiszen nem tudjuk, milyen édességek lapulnak a dobozban, csak aközött választhatunk, hogy egészségtudatos vagy normál finomságokat szeretnénk, a többi meglepetés lesz. Ugyanakkor a könyvet pontosan tudjuk, hiszen magunk dönthetjük el, mit olvasnánk. Így nincs duplikáció, "ezt már olvastam" csalódás vagy egy olyan könyv, amit soha az életben nem szerettünk volna birtokolni. Minden hónapban új könyvek kerülnek a választhatók listájára, minden szegmensből válogatva. Szépirodalom, szórakoztató egyaránt. Fantasy, romantikus, dráma, krimi...Minden korosztály számára biztosítva van, hogy valami olyan kötetet sikerül rendelnie, ami érdekli is. 

A márciusi hónap csomagját volt szerencsém megkapni a tulajdonostól, kipróbálásra. Ezúton is köszönöm!

86456870_2489424224706457_2493427887709880320_n.jpg

Nagy örömmel bontogattuk csemetékkel, hiszen ha édesség, ők ki sem maradhatnak. Azt kell mondjam, tényleg jól összekészített, gondos csomagot kaptunk. A finomságok fél perc alatt elfogytak, pedig a doboz tele volt. Hiába, a gyerekek nem ismerik az egészségtudatos szót, csak az édességet. Nekem mindenből egy-egy falatot hagytak kóstolóul. A könyv ugye nem volt meglepetés, hiszen magam választottam ki. A Vaják című kötetre esett a választásom. Sorozatban karácsonykor nagyon hamar ledaráltuk férjjel, így nem volt kérdéses, hogy el fogom olvasni a sorozatot könyvben is teljes egészében. Bevallom, azért nem volt könnyű döntés, mert a többi választható kötet is érdekesnek tűnt és még egyiket sem olvastam. De hát Ríviai Geralt az Ríviai Geralt, főként könyves borítóval. 

Szóval a box tartalmazott egy filmes borítós, új Vaják könyvet, egy vicces könyvjelzőt, egy finom egészséges müzlit, cukormentes Gullon csokis kekszet és mogyorós pufit. 

86860266_808986846265021_6837928173951254528_n.jpg

 

A Booksy Box minden hónap első felében érkezik. Be lehet fizetni egyszeri alkalommal is, kipróbálásra, de előfizetést is rendelhetsz, hogy ne maradj le sose róla, illetve akkor nem kell foglalkoznod a megrendelésével, hanem automatikusan kapod a csomagocskát. 

Nekem szimpatikusabb ez a felállás, mintha egy random, ismeretlen, zsákbamacska könyvet kapnék. Ráadásul az édesség kifogyhatatlan forrás, nem nehéz kitalálni hónapról hónapra, mi kerüljön a csomagba.  Nem nehéz eltalálni valaki ízlését, mert jó eséllyel szereti ezeket a nasikat. Az árát is megérte. Nem túl drága, így a megfizethető kategória mindenki számára, úgy gondolom. Szerintem érdemes bevállalni és egy próbát tenni velük. 

Booksy Box

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#szponzorálttartalom #csomag #könyv #book #box #doboz #könyves #könyvcsomag #booksybox #könyvdoboz #teszteltem #reklám #nassolnivaló #édesség #egészséges #finom #próbáldki #mutimitcsinálsz #ReAdblog #read #olvass #rendeldmeg

86386526_916014482189467_2816290109882630144_n.jpg

 

Tárd ki az ablakod és olvass az autizmus szép oldaláról is

Z. Kiss Adrienn: A szeretethez nem kellenek szavak

dsc_1410_vagott.jpg 

Ma egy kicsit rendhagyó bemutatkozást hoztam nektek. Egy családot, egy könyvet és egy nagyszerű kezdeményezést is mutatok egyszerre.

Adrienn egy kétgyermekes édesanya. Könyvet írt családjukról, melyet mindenki kezébe adnék legszívesebben. Szerencsés vagyok, van három egészséges gyermekem. De nem mindenkinek jutott ilyen sors. Ám lehet pozitívan, annak az életnek a szépségeit kihangsúlyozva, megélve élni . A történet ezt mutatja meg minden olvasónak. 

-Bemutatkoznál kérlek? Mesélnél magatokról?

Z. Kiss Adrienn vagyok, pedagógus, édesanya. Két kisfiam közül a nagyobbik –Csongor- autista.

dsc_6746-edit.jpg

-Egy izgalmas témát feldolgozó könyvet is írtál. Mit lehet tudni róla?

Az autista gyermekeket nevelő családok élete sokszor misztikus a külvilágnak. Ablakot szerettem volna nyitni az átlagos családoknak, hogy lássák, nem szomorúság a teljes életünk, akkor sem, ha vannak nehézségeink. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartottam megszólítani az érintett családokat, akik az út elején vannak friss diagnózissal a kezükben. Meg szerettem volna mutatni, hogy ami rájuk vár/hat, az több, mint amit a szakkönyvekből olvashatnak. Amikor először olvastam az autizmusról, akkor csak azt láttam, hogy mik az eltérések az átlagos gyerekekhez képest. De nem lehet egy gyereket ilyen tényszerűen leírni. Nem beszélhetünk róluk statisztikaként, nem rendezhetjük táblázatba az eltéréseket. Hús vér kisfiúkról és kislányokról beszélünk, akik ugyanazt szeretnék, mint bármelyik kisgyerek: boldognak lenni. A mi történeteink is az eltérésekről szólnak, és az ezekből adódó vicces helyzetekből. Bízom benne, hogy közben a sorok között kiolvasható az, ami szavak nélkül is szerethetővé teszi az életünket.

z_kiss_adrienn_borito.jpg

-Hol rendelhető meg a könyved?

A könyv a book24 oldalán rendelhető meg. Minden kötetből 500 Ft-ot továbbítunk az Autisták Védőotthonának, ezzel is támogatva őket.

-A borítónak története is van?

Igen. A könyv borítóját a kilencéves nem beszélő autista kisfiam festette. Ez most önálló életre is kelt. Az ECLECTICK design mini kollekciót tervezett meg a festményből „Without Words” (szavak nélkül) névvel. Csodálatos hátizsák, tornazsák és apró kiegészítők készültek el belőle. A kollekció jótékony célt szolgál, ugyanazt a szervezetet –az Autisták Védőotthonát- támogatja, mint a könyvem.

86937136_2862034237189905_6049434893518110720_o.jpg

-Ti itt sem álltok meg. További akciókkal támogatjátok az autistákat. Hol tudnak hírt kapni az érdeklődők a továbbiakban róla?

A Tulipános kert facebook oldalon lehet követni minden akciónkat, mindegyik jótékony célt szolgál. Az oldal a nevét a férjem, Z. Kiss Zalán (Pokolgép) Tulipános kert című daláról kapta, amit 2019-ben az autizmus világnapjára írt. Alapvetően azoknak a szülőknek szól a szövege, akik elképzelni sem tudják, hogy milyen a családunk élete egy fogyatékos gyermekkel. Egy amerikai írás (Emily Perl Kingsley: Isten hozott Hollandiában!) gondolatait dolgozta fel. Ennek a QR kódja a könyvben is benne van. 2019-ben ezzel a dallal és Vámos Robi rajzával, amit a dalhoz készített több, mint félmillió forinttal támogattuk az Autisták Védőotthonát.

Azt hiszem sokan szeretnének segíteni, csak nem tudják hogyan. Többen olvasnának a témáról, hol érintettség miatt, hol kíváncsiságból, de nem tudják, milyen könyvet vegyenek a kezükbe. Most megtehetik. Rendeljék meg Adrienn könyvét, ami nagy segítség a Autisták Védőotthonának, továbbá elismerés Adriennek, amiért mer olyan témáról könyvet írni, ami tabunak számít még manapság. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#cikk #jótékonykodás #autista #könyv #segíts #veddmegakönyvet #Tulipánoskert 

 img_0415.JPG

 

Érdekes utazás LaVelle világába

Victor LaValle: Bölcsőrablók

wood-3072434_640.jpg

Nem olvastam még az írótól, viszont a Fumax kiadó neve szinte mindig garantálja a lehető legjobb olvasmányokat, így bátran vetettem bele magam az olvasmányba. A könyv borítója és a cím rögtön megcsillogtatja a beltartalmat. Nem túl diszkréten és rejtetten, nagy feszültséget és izgalmakat ígér, ami nekem tetszik. Tudtam, mit fogok kapni, de így is megrázott. Egy olyan régi mítoszt ágyazott a könyvbe, mely berántott a mélységekig, elborzasztott, meglepett, összetörte a szívem és megragasztotta...

covers_542104.jpg

Elvileg fantasy horror a hivatalos besorolása. Én mégsem tudok rá horrorként gondolni igazán. Voltak benne ijesztő elemek, de mégsem éreztem annak, esetleg nagyon szelíd változatának vagy lélektaninak inkább. A könyv leginkább egy izgalmas utazás, melyben a misztikus szálat és az igazságot, a hétköznapiságot csak egy leheletvékony mezsgye választja el. Elolvastam a könyvet és mégis több a kérdésem, mint a válaszom. Csak pislogok azon, hogy pontosan mit is olvastam most? Igazán ellentmondásosak az érzéseim. Volt rész, ami nagyon tetszett, mások kevésbé. nem tudom biztosra azt mondani, hogy nekem bejött a könyv.

A könyv eleje egy egyszerű családregény (is lehetne). Már magában hordozza a sötétség lehetőségét, érezni valamit. Sejteni lehet, hogy valami fájni fog és nagyot szólni. Borongós, sötét atmoszféra lengedezik végig jó pár fejezeten keresztül, majd megérkezik a tetőpont, ami totális ledöbbenés. Az talán tartalmaz némi horror vonást. Nem árulom el, én hol akadtam ki, de annyit igen, hogy félre kellett tennem egy kicsinykét a könyvet. Ha elolvassátok, rá fogtok jönni miért. Az én lelkemnek kicsit sok volt. Aztán túllendültem rajta és újra olvasni kezdtem. 

A tetőpont után elszabadult az írói képzelet. Ha az elején nehéz volt feldolgozni az addig lassan csordogáló történetfolyamot, majd a drámai részt, akkor a vége felé azt mondanám, hogy mintha más írta volna a kötet befejezését. Zaklatott, töredezett, szétesett az egész és száguldó. Különös. Talán nem ez a legjobb szó rá. Nehéz kibogozni az egészet. Kapkodtam a fejem és nehezen értettem a történteket. Aztán a végére tisztázódik minden, de mégis maradt egy fura utóérzetem, a "nem értem" érzés, a zaklatottság, a "mi volt ez"... Nem értettem, hogy az egyik dologból hogy következik a másik. Hogy fér el benne ez a két szál, azok hogyan kapcsolódnak. Kapkodtam a fejem és olyan butának éreztem magam közben, mintha valamiről lemaradtam volna. A stílus elvarázsolt és a mondanivalója, de a történések megosztottak. Mintha két történetből lenne egybegyúrva. 

Nagy vonalakban a könyv egy normális, hétköznapi nőről Emmáról és egy férfiról, Apollóról szól. Bemutatja az író őket, az élethelyzetüket, hogyan születik meg a család belőlük. Aztán az elvárások, a munka, a pénztelenség, a nehézségek hogyan kezdik mélyíteni a köztük lévő szakadékot a legvégsőkig. Itt még szó sincs semmi misztikumról. Végül a nő, Emma elbukik, szörnyűséget tesz a családjukkal. És innen kezdődik a mélyrepülés. Apolló a férfi főszereplő keresni kezdi mindenáron a feleségét, a történtekre a választ. Majdnem a közelébe kerül, de egy különös közösségbe botlik inkább, majd a barátnak hitt ember is ellene fordul. Igaz végül ő szolgáltat valamiféle válasszal a kérdéseire, amire nagy nehezen rájön. És akkor bekerül a képbe a misztikum, a hihetetlenség és az én elégedetlenségem is. Fura ez az éles váltás, ahogy ketté osztja a könyvet. Bedurvul a helyzet. Képbe kerülnek a váltott gyermekek és egy óriási valami, a gyilkolás, gyilkosságok és az ősi mitológiából életre kelt szerzetek.

troll-785557_640.jpg

Szürreális, megmagyarázhatatlan. E kettő rész összekötésével van a gond talán legjobban. Annyira elválik a kettő. Az az érzésem, túl sokat akart az író a könyvbe sűríteni és ez a kötet rovására ment kissé. Vagy sokat húztak ki a szövegből és ezért nincs megfelelő felvezetés, összeköttetés a kettő között. Azt hiszem, újra kell olvasom majd, hogy elkerülte-e valami a figyelmem, valami fontos rész vagy én vontam le nehezen a következtetéseket, esetleg az író adott hiányos magyarázatokat.

Nem lőnék le minden poént. A történet izgalmas, szívfacsaró, felkavaró, elgondolkodtató. Nagy morális kérdéseket is boncolgat, bár nem megy le a legmélyükre, inkább csak a felszínt kapargatja. A stílus, a nyelvezet nagyon szépen megmunkált. Stílusos, azt mondanám. A hangulat hátborzongató.  Az író nagyon érzékletesen tudja borzolni a kedélyeket egy-egy elejtett sorával. A történet alapja, a kerete is érdekes, nem elcsépelt. Nem emlékszem, hogy valaha olvastam volna hasonlót sem. A szereplők kellemesen kifejtett karakterek, akiket szívesen követ nyomon az olvasó. Hogy szerethetőek-e? Talán nem. Egyik sem került közel a szívemhez valamiért. Viszont érdekesek. A kivitelezés viszont valahol hibádzik. Csak  nem tudom szavakba önteni, mi a bökkenő benne. Alapvetően egy jó könyv. Figyelni kell végig a szövegre. Egy percre se kalandozzunk el, hiszen akkor nem fogjuk érteni az okokat és összefüggéseket. Nem egy "hétvégén leemelem kikapcsolódásként a könyvet" történet. A legnagyobb erőssége a történetnek az emberi kapcsolatok alapos elemzése, leírása és a stílusa.

Hogy mennyire tetszett nekem ezeknek a függvényében, találjátok ki magatok. Érdekes utazás volt mindenesetre LaVelle világában lenni, ami magával rántott, összetörte a szívem, majd összeragasztotta, meghökkentett, elborzasztott, tanított.... 

Hogy kiknek ajánlanám a kötetet? Akik szeretik az emberi kapcsolatok sokszínűségét, a sötétebb rezgésű történeteket és akik bírják a mélységet, mondanivalót, nem a felületes, könnyű témákat feldolgozó, gyors olvasókhoz tartoznak. 

A könyvet köszönöm a Fumax kiadónak!

Eredeti cím: Victor LaValle: The Changeling

Fülszöveg:

Apollót, mióta gyermekkorában apja eltűnt, különös rémálmok kísértik. Felnőttként sikeres könyvkereskedővé vált, és saját családot alapított szerelmével. Boldogan élnének gyermekükkel, amikor felesége, Emma egyre furcsábban kezd viselkedni. Kiszámíthatatlan és egyre kevésbé törődik az újszülöttel, a szülés utáni depresszió jeleit mutatja, ám hamarosan egyértelművé válik, hogy a baj ennél jóval komolyabb. Mielőtt Apollo segíthetne rajta, a nő iszonyatos, felfoghatatlan tettet követ el, majd köddé válik. Apollót őrült és szürreális események sodorják magukkal az egyre ellenségesebb New Yorkban-amely többé nem az a város, amit eddig ismert. Már nincs más célja, mint hogy felesége nyomára bukkanjon, és valamiféle magyarázatot találjon a történtekre.

A Bölcsőrablók nagyívű, mellbevágó regény a kegyetlen szerelemről és az abban rejlő sötét
titkokról, ahol LaValle mesterien vegyíti a modern történetmesélést az ősi mítoszok időtlen
rettenetével.

Idézet:

Meddig képesek az emberek jónak hinni magukat?

440 oldal
keménytáblás
ISBN: 9789634700722 
Fordította: Acsai Roland

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

#Fumax #könyv #bölcsőrablók #történet #sötét #fantázia #misztikus #book

Száraz az arcbőröm. Mit tegyek?

Probiotikummal az arcbőrért...

girl-1098612_640.jpg

A téli időjárás és viszontagságai, a szél, a hideg-meleg váltakozása borzasztóan megviseli az arcbőrét, szinte mindenkinek. Érdemes ilyenkor különleges óvintézkedéseket foganatosítani. A megfelelő arctisztítás és a bőr védelmében különböző krémekkel, olajokkal való kezelése megelőzi a kiszáradást, berepedezést, kipirosodást, a bőr húzódásának érzetét. Ez mellett a nem megfelelő arcápolási szokások, a túl gyakori arctisztítás, az irritáló kozmetikumok használata, hormonváltozások, a kor előrehaladta és még rengeteg dolog befolyásolja. Még az is, mennyit iszunk naponta. Ezekre figyelni kell.

Ha elmaradnak hosszabb távon, a bőr korai ráncosodását, öregedését veszélyeztetjük. Van, aki kifejezetten hajlamos a bőrszárazságra, mindenféle kezelés mellett is. Ilyenkor nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk. Első körben az alapos tisztítással kell kezdeni, amivel minden szennyeződéstől megszabadulunk. Majd az ilyenkor csökkenő nedvességet kell visszapótolni a száraz bőrbe és a vitaminokat.

A rohamosan fejlődő technikának köszönhetően rengeteg újítás elérhető ma már a kozmetikai iparban is. Kutatások folynak és több új összetevőről is kiderült már, mennyire hatékony és értékes hatóanyagokat tartalmaz. Én ma egy nagyon érdekes hatóanyagra hívom fel a figyelmet.

Ki ne hallott volna az étkezésben, a bélflóra helyreállításában nagy segítséget nyújtó probiotikumokról? Viszont az igazán meglepő, hogy nem csak odabent segíthet, hanem idekint, a bőr állapotát is javítja, óvja, védi. Probiotikumoknak tulajdonképpen a jó baktériumok különböző törzseit nevezzük, amelyek a bőrünk felső rétegén és a bélflóránkban is természetes módon megtalálhatók. Ezeknél a baktériumoknál fontos, hogy egészséges egyensúlyban legyenek. De vannak úgynevezett rossz baktériumok is, melyek elszaporodhatnak, a jó baktériumok aránya csökkenhet és ekkor a bőr mikrobája kiegyensúlyozatlanná válik. A probiotikum használata ekkor hasznos, hiszen helyreállítja a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát, a bőr ph-t. Bizony. A Marina Miracle ehhez a csodaszerhez nyúlt. Ez mellett szigorúan válogatott organikus alapanyagok felhasználásával, meglepően újszerű összetevőkkel is a hagyományosak mellett, mint az előbb említett probiotikum, valamint újító szellemű technológiákat igénybe véve készülnek a termékeik.

Amire még odafigyelnek és külön nagyszerű, hogy a termékek 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak csak, az általuk használt dolgok vegyszermentesek, minősített organikus, fenntartható gazdálkodásokból származnak, Saját fejlesztésű probiotikumos törzseket tartalmaznak. Továbbá mentesek a szintetikus adalékanyagoktól, parfümöktől és a parabénektől. Vegán és állatkísérletmentesek, újrahasznosított és biológiailag lebomló csomagolóanyagokba teszik termékeiket.

Egyszóval oda figyelnek arra, hogy nem csak a bőrünket védjék, hanem mindent elkövetnek a környezet, az élővilág védelmében és még arra is gondot fordítanak, hogy minimalizálják a biológiai lábnyomukat.

A Read2020 kód beírásával egy teljes hétig, mától számolva, bármilyen teljes áru termék megrendelésekor 10% kedvezményben részesülhetsz. A kód 2020.02. 23-ig érvényes. Érdemes igénybe venni és most kipróbálni!

És hogy én, személy szerint mit ajánlok a probiotikumos családból? Egy teljes arctisztító, bőrnyugtató olaj és hidratáló krém csomagot. Így teljes az élmény.

 110ml_1080x1080.jpg

ARCTISZTÍTÓ - SWEET&CREAMY OIL CLEANSER

Minden az arctisztítással kezdődik. Építsd be a napi rutinodba. Ez az arctisztító krémes állaggal, csodálatos vanília és kókusz illattal valami csodálatos. Nedves arcbőrön használva, vízzel érintkezve tejjé válik, nem habzik. Mélyen tisztítja az arcbőrt, anélkül, hogy kiszárítaná, kitűnően eltávolítja a sminket és mélyen hidratál. A brokkoli hajtásaiból, lucernából és paradicsomból származó probiotikus erjesztett levét tartalmazza, amely rendkívül gazdag enzimekben, antioxidánsokban, vitaminokban és ezáltal táplálja a bőrt. A körömvirágból, napraforgóból, kókuszból és a vad csipkebogyóból származó olaj feloldja a szennyeződéseket és hidratálja a bőrt.

 

drop_1080x1080.jpg

ARCOLAJ – HERBAL FACE OIL (BŐRNYUGTATÓ)

A tisztítás után kényeztesd egy nagyszerű bőrnyugtató olajjal. A termék 18 gyógynövényekből álló, tápláló, hidratáló és regeneráló arcolaj. Segít az ekcéma, a rosacea és pikkelysömör kezelésében. Kombinált arcbőr esetén segít a bőr egyensúlyának visszaállításában, szabályozza a faggyútermelést, a száraz részeket mélyen hidratálja. Finom textúra, kellemes, nyugtató levendula illattal társul. Az arcolaj gyorsan beszívódik és megtartja a bőr nedvességét. A finom fűszernövények, a jojoba, az avokádó, a málna és az aloe vera melyeket tartalmaz, mélyen táplálják a bőrödet, anélkül, hogy olajossá tennék vagy eltömítenék a pórusokat.

 

acai_1080x1080.jpg

ACAI HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

Egy könnyed textúrájú hidratáló arckrém, enyhén rózsaszínű, friss bogyós gyümölcs illattal. Extra nedvességet, tápláltságot és szennyeződések elleni védelmet nyújt arcbőröd számára. Rendkívül gyorsan felszívódik! A hidratáló krém acai olajjal, argán olajjal, az acai bogyó, málna, norvég csalán és algák probiotikus erjesztésével készül. 

Ne feledd a kódot! Marina Miracle, ahol rendelni tudsz.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#blog #MarinaMiracle #szponzorálttartalom #PRcikk #arc #bőr #arctisztítás #arcből #kozmetikum #próbáldki 

cleanser_herbal_acai.jpg

Kipróbáltuk a természetes praktikákat megfázásra!

Nátha, köhögés, kaparó torok? Nem téma!

 

86665835_2851832981543364_3954189128853094400_o.jpg

"Fotó: Picikék fotó   Tea: Teaprogramok virágzó teája"

Nátha, köhögés, kaparó torok, fejfájás? Bizony minket is utolért a rettegett kór.  Jó lenne, ha nem kellene megint a fél fizetésünk a patikában hagyni. Így arra gondoltam kipróbáljuk a nagyanyáink által használt és úton, útfélen reklámozott természetes praktikákat első körben, hátha használnak. Persze csodát nem vártam. Két nap alatt nem lehet  meggyógyulni. Ellenben jó kis tapasztalatszerzés volt. Most megosztom veletek, melyik szer milyen és mennyire hatásos.

74955400_2608659749194023_8283597213548937216_n.jpg

Tea: Millió gyógynövény tea formában a segítségünkre lehet ebben az időszakban. Ittam én bőszen hidegen, melegen a különféle főzeteket. Hogy miket próbáltam?  Kakukkfű, kamilla, csipkebogyó, fehér mályva. Hatást nem tapasztaltam, de legalább finom és átmelegít. Ebben a gyerekek is jó szívvel részt vettek Hiába, nagy teások vagyunk. Hatás? Finom volt és jól átmelegített bennünket, na meg a napi folyadékbevitel is megvolt legalább.

Gőzölés: Itt csak a jó öreg zuhany volt segítségemre, másra nem volt időm és olyan nagy lábosom sem volt, amit használhattam volna erre a célra.. De ebben a gőzben sem volt hiba. Kellemesen tisztította az orrom, míg bent voltam. Sajnos nem tartott túl sokáig a hatása. Kijöttem, újra elöntött a t...ny. Lehet az eredeti hatásosabb lett volna?

Méz

A méz az egyik leghatásosabb ellenszere a köhögésnek, megfázásnak és szinte mindenre jó, még gyomorégésre is. Tudtad?. Kanalazva üresen vagy kenyérre kenve vajjal. Egy hibája van csak, sajnos nem szeretem. Szerencsére csemeték igen, így bőszen etettem őket vele, amitől én nem, de ők hamarabb gyógyulhatnak legalább. Teába téve alap nálunk. Mindig azzal ízesítjük az itókát. A torokkaparásra nagyon jó. Sajnos csak egy ideig használt. Ahhoz, hogy hosszabb hatása legyen, Micimackóvá kellett volna avanzsálnom. De legalább egészséges és finom módja volt a próbának. Ja és egy jó tanács, csak termelőtől vegyetek mézet!

Mindenféle összetevőkkel párosítva a méz,  állítólag  csodákra képes. Na uccu neki.

Nézzük az elsőt. Méz gyömbérrel keverve, Nem mondom csípős kis cucc volt. Még a hajam is leégett tőle. Kellemesen átmelegített. Viszont a végén már nem tudtam, hogy a torkom mitől ég, a betegségtől vagy a gyömbértől. Nem enném minden nap, annyi szent. De tisztított utána jó ideig.

Méz-gyömbér-fokhagyma kombó. Elég bizarrul néz ki az egyveleg. Ízre tűrhető, pont olyan mint egy vajas pirítós teával. Az orrom tisztította rendesen és jó darabig igaz orrfújást is elhagyhattam. Talán a leghosszabb ideig hatott ez a változat. Elviselhető. A szájszag utána megszokható. Gondold azt, hogy legalább a vámpírok elkerülnek majd, ha a bacik nem is.

86432527_2851820874877908_4517040469825290240_n.jpg

Vöröshagyma mézzel elegyítve. Hú. Fiúk, lányok ezt kihagytam volna az életemből. Borzalmas íze van, az illata szintúgy. Alig bírtam letuszkolni egy kanállal is a levéből. Mi lett volna ha az egy napig állva hagyott hagymát is megeszem? A könnyem folyt és majd megfulladtam tőle így is. Köszi, soha többet! Akkor inkább a betegség!

Nem mindig voltak finomak e párosítások, viszont meglepően hatásosnak bizonyultak egyébként.

Szopogatós cukorka

Az orvosi pemetefű cukorkaként szopogatva volt a tesztelés alanya, Ízre finom, de gőzöm sincs hogyan használ, mert nem tapasztaltam semmi változást. Maradok a negrónál és a Halls cukornál, legalább elzsibbasztanak kicsit.

Sós vizes öblögetés

A vízben feloldódott só enyhíti a torokfájást, a letapadt váladékot is feloldja, csak nehogy elfelejtsd kiköpni. Borzalmas kúra. Kész kínzás. Viszont viszonylag hatásosnak bizonyult, bármilyen rossz íze is legyen. Tengervizet továbbra sem fogom meginni, az szent!

Fűszerek

Különféle zöldségek, fűszerek fogyasztása is jó állítólag a megfázás ellen. Nekem sem kellett több, jó borsos vacsi és fahéjas desszert készült. Finom próbája a gyógyulásnak. Bár semmit nem tapasztaltam utána.

A borson, paprikán, fahéjon kívül a gyömbér, kurkuma, zsálya is jó elvileg.

A chilit sem hagyhattam ki. Bár a csípős paprikához a csípős kolbász nem volt túl jó ötlet. A torkom mellett a szám is elzsibbadt rendesen. Igaz, utána kaptam rendesen levegőt, miután magamhoz tértem az erőstől való fuldoklásból. Csak nem szabadott volna közvetlen utána a következő praktikához folyamodnom, a jó öreg pálinkához. Az már tényleg túl sok volt egyszerre.

Alkohol

Nagyapáink esküsznek az alkohol jótékony hatásaira. Fertőtlenítő szer, megelőzi a betegségeket, a meglévőt pedig elmulasztja. Jó az megfázásra, hányásra, rossz gyomorra...Megizzasztja az embert az biztos a jóféle házi pálesz. Ha mást nem is, de jót aludtam tőle, az biztos.

Citrom, narancs, mandarin

Csavartam, ittam, ettem. Finom, de nekem túl sok savat csinál. Hogy hatásos-e? Nem éreztem semmit a savtól. A benne található c vitamin viszont jól jött.

86601691_2851821228211206_4160417180480962560_n.jpg

Bögre: Szizi művek

Mézestej, Karamellás tej

Ezek próbálásában a gyerekek vastagon részt vettek. Hogy milyen a hatása? Na azt nem tudom, mert megitták előlem. Csak egy-egy kortyot hagytak nekem. Finom, meleg, nyugtató, édes lötyi. Ha használt, ha nem, a legjobb tesztelés volt, az tuti. Ma este majd megpróbálkozok dugiban is készíteni, hátha megkóstolhatom és magamon is tesztelhetem a hatását...

Addig is legyetek egészségesek! Vigyázzatok magatokra! Kerüljétek a megfázást, influenzát!

Próbáljátok ki ezeket a praktikákat és írjátok meg nekem a tapasztalatotokat! 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#megfázás #teszteltem #tea #tej #szerek #praktika #csaktermészetesen #természetesösszetevők #nogyógyszer #blog #blogbejegyzés #anyavagyok #betegvagyok #readblog #nemszponzorált #nevesskicsit #próbáldkiteis

A kudarc segít vagy visszatart?

teddy-bear-360306_640.jpg

A kudarc segít vagy komoly visszatartó erő? Egy kicsit mindkettő. Segít az önismeretben, segít az életben elérni valamit, hiszen cselekvésre sarkall, dacra, ugyanakkor sokszor jelentős visszatartó ereje is van, ha az ember egyszer komolyabban megégette magát.

A kudarccal érkező elkeseredést, dühöt, szomorúságot nagyon nehéz feldolgozni, kezelni felnőttként. Gyerekként még nehezebb a dolgunk. Viszont mindenhol leskelődik ránk. Senki sem úszhatja meg egy-egy jelentősebb kudarc nélkül az életet, hiszen teljességgel a velejárója.

Gyermekkoromban hamar megtanultam, hogy a bukás és a vele érkező csalódás természetes dolog. Nem voltam kiemelkedően jó tanuló, a legokosabb, nem voltam az osztály legszebb lánya, nem büszkélkedhettem nagy tehetséggel vagy jó sportteljesítménnyel, így rendre veszítettem a rajzversenyen, a futóversenyen, a versmondón(ott még el is ájultam izgalmamban) és minden megmérettetésen. A napi dolgozatokat, felelést is versenyként éltem meg, hát még a különféle vizsgákat, fellépéseket, ha nem úgy sikerültek, ahogy gondoltam. Tudtam, hogy nem leszek sosem híres, kiemelkedően jó semmiben. A tűrhető szintet és a teljesítettet megugrottam, olykor az élvonalban, de sosem elsőként végeztem. Hogy ennek mi volt az oka? Kishitűség, félelem a kudarctól, drukk, néhol a tehetség, a képességeim hiánya, máskor más állt közöttem és a győztes első helyek között. És ezek így mind egyszerre is kicsit. Viszont hamar elkönyveltem magamban, hogy ez van. Nem rohantam el zokogva, nem lettem depis a sikertelenségtől, inkább még nagyobb kitartásra sarkalt. Igyekeztem a legtöbbet, a maximumot kihozni magamból. Ösztönzően hatott rám a sikertelenség. Na majd én akkor is megmutatom...Végül elengedtem a megfelelési kényszert. Már igyekszem úgy élni az életem, hogy a versengést elkerüljem. Nem állok bele. Nem vagyok hajlandó feladni, de nem töröm magam mindenáron az első helyért. Nem fontos, ha nem én vagyok az első. Engem a kudarc egyértelműen inspirál, azaz segít.

Viszont a karma. Kaptam három csemetét az élettől és ebből a két nagyobb már biztos, hogy megfelelési kényszeres, mint én. A kicsin még nem vettem észre. Remélem őt elkerüli ez az "átok". Nem így neveltem őket. Igyekeztem elkerülni, hogy ezt a terhet rájuk rakjam. Hozzáteszem nálam sem a szüleim vetítették rám. Sosem voltam számon kérve. nem ösztönöztek, kértek, nem várták el, hogy a legjobb legyek. És én sem szeretném, hogy a gyermekeim a legjobbak legyenek. Magukhoz képest nyújtsák a legjobbat, és annyi pont elég. Viszont csak örökölték tőlem ezt a fránya tulajdonságot. 

portrayal-89189_640.jpg

Nekik cseppnyi kudarctűrő képességük sincs. Hogyan neveljem le őket erről? Mit lehet kezdeni ezzel a tulajdonsággal? Na, ez egy nagyon jó kérdés. Kezdeni kell-e egyáltalán vele valamit vagy magától megoldódik?

Hogy ezt miből következtettem ki? Sírnak, ha nem nyernek, ha nem az elsők bármiben és mindenben. Márpedig nem lehetünk mindig elsők. Az a fránya iskolakör vagy a rajzverseny. Még a közös, baráti társasnál is mindig megy a vita, sértődés, sírás az utolsónál. Sok kellemetlen percet okozva ezzel nekünk. Mert az élet mindig újra és újra versenyhelyzet elé állítja őket.  És sokszor van úgy bizony, hogy nem leszünk a dobogón. Kell ez a kudarc? Azt kell mondjam, hogy fontos dolog. Rengeteg mindenre megtanít minket. Kitartásra, veszíteni méltósággal, újrakezdésre, ösztönzésre...És hiába tartanánk őket burokban, akkor is újra és újra szembe találják majd magukat vele.

Lehet trenírozni a kudarctűrő képességet? Talán egy kicsit.

- Újra és újra apróbb  versenyhelyzetet teremtve akár egy egyszerű társasjáték által is. Egy idő után elfogadja, megérti, leküzdi a kudarc miatt átélt rossz érzést.

- Aztán lehet saját példákat hozva mesélni, hogy minket milyen kudarcok értek az életben. Bármi történhet, az csak megerősít, hiszen felálltunk, itt vagyunk.

- Különféle sportra, foglalkozásra járatni a csemetét, ami szintén egy jó kudarctűrő, kitartásra serkentő közeg. 

- Hasonló témában történeteket mesélni, könyveket olvasni, mesét, filmet nézni közösen, amit aztán meg lehet közösen beszélni.

- Dicsérni, támogatni, jelezni felé, hogy nekünk így is tökéletes, szeretjük, bármi történjék is.

- Növelni az önbizalmát más módokon.

- Beszélgetés. A hibázás elfogadott dolog, a tanulás folyamatának, a fejlődésnek elengedhetetlen része. Tudatosítsuk benne. 

- Példamutatás. veszítsünk és mutassuk meg, mennyire természetes dolog, hogy frusztrál, de akkor sem zuhanunk bánatba, kiabálásba, hanem tudomásul vesszük. 

Nem mondom, hogy megy nekünk tökéletesen, de elindultunk közösen a kudarctűrő képesség határainak feszegetése felé. Alakítjuk majd szép lassan. Egyszer biztos túl leszünk rajta, de addig is sok víz lefolyik majd a Dunán és sok társasozás nevetése fullad sírásba majd...

Mindentől nem védhetjük meg őket!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

#blog #cikk #readblog #női #anya #anyaság #anyavagyok #gyerek #kisbaba #kudarc #kudarctűrőképesség #mittegyek #társas #sport #javaslatok #témázzunk

crying-2856_640.jpg

 

A boldogság tanulható!

Hidasi Judit: 99 ​gondolat a szeretetről

people-2562102_640.jpg

Van az az időpont, mikor kell valami, ami segít, támasztékot nyújt, megerősít, átbillent a rossz napokon, a rossz közérzeten, a depresszión, az életuntságon, a feszültségen, a döntéseink súlya okozta nehézségeken, a fájdalmon. Ilyenkor nem ciki segítséget kérni valakitől vagy legalább egy olyan könyvet a kézbe venni, ami kimondja helyettünk is a nyilvánvalót.

Engem a téli hónapok, a szomorú időjárás, a szürkeség megvisel. Hajlamos vagyok teljesen bedepizni, fáradttá válni, életunttá. Ilyenkor néha elég egy jó szó, egy kis kedvesség, egy finom csoki, egy jó kis baráti csevej, egy nagy adag, megerőltető sport vagy tánc teljes összeesésig,egy vidám könyv, egy jó nagy buli és helyre zökkenek. De van, amikor egyik sem segít. Az élet olyan szürkévé válik, nagy baj, gond hiánya ellenére is. 

girl-690327_640.jpg

Ekkor bizony kell valami, ami feldob és átbillent ezen a rossz állapoton. Miután végigpróbáltam az előbb felsorolt lista nagyját, úgy döntöttem egy vidám, segítő könyv lesz most a segítőtársam. Hidasi Judit: 99 gondolat szeretetről című kötetére esett a választásom.

A könyv borítója és címe megfogott azonnal. Vidámságot, boldogságot, nyitottságot, pozitivitást sugallnak a színek, a forma, a rózsák. Nekem nagyon bejön.

84093627_489454225321849_3891707323315388416_n.jpg

Meglepett Judit mondanivalója, a kötet felépítése is. Azt gondoltam hosszú-hosszú fejezeteket fogunk kapni, dagályos mondanivalót, nagy szavakat, megoldásokat. Ehhez képest rövid, a témák között csapongó, ám szívből jövő fejezetek készültek a végén egy apró elvégezendő feladattal vagy kérdéssel. Egyfajta terápia szerintem, az írónő számára is, ahogy kiírja a nyilvánvalót, az őt ért veszteségeket, feltárja előttünk a sebeit, ugyanakkor megmutatja, hogy van élet a kudarcok, a fájdalom után is. Nem lehetett könnyű ennyire kitárulkozni, ennyi benső dolgot megosztani az olvasókkal. Itt nincs kitalált karakter, aki mögé el lehet bújni. Csak Judit és az írása van. Tapasztalatból mondom, hogy magunkról, az életünkről, a saját érzéseinkről a legnehezebb beszélni.

Végig azt éreztem, hogy hol ide billen a mérleg nyelve, hol oda. Megmutatja  a veszteséget, a hiányt, a kudarcot, a fájdalmat az egyik oldalról, aztán vált, és mutatja a másik oldalt, hogy minden megoldható, csak egy ideig érezzük ezt veszteséget, bánatot, aztán elmosódik, árnyaltabbá válik, kevésbé parázslóvá. Hogy kordában lehet tartani szeretettel, elfogadással, a megfelelő emberekkel, tudatossággal. a borút. Majd új témába kezd és ott is ezt a mérleghinta effektust hozza. Nagyon klasszak voltak az egyes fejezetek utáni kérdések, melyekkel saját magam is monitorozhattam.  Bevont a könyvbe, feladatot adott, a téma közelebb került hozzám, saját magamra szabhattam. Annyira jól fel van építve az egész. Nem kell egyszerre elfogyasztani az egész könyvet, hanem elég csak a saját életünkre kivetíteni és azt a részt választani, ami épp aktuális. Nem is tudtam volna kiolvasni egyben az egészet. Ahhoz túl sok, túl személyes, elgondolkodtató.

A könyv nem kínál instant megoldásokat, hiszen mindenkinek az élete, történései egyediek. Csak bátorít, pozitív érzéseket ad át, döntésre sarkall vagy megbocsátásra, elfogadásra, önszeretetre ösztönöz. Ezek mind fontosak az élet naposabbik oldalához, a boldogsághoz. Már maga a boldogság is olyan fogalom ami megfoghatatlan, hiszen mindenkinek mást jelent. Judit nem papol, ad tanácsokat, nem ringat hiú ábrándokba, nem mondja meg, mit tegyünk pontosan. Talán ezt szerettem a legjobban a könyvben. Ellát tippekkel, megmutatja, neki mi segített, de nem erőlteti ránk. Útmutató csak. A legtöbb önismereti könyvnél azt érzem, hogy rám akarja mindenáron húzni a skatulyát, milyen típusú ember vagyok. Rám szeretné beszélni a saját véleményét, a megoldást, ami neki működött. Itt az írónő meg sem kísérli azt. Nem lök elvárások elé. Nem ad megoldhatatlannak tűnő feladatokat.  Nem szeretné saját sémáit, megoldásait rám erőszakolni. Nem kötelez semmire sem. Nem kapunk olyan impulzusokat tőle, hogy ő jobb, másabb, mióta rájött a saját igazságaira. Nem traktál azzal, hogy feltalálta a spanyol viaszt és az egyetlen megoldást a problémánkra. Inkább egy , segítő, megértő, jóságos barátnő szerepét veszi fel, aki meghallgat, dicsér, segít, ha kell. 

A témák szerteágazók. Önismeret, csalódás, erő, boldogság, újrakezdés, talpra állás, egyedüllét, szerelem, kritika, elfogadás, útkeresés.

A végén kapunk pár izgalmas listát is, melyek megvalósításra várnak vagy csak szimplán elolvasásra.

Nagyon sok értékes gondolatot írtam ki belőle, mint például ez:

hidasi_judit_elveszve.jpg

A könyvet köszönöm az Álomgyár kiadónak és Hidasi Juditnak!
240 oldal 
keménytáblás 
ISBN: 9786156013705
recenzió

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#önismeret #könyv #olvasmány #boldogság #nőilélek #élet #life #női #boldogság #derű #elfogadás #önszeretet #önismeret

84472906_2815969508463045_5614618778202537984_n.jpg

 

Világmegváltó női energiák

Stílusműhely, önismeret és stílus a kisvárosban

6l6c3151.JPG

A nők a leghatalmasabb teremtők. A semmiből valami jelentőségteljeset, valami pompázatosat, valami szépségeset, nagyot teremtenek.

Baján a Stílusműhely is pont egy ilyen teremtő, női közösség. Korábban Beával, az ötlet kivitelezőjével készítettem már interjút, amit itt olvashattok. Most még közelebbről meg szerettem volna ismerni a munkáját, az álmát, ami létrehozásán fáradozik és társait, akik ebben segítségére vannak. Nagy vonalakban, ha le kéne írnom a munkáját, akkor úgy ismertetném, hogy igyekszik a stílusos, vidéki nőket megszólítani, segíteni útjukon őket, továbbá egy vonzó, izgalmas közösséget építeni. Persze nincs egyedül a missziójával, segítségére van húga, Lévai Réka fotós, Beck Laura grafoterapeuta, Molnár Csilla szintén fotós és Pálfia Petra, újságíró. Vidéken az ekkora erejű összefogás, a stílust követő és úgy általában bármilyen női témákat átfogó kezdeményezés elég elenyésző, így üde színfoltja Bács megyének a lányok munkája.

Roppant kíváncsi lettem áldásos tevékenységükre, így ellátogattam az egyik workshopjukra, ahol természetesen a fókuszban a nő állt. Gyönyörű, impozáns épületbe invitáltak minket, ami rendhagyó módon egy lakás igazából. Ízlésesen, elegánsan van berendezve, mégis élhető, ráadásul varázslatos színekkel rendelkezik. Az embernek még minimálisan sem volt az az érzése, hogy valaki itt lakik. Nagy, nyitott terek, a beömlő napfény leginkább egy stílusos női beszélgető hely, közösségi tér érzetét keltette bennem vagy egy festőműhelyét. Szép számmal megjelentünk, mi nők is, így igazán „belaktuk” rögtön.  A téma fontosságát, időtlenségét is jelezve, mindenféle korosztályból képviseltettük magunk a hamvas húszasoktól a sokat megtapasztalt ötvenesekig. Főként olyan anyukák, nők érkeztek, akik szeretnének visszatalálni nőiességükhöz, egyéniségükhöz, önbizalmukhoz. De nem csak a korosztály volt vegyes, hanem az is honnan érkeztünk, vállalkozónőtől a Gyesen lévő anyukáig, irodistától a szolgáltató alkalmazottig, nagyon vegyes volt a felhozatal. Mégis megtaláltuk rögtön a kezdeti tapogatózások után a közös témákat..

Bea és Laura minőségi, izgalmas témát hozott erre a nyílt napra. Szó volt önazonosságról. Az öltözködésünkről, és arról, hogy mit fejezünk ki vele. Hogyan nyissunk az emberek felé bátran, pozitívan. Mire figyeljünk a testbeszédünknél és azzal mit üzenünk épp. Apró trükkök, praktikák segítségével mennyi dolgot elérhetünk. Milyen öltözködési stílusok vannak, melyeket Bea által tervezett Beangó ruhákkal mutattak be a lányok. Persze próbálgatni is lehetett és vásárolni is. Kedvenc gyönyörű, alkalmi fekete ruhám és Bea menyecskeruhája is ki volt állítva.

6l6c3216.JPG

Egyéb csemegét is kaptunk a workshop alatt. Egy kényeztető parafinos kézpakolást Csüri Noémi manikűrös keze által, illetve Bosnyák Jámbor Anita sminkes mutatta meg a szebbik arcunkat egy-egy hozzánk illő sminkkel. Aztán Réka, a csapat fotósa meg is örökítette a bátrabbakat egy-egy fotó erejéig.

6l6c3178.JPG

Jelentem, én mindhármat kipróbáltam nagy bátran. Noémi varázslatosan puha kezeket varázsolt nekem 15 perc alatt, amit most is érezni vélek még. Anita meglepett szolid, ám mégis nőies, varázslatos sminkjével. Eltalálta az ízlésem. Pont annyira és azt hangsúlyozta, amit kell, épp annyi csillogással és azokkal a színekkel, amik a legelőnyösebbek voltak számomra. Réka gyönyörű fotókat készített rólam, ami igazi önbizalom növelő volt, annak ellenére, hogy nem igazán szeretem, ha fotóznak. Sajnos Laurához nem jutottam be saját hibámból, pedig mindenkinek személyre szabott tíz perc jutott. Ezt pótolom majd valamikor, abban biztos vagyok.

6l6c3299.JPG

Bea mesélt a következő eseményekről és a további terveikről is nekem.

6l6c3301.JPG

Havonta tartunk „Önismeret és stílus workshopot”, negyedévente pedig „Egy nap önmagadért, nőiességedért és stílusodért workshopot”. Utóbbi egy intenzívebb történet, ebéddel. És ne feledjük, évente kétszer 2 napos stíluswellnesst tartunk, távol a város zajától. Lehetőség lesz a továbbiakban havonta egyszer "Szín és alkatelemzésre" is. Ezen kívül varró alapozó és divattervező képző is várható hamarosan. Ezek 1-3 hónapos képzések lesznek. Amin te most voltál, az egy nyílt nap volt az érdeklődőknek.

A segítségünkre van még Réka, a húgom a stílusműhely és a Beango fotósa és grafikusa volt. Ő felel a vizuális összképért. Ugyanakkor a műhely fotóstúdiója egyéni megkereséseket is teljesít, legyen az portré, divat-, vagy termékfotózás. Pálfia Petra tartalommal látja el a blogmagazinunkat, a Műhely Magazint, Csilla pedig Rékával a fotóstúdióban működik együtt különböző ötleteken, projekteken. Ők is elkötelezett támogatói a műhelynek Laura grafoterapeutaként felel a belsőért, én pedig a külsőért, ezeken a workshopokon. 

6l6c3176.JPG

Laurát is megszólaltattam

A célunk, hogy egy olyan pici városban, mint Baja, is hozzá tudjanak jutni nők a külső és belső megújuláshoz szakemberek segítségével. Ne kelljen ezért órákat utazni, és 1 egész napos szervezést véghezvinni a családdal, ha már kicsi gyerek is van. Fontosnak tartjuk, hogy a fővároson túl is legyen lehetőségük az énidőre, a megújulásra, csajos programra. A nyílt napokkal két célunk van. Egyrészt, hogy találkozzunk egymással, megismerjük egymást, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mi az, ami a leginkább őket építené. Másrészt Énidőt szeretnénk nekik itt is adni. Volt olyan hölgy a nyílt napunkon, aki még soha nem kapott smink tanácsadást, vagy sminket senkitől. Ezek az élmények reményeink szerint mind emelik őket és az önbizalmukat. Szeretnénk, ha értenek és éreznek, hogy milyen nőnek lenni. Közös megbeszélésekkel készülünk mindig. Átbeszéljük, mi hogy lenne a legpraktikusabb, igyekszünk mindenre felkészülni, ami nyilván nem mindig sikerül és arra is készülünk mindig, hogy hogy tudjuk legjobban és leghatékonyabban irányt adni magukhoz az a néhány perc alatt, amíg velünk konzultálnak. A rövid workshopot, mint ami most is volt, előre egyeztetett tematika alapján állítottuk össze.

Szeretünk együtt dolgozni, fel szavakból is értjük egymást a lányokkal. A nyílt napokon és a workshopokon is olyan női energiák mozdulnak meg mindig, ami teljesen fel szokott tölteni minket. Érezzük az érdeklődést, látjuk a reakciókat és így, bő fél évvel az első workshop után, már egy-egy résztvevőnél a változást is. Ez rengeteg energiát ad nekünk. Kezd egy közösség kialakulni. Vannak visszatérő hölgyek is. Ez azt jelzi nekünk, hogy van igény arra, amit adni tudunk nekik.

Lévai Rékát is kifaggattam a munkájukról

Beával gyerekkorunkban sokat veszekedtünk, nem voltunk jó tesók. Azóta sokat változott a helyzet. Amikor pár éve Bajára költöztem, a kapcsolatunk nagyon megváltozott, alkotó társak lettünk. Folyton újabb és újabb ötletek pattantak ki a fejünkből, melyek csak megvalósításra várnak. Mai napig így működünk együtt. Jelenleg én vagyok a stílusműhely és Bea ruhamárkájának, a Beangonak a vizuális felelőse, és fotósa. Az évnyitón én készítettem a vendégekről portré-fotókat, melyet aztán retusálva, ajándékba meg is kapnak, szabad felhasználásra.

A lányok nagyot álmodtak és bizony nem féltek megvalósítani. Ezzel reményeim szerint felrázzák a környéket is majd csipkerózsika álmából. Rendezvényeik profizmusról, bájról, izgalmas témákról szólnak nőktől, nőknek, kortalanul. Egy belső utazás, némi külsőségekkel megbolondítva, melyekre érdemes ellátogatni.

Fotók: Lévai Réka

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#beango #stílus #műhely #női #vállalkozás #stílusműhely #workshop #fotózás #smink #ruha #ruházat #műhelymagazin

86382819_474886229865170_6217492179217022976_n.jpg

6l6c3223.JPG

 

Könnyed romantika

Papp Csilla: A ​másik oldalról

people-2557411_640.jpg

Már nagyon rég került hozzám a könyv, így épp ideje volt kézbe vennem. Nem vonzott, csalogatott eléggé a cím és a borító is olyan semleges volt, nem tűnt ki az itthoni könyvrengetegből, pedig a fülszöveg elég sokat ígért. Na de most elkapott a hév és a romantikus könyv után is romantikus könyvet veszek le a polcról, szóval ő került sorra.  Szánom-bánom, hogy eddig hagytam parlagon a könyvet, mert befaltam két nap alatt, most hogy elővettem. Könnyed romantikus történet, mely érdekes témákat feszeget mégis. Első körben például azt, hogy mennyire másként látjuk mi nők és másként a férfiak a dolgokat. Aztán női bántalmazás, fenyegetés is helyet kapott az épülő románc mellett. A szövevényes emberi kapcsolatokra szintén nagy súlyt fektetett az írónő. És még nagyon sok dolog belefért a könyvbe. Volt benne izgalom, romantika, egy kis pszicho, dráma, és természetfeletti is némileg, bár utóbbit nem értettem annyira, simán elhagyható lett volna. 

covers_363691.jpg

Bevallom, nem is gondoltam, hogy első könyves szerző. Ezzel alaposan meglepett. Eléggé összeszedett volt az egész és egész jól megkomponált. A lendület, az apró adalékanyagok, amilyen tempóban azokat az írónő adagolta, a jó leíró részek és a dinamikus párbeszédek, mind fantasztikusak voltak. Néhol döcögős volt és nehezen indult meg az egész, kicsit túl is volt írva, hogy aztán kárpótoljon és száguldjon velem, mint a gyorsvonat a vége. A kerettörténet nagyszerű és egyszerű. Adott egy fiatal harmincas nő és egy ugyan annyi idős pasi, külön-külön nagy baráti társasággal. Mindkettő élete kielégítő, de lehetne jobb. Aztán egy szép nap keresztezik egymás útjait Jó, hogy mindkét fél részéről bemutatta a történteket a könyv. Bepillantást enged az író a női és férfi világba, gondolkodásmódba, az életükbe is. Hogy aztán érezzük, hogyan hatnak egymásra. Mint amikor bedobsz a tóba egy követ, ami hullámzást vált ki és hatással lesz mindenre a tavon, legyen szó egy a vízen ringatózó tavirózsáról vagy vízipókról, esetleg egy a mélyben úszó halról. Az ő egymás felé megtett lépteik is hatással lesznek a körülöttük élőkre és rájuk is.

A szereplők élők, hihetők, kedvelhetők, illetve az ellenkezője is igaz, nagyon gyűlölhetők is. Néhol túl egyszerű a megoldás és a mindenki párra talál rész volt túl sok, de ennek ellenére nagyon megszerettem a kötetet. A két főhős is amolyan hús-vér ember. Nem machó, alfahím és megmentésre vágyó, eltartott hölgyike. Nincs gazdag kivagyiság, menőség és hasonlók. Üde színfolt végre egy ilyen könyvet is olvasni.

És ketten ahogyan és amilyen körülmények között találtak egymásra, az valami zseniális. Talán azokat a részeket szerettem a legjobban, ahogy kerülgetik egymást, húzzák a másik fél agyát, puhatolóznak, majd egymásnak esnek konkrétan. Persze akadály van bőven, hiszen nem könyv, amiben nincs. Összeesküszik ellenük minden és mindenki. De ilyen a való élet is. 

Hanna egy egyszerű csajszi, akinek jó élete van, de a múltja miatt elég önbizalomhiányos. Érzi, hogy most sem teljes az élete, valami és valaki hiányzik belőle, de nem mer lépni, míg az élet megoldást nem kínál számára. Kicsit lelkizős, kicsit sérülékeny csajszi ő, de mégis szerethető, mindenféle apróbb hibája ellenére. Az írónő nagyon lassan adagolja Hanna előéletét, így az elején nehéz volt megkedvelni, míg meg nem kaptunk minden információt róla. Megvan a maga keresztje, ami kihat a mostani életére is. Én személy szerint a helyében többször is máshogy döntöttem volna. De mégis megértem az okait. Minden a múltban gyökerezik, aminek az árnyékából nem könnyű kilépni, főleg ha utoléri a jelenben is. Szerettem benne, hogy szép jellemfejlődésen megy keresztül, hogy igyekszik másokra is odafigyelni, sokszor a saját rovására is. 

Olivér volt az, aki rögtön elvarázsolt. Már az elején sejtettem, hogy izgalmas szereplő lesz, ami be is igazolódott hamar. Arany szíve van, ami néha pont a vesztét okozta. Ő már az elején is szimpatikus volt teljes egészében számomra kívülről, belülről. Kicsit inkább ő az, aki gyámolításra várt. Az ember rögtön a segítségére sietne. Van ilyen tökéletes ember az életben is? Aztán szerencsére kilépett a makulátlan, tökéletes pasi szerepből és abból is hogy vágyjunk a megmentésére és hibázott. Na onnan volt emberibb számomra. Néha naiv, könnyen megvezethető ember, máskor pedig egy őspasi. Szerencsére nem megvenni akarta Hannát, ahogy mostanában a legtöbb szerelmes regénynél érzem, hanem meghódítani.

Kettősük pedig robbant. Hihető, izgalmas, vicces, problémás páros ők, melyek úgy összeillenek, mint a borsó, meg a héja!

kissing-2353862_640.jpg

Nagyon sok mellékszereplő kapott helyet a könyvben. Talán túl sok is. De jó volt ez a szövevényes sokaság, a baráti civódások. Hozzáadtak a könyvhöz sokat. Amikor kellett tompítottak az élen, máskor jobb kedvre derítették az embert, persze volt, hogy ők okozták a galibát. Nem emelnék ki egyet sem közülük. Szerettem őket teljes egészében. Hol van ez a jó társaság? Mi is csatlakoznánk férjjel. A jó nagy dumálások, egymás húzása, az esti kiruccanások, egymás segítése..

A kerettörténet mellé nagyon sok pluszt kapott a könyv. Csodálom, hogy minden bele fért és kellően ki lett bontva. Nem érinti a nehezebb témákat mélyebben, csak a felszínt kapargatja, ami nekem most pont elég volt. Talán a kevesebb, néha több elvet követhette volna Csilla és kevesebb konfliktust tehetett volna bele és veszélyhelyzetet. Akkor még jobban ki tudott volna bontani minden szálat, nagyobb mélységekig. De így is kellően élvezetes volt. Hogy a csudába tudott ennyi történést, szereplőt, témát kézben tartani kezdő író létére? Gőzöm sincs, de működött.

Vigyázat megrázó függővég! Mert hogy sorozat. A könyv folytatása az Azon is túl, már szintén kapható. 

Engem megvett, elandalított, felidegesített, megnevettetett és teljességében kikapcsolt a külvilágból. Megnyert az írónő magának, azt mondhatom! Könnyed kacagás, finom erotika, melegség, barátságok, bajtársiasság, dráma, könnyek, érzések, izgalom, félelem, mélyen szántó gondolatok, mély témák...

Fülszöveg:

Vajon mi, nők és férfiak tényleg szemben állunk egymással?

Papp Csilla regényéből megtudhatjuk, milyen a másik oldalról nézni önmagunkat.
A történetben Hanna és Olivér nem hétköznapi megismerkedését, kapcsolatuk alakulását kísérhetjük figyelemmel – cukormáz és szirup nélkül. Egy mámoros éjszakán egy közös ismerősük révén telefonos szexbe bonyolódnak. Mindkettőjükben mély nyomot hagy az első „találkozás", annak ellenére, hogy lehetetlen szituációból fakadt. Az egymáshoz vezető út pedig sok meglepetést tartogat.

A regény komoly társadalmi problémákat is feszeget: nők bántalmazása, válás, haláleset feldolgozása, mindezt azonban könnyed, szórakoztató stílusban. Ezekben az élethelyzetekben Hannának egy különleges segítője is akad, az autóbalesetben elhunyt gyermekkori barátjának, Péternek a szelleme. Végül megbizonyosodhatunk arról is, hogy nincsenek véletlenek. Hannának is döntenie kell: melyik oldalt választja…

326 oldal 
ISBN: 9786155252891
recenzió

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #szerelem #romantika #egymásratalálás #Álomgyár 

Az öt szeretetnyelv és hozzá tartozó könyvek

woman-570883_640_1.jpg

Ismered? Hallottál már a szeretetnyelv kifejezésről?  Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, lelkész alkotta meg a kifejezést 1992-ben. Ekkor írta a hasonló címen futó könyvét is. Bevallom, még nem olvastam, de roppant érdekel a könyv és a téma is. Borzasztóan fontos beszélni róla. De nem csak beszélni, hanem megélni, érezni, átélni, adni, kifejezni is.  Ezek mindegyikére szüksége van az embernek ahhoz, hogy kifejezze szeretetét, szerelmét, ragaszkodását, örömét. Szüksége van nem csak a túléléshez, hanem ahhoz is, hogy minden egyes napja kellemesen teljen, a rosszabb időkben legyen mihez visszanyúlnia támaszként...

 

Mindegyik nagyon fontos. De egy kicsit csavarok a dolgon és nem kifejezetten a szeretetnyelvekről akarok írni nektek, nem a nálam betöltő szerepükről, hanem ajánlani szeretnék hozzá öt különböző könyvet. 

Az öt konkrét szeretetnyelv szerinte: 

Minőségi idő

Az idő egy nagyon relatív dolog. Hol nagyon sok van belőle, túl sok is, máskor pedig nyújtanánk, hogy tovább tartson, később jöjjön el a pillanat. Az egyik legértékesebb fizetőeszközünk az idő. Valakinek 3 perc semmiség. Másnak túl hosszú vagy túl rövid idő. Allisonnak elég a három perc ahhoz, hogy megváltozzon az élete teljesen. 

Jessica Park: 180 seconds-180 másodperc (Könyvmolyképző kiadó)

covers_580407.jpg

Ajándékozás

Minden egyes kis tárgy örök emléket állít annak a pillanatnak. Ezt később jó kézbe venni, emlékezni. Ezek a tárgyak nélkül sivár az életünk, unalmas. Lehet bármi, ami nagy fontossággal bírhat, egy levél, egy rózsa, egy mozijegy, bármi, ami másnak kacat, lom, papírfecni, nekünk emlék. A könyvben szereplő Holly a múltból, halott férjétől kap egy adag borítékot, melyből minden hónapban csak egyet bonthat ki. 

Cecelia Ahern: UI: Szeretlek (Athenaeum kiadó)

covers_564425.jpg

Elismerő szavak

Mindenkinek kellenek az elismerő szavak, a bátorító sorok, a támogató közeg. Kell, hogy valaki elmondja nekik, igenis sokat érnek! Becsüljék meg, szeressék önmaguk és ne legyenek a saját ellenségük. Judit könyve az örömről, a tanulható boldogságról, önbecsülésről szól. Bátorít, dicsér, támpontokat ad, előre lendít!

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről (Álomgyár kiadó)

covers_558420_1.jpg

 

Szívességek

Az apró szívességek, segítő, jó szándék sokat számít az életben. Mindig valamilyen úton-módon visszakapjuk az univerzumból. Nincs ezzel másként a könyvben szereplő ikerpár sem. Néhol segítik, néhol visszatartják egymást. Egy apró mozzanat, egy elejtett mondat is nagy vihart arathat vagy lenyugtathat. 

Jandy Nelson:Neked adom a napot (Libri kiadó)

covers_355564_1.jpg

Testi érintés

Érintés nélkül az ember nem bírja huzamosabb ideig. Még az állatoknak is kell a közelség, az intimitás, a társas lét. Az ember sem élhet egyedül, mindenféle simogatás, puszi, ölelés, meghittség, közelség nélkül. Egyszerűen beleőrül. Az utolsó szeretetnyelvhez kapcsolódva két könyvet is megemlítenék, mert annyira adja mindkettő magát a témához. Az első kötetben egy kislányt sorsára hagynak a mocsárban, aki emberek, szeretet híján az állatok segítségével marad életben, ők tartják benne a lelket a legnehezebb időkben is, hiszen az emberek elhagyják és újra elhagyják. A második könyvben egy kislányt elrabolnak, majd a sors úgy hozza, hogy egyedül marad, minden támogatás nélkül a dzsungelben. A tanítói, a segítői, az életben maradáshoz szükséges kulcs szintén az állatoknál találandó. Ő végül visszatér az emberek közé, de milyen áron...

Az első Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek (Líra kiadó)

covers_549198_1.jpg

Marina Chapman, Vanessa James, Lynne Barrett-Lee: A lány, akinek nem volt neve (21. század kiadó)

covers_545780_1.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog 

#ReAd #blog #válogatás #könyvek #kiadó #kiadók #olvasmányok #szeretetnyelv #szeretet

.

Le a tökéletességgel!

Senki sem tökéletes!

amazed-19214_640.jpg

Nem irigylem a mai nőket. Mindenhonnan az ömlik ránk, hogy a nő akkor kívánatos, akkor igazi nő, ha az élet összes területén toppon van. Vigyen el a hátán mindent, akár segítség nélkül is, de jó képet is vágjon ám hozzá. Panaszkodni nem ér! Elvárások elvárások hátán. Közben a média mutatja a tökéletes nők tömkelegét, az insta okádja ki magából a beállított, makulátlan, sosem hibázó nők képeit, a facebookon mutogatjuk a legszebb pillanatainkat, de csakis a legjobbakat, legszebbeket. Mindenhonnan az folyik, hogy a csinos, tökéletes, tökéletes élettel rendelkező nők az etalonok. Azt persze nem mutatja, hogy milyen áron érik el ők. Milyen munka van vele. Milyen segítők állanak a háttérben. Vagy az bizony az egy beállított pillanat, egy elkapott mozzanata a tökéletes nőnek, aki lehet két perc múlva a smink nélkül már nem is annyira tökéletes. Hatalmas elvárásokat támaszt az egyszerű nők felé ez, amit nagyon nehéz megugorni. Aztán persze csodálkozunk, hogy annyi az önbizalomhiányos ember. 

Vigyázat irónia következik magas fokon! Csak erős idegzetűeknek!

blonde-2198759_640_1.jpg

Egy nő adjon magára, legyen csinos, vékony, azaz sportoljon. A szülés után rögtön legyen ideje mindenféle szépítkezésre, ne hanyagolja el a külsejét, de az anyaságra is rögtön érezzen rá. Ha magassarkúban, talpig sminkben várja élete párját a kórházi ajtóban, az már pont jó. Csak semmi depresszió, fáradság, kérem szépen. No plusz súly és csíkos bőr. Sminkeljen is meg nem is. Járjon is el fodrászhoz, manikűröshöz, kozmetikába, meg nem is. Hiszen ha nem megy el, akkor elhagyja magát. Ha elmegy, magára hagyja azt  a gyereket. Milyen anya az ilyen?

Semmiképp se térjen el a mai kor ideáljától. Se hosszában, se széltében, se színeiben!

Dolgozzon, ne tartassa el magát, de párját azért ne pipálja le, milyen az már, ha többet keres a férfinál? Karrier? Jó ha akad, de csak minden más után állhat a fontossági sorrendben. Ha túl nagy karriert fut be, akkor nem családanya, karrierista nő, csak magára gondol. Mit mutogatja magát mindenhol? Ha pedig semmi karrier, akkor csak egy anya. Semmi jövőképe nincs? Most azt hiszi, ha szült, akkor már letett az asztalra valamit? Mit tud felmutatni a porontyon kívül?

De gyereket is neveljen egyúttal, a lehető legjobban, csak semmi vivódás. Tökéletesen kell tudni azonnal a gyerekekkel bánni és slussz. Hiszen az XY újság is megírta. Ez velünk születik, kódolva van bennünk. A szoptatás smafu, mindenki kisujjból kirázza. A természetes szülés is csak egy állapot, ha meg császár, akkor mit nyavalyog azon a sliccen a hasán, az nem szülés. Különben is, van olyan, mint a férfinátha?

A háztartás, főzés, takarítás alaptartozék, hiszen a nő feladata. Nagyanyáink még kézzel mostak, nem volt mosogató, sem mindenféle kütyü a háztartásban. Mi meg itt jó dolgunkban azt sem tudjuk, mit kezdjünk a szabadidőnkkel, mégis megy a rinya. Ej de jó dolgunk van, kérem szépen!

people-2592050_640.jpg

Valósítsa meg önmagát, de mégis éljen a családjának az a nő. Egész nap otthon gubbaszt? Milyen dolog már? Semmi élete, csak az anyaság! El mer menni a barátaival? Akkor meg anya az ilyen? Magára hagyja?

Jó, ha meg tud szólalni és a kapanyél nem lóg ki a szájából. Okos legyen, de ne túlságosan. Tanuljon, képezze magát, vagy inkább mégsem. A végén még okosabb lesz a pasasnál. De hozzá tudjon már szólni az autós témákhoz, nem baj, ha szerelni is tud, az IKEA bútor nem rakja össze magát. Hát ennyire "anyátlan", hogy még ezt sem tudja?

Mit lóg az a szerencsétlen nő a közösségi hálón egyfolytában? Hogy merészeli? Már megint unatkozik? Inkább főzne egy fránya bablevest az urának. Reméljük a nokedli is megy! Vagy minimum kössön egy mellényt, miközben bedobja a mosást, elmosogat...

Ugye mindezek mellett türelmes, megértő, segítőkész, mindent elintéz, kedves, mindig kapható egy alapos szexre, mosolyog, sosem fáradt, nyűgös, nem panaszkodik....

Tovább is van, mondjam még?! Á! Inkább hagyjuk...

Emberek ébresztő! Nem gépek vagyunk, hanem hús-vér emberek, nők. Nem lehetünk az élet minden területén mindig a legjobbak. Nem vihetünk a hátunkon mindent (is) egyszerre. Hibázunk, fáradunk, elmarad valami, nem úgy sikerül...Eltérünk  a nagy átlagtól. Soha nem leszünk tökéletesek, hiszen senki sem az! Nem, még a TV mutatta celebek sem maguktól olyan szépek, mosolygósak és bizony ők sem mindig elbűvölőek! Tökéletesnek, meg cseppet sem tökéletesek! Mint ahogy senki sem az, hiába akarja az ellenkezőjének a látszatát mutatni!

És mindez miért a női nemre hegyeztem ki leginkább? Mert talán mi vesszük magunkra annyira. A férfiakat kevésbé érdekli ez, ráadásul nekik tökéletlenül is jók vagyunk. Ők nem nyüsztetik magukat, mert két kilóval nehezebbek lettek. Mi állítjuk ezt a lehetetlenül magas mércét magunk elé! De cáfoljatok meg, ha tévedek!

A férfiak is hajszolják a tökéletesség délibábját? Ők támasztják a magas elvárásokat elénk vagy mi magunk?

ReAd-blog

#élet #nő #mérce #elvárások #nőiélet #bejegyzés #vitaindító 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

rear-mirror-2366457_640.jpg

Egy éves a ReAd blog hamarosan!

Szülinapozzunk!

71230815_2553484801378185_7934628664027643904_n_1.jpg

Hamarosan első szülinapját ünnepli a blogom. Pontosan március 4-én került fel az első bejegyzésem ide, a Minden babának jár kampányról, amiben idén is részt szeretnék venni és hamarosan indul újra. aztán nagy utat járt be a blog. megtaláltam a hangom, az engem érdeklő témákat, embereket. Igen jelentős mérföldkő számomra ez az egy év. Örülök,hogy ilyen jól sikerült elérni. Gyorsan eltelt, az biztos. Írhatnék most statisztikát nektek, hogy ennyi idő alatt hányan olvastatok és az Index, Index2 mennyi alkalommal emelte ki egy-egy bejegyzésem, mennyi a feliratkozó, állandó olvasóim száma, de nem teszem. (Ha érdekel, szívesen megsúgom, csak neked.) Ma ünnepelni szeretnék inkább.

Már közel 8 éve vezetek blogot, szám szerint ez a harmadik verzió. Mindig kerestem a megfelelő helyet, blog kinézetet, a stílusomat, a témákat. Azt hiszem, most megtaláltam a megfelelőt mindegyikből, a keveredési arányt is, ahogy váltakoznak a könyvajánlók, a magamról írt bejegyzések és ahol külsősöket is megszólítok... Csupa olyan dolog kap helyet, ami engem nagyon foglalkoztat, érdekel. Remélem ti is érdekesnek találjátok a blogon megjelenő cikkeket. Igyekszem értékes, szórakoztató tartalmakat gyártani nektek, amiért érdemes minden nap ellátogatni hozzám.

Azt is elmondhatom, hogy kinőtte magát a blog. Egyszerű hobbynak indult, de már jóval több annál. Már nem csak magamnak pötyögöm be a dolgokat, hogy ne fedje a feledés homálya, hanem másoknak is írok. Érdekel, mi foglalkoztatja a nagy többséget. Segíteni vágyok vagy csak be szeretnék mutatni egy-egy embert, érdekes dolgot, beszélgetésre érdemes témát, az érzéseimet, a véleményemet. 

Na de ennyi rólam. Ha már szülinap, akkor illik ajándékot hozni, ugye? Most én hozok nektek egy kis meglepetést az Olvashop jóvoltából. Mivel azért nagyrészt könyves blog, így adott volt, hogy könyves apróságot kaphat a nyertes. Van kedvetek játszani?

Az olvasás nagyon klassz időtöltés. Elvarázsol, megvigasztal, jó kedvre derít, tanít...és még ezer féle dolgot elmondhatnék róla, én miért szeretem. Olvassatok sokat! Szerencsére sok híresség, celeb, színész, író, blogger, vlogger is jó példával jár előttünk. A cikk alatt mutatok is pár képet érdekességképpen.

57491823_2532921643426121_5835445299115458560_n_1.png

És akkor következzen a nyeremény. Bizonyára arra vagytok a legkíváncsibbak, ha már ennyit végigolvastatok.

Az Olvashop felajánlott a nyertesnek egy ajakbalzsam, könyvjelző és kitűzőt tartalmazó csomagot. Szóval az első helyezett azt a fantasztikus csomagot fogja kapni, ami az alábbi képen van. De tovább is van még...

83377029_1035437583482823_1764950259772948480_n.jpg

Én is felajánlok egy nyereményt, hogy ne csak egy ember örülhessen a játéknak. Az általatok elküldött kívánságlistátokról választok egy könyvet és azt megveszem, elküldöm nektek. Ez a vigaszajándék.

Gondolom azt is szeretnétek tudni,hogy mi a teendő ahhoz, hogy megnyerhessétek. Hivatalosan nem kérhetek megosztást, a Figyelem gomb nyomását, likeot, befigyelést, de megköszönöm, ha bármelyiket megcsináljátok nálam és az Olvashop oldalán itt.

Így a feladat az, hogy tippeljétek meg, hogy szerintetek a KSH adatai szerint 2018-ban mennyi könyv, tankönyv, munkafüzet került nyomtatásba? Meglesni nem ér, tippeljetek! A számhoz legközelebb eső nyeri az Olvashop csomagot. Aranyos gyerekpraclik segítségével a játékban részt vevő, tippelő és könyves kívánságlistáját elküldő személy között sorsolok majd. Írjatok, játszatok sokan! 

Szóval mi a teendőd? 2020.02.04-től 2020.02.19-ig írj itt a bejegyzés alatt vagy ha nem sikerül, akkor a judyadry@gmail.com email címre, hogy szerinted hány könyvet, tankönyvet nyomtattak ki a KSH szerint, továbbá küldj egy általad nagyon vágyott könyveket tartalmazó, legalább tíz könyvből álló listát. A játékban a facebook és más platformok nem vesznek részt. Kizárólag hazai, Magyarországi címre tudunk postázni. Két nyertes lesz. Sorsolni 2020.02.22-én fogok gyerekeim segítségével. A játék támogatója az Olvashop weboldal és a blogom, én. 

Addig is, míg gondolkodtok rajta, mi lehet a pontos szám és milyen könyveket szeretnétek nagyon, nézzétek meg, mennyi hazai és külföldi híresség szeret olvasni. Mert olvasni jó, olvasni szexi. Olvassatok könyveket és a blogomat is!

ReAd-blog

#read #olvasás #blog #nyeremény #játék

83224216_2805919846134678_207330943394906112_o.jpg

1tom.jpg

83253989_2805934566133206_4551577671946993664_o.jpg

83175970_2805945666132096_3273534630317260800_o.jpg

83015291_2805920986134564_937114812620472320_o.jpg

1ben.jpg

 

5 fontos dolog, amit vegyél figyelembe báli ruha választásnál

Hogyan válasszunk báli ruhát?

fodros-maxi-ruha.jpg

Januárral megkezdődött a báliszezon és hamarosan az esküvői is kezdetét veszi. Ilyenkor talán a legtöbb fejtörést nekünk nőknek az okozza, mit vegyünk fel. 

Egy báli ruhát nem hordunk a mindennapokban, csak meglehetősen ritkán, így nagyon fontos a kiválasztásánál, hogy az a lehető legjobb legyen. Öt fontos tényezőt kell figyelembe venned, mielőtt ténylegesen megveszed azt a ruhát, amit múltkoriban kinéztél a kirakatban vagy egy újságban.

egyvallas-alkalmi-ruha.jpg

Az első és egyik legfontosabb, hogy ahhoz az alkalomhoz megfelelő legyen, amire kinézted. Mást kell viselni egy esküvőn és megint mást egy bálon. Általában van egy Dress Code, ahol megadják, pontosan mit hordhatsz az adott eseményen, milyen formában. Ezt az öltözködési tanácsot nem csak illik, hanem mindig be kell tartani. Fehér, csipkés ruhát ne esküvőre vásárolj például, ugyanakkor báli ruhának épp az a megfelelő. Az a csinos rövid koktélruha viszont a nívós Operabálba nem lesz elegendő viselhető, mert ott más az öltözködési szabály. Gondold végig, mire szeretnéd a ruhát felvenni, ahhoz az alkalomhoz hogyan kell öltözni, mit viselnél szívesen és ezek alapján essen a választásod a legmegfelelőbb ruhadarabra.

viragmintas-ruha.jpg

A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott ruha a te alkatodhoz illő legyen. Hiába tetszik neked a sellő fazonú szoknya, ha nagyon alacsony vagy és még kisebbnek fogsz mutatni benne. Egy, az alkatra megfelelő ruha kiemeli az erősségeidet, eltünteti a gyengeségeidet. Néztél már olyan válogatásokat, ahol egy adott öltözet két másik hírességen teljesen máshogy állt? Az egyik nagyon csinos volt benne, mintha rászabták volna, a másikon pedig bődületesen furán hatott. Egyszerű, nem a saját alkatának, stílusának megfelelő ruhadarabot viselt, azért nem állt jól neki. Egy jó ruha nemcsak öltöztet, hanem kiemel téged, izgalmasabbá tesz.

alkalmi-ruha.jpg

A harmadik ponthoz szintén egy nagyon fontos alapszabályt lehet írni. Kényelem. Csak olyan ruhát viselj, amiben jól érzed magad. Nem tudod méltósággal viselni azt a ruhadarabot, mert szúr, nyom, rövid, túl hosszú, szoros, bő, elcsúszkál? Ez meglátszódik rajtad és a viselkedéseden. Nem csak hogy nem fogod jól érezni magad azon napon, hanem mások is észre fogják venni, hogy feszengsz. Az nem a te ruhád, amiben nem érzed jól magad, hiába csinos és alkalomhoz illő. Érezd jól benne magad, az fontos! Legyen kényelmes az a ruha!

dzsorze-ruha-pliszirozassal.jpg

A minőség a negyedik fontos tényező. Nem azt mondom, hogy a drága ruhadarabot válassz, hanem azt, hogy a minőségit. A ruhán látszik, hogy milyen minőséget képvisel. Egy alacsonyabb árkategóriájú ruha is lehet kényelmes, csinos és bizony minőségi is, mint ahogy a legdrágább ruha is vállalhatatlanul rossz. Fontos, hogy ne legyen elszabott, ne lógjanak ki belőle cérnák, az anyagai is megfelelő legyen, ne gyűrődjön, ne szakadjon könnyen. Rengeteg ruhabaki okozója a rossz minőség.  Ha már egy ilyen ritkán viselt ruhadarabot veszel, törekedj arra, hogy az a lehető legjobb minőségű legyen. Meghálálja a ruha, hidd el. Neked sem mindegy, hogy első alkalom után ki kell dobnod, vagy máskor még hordhatod esetleg a gyönyörű ruhád.Az elsőrangú ruha előkelőséget sugároz, magabiztosságot és időtállóbb is.

alkalmi-ruha-kivagasokkal.jpg

Stílus. Mindenkinek van egy adott stílusa, amin belül választja az mindenkori ruhadarabjait. Ne egy bál alkalmával akarj Hamupipőkévé válni, ha korábban nem azt a stílust képviselted és később sem azt szeretnéd. Néha tényleg jó egy teljesen más megjelenést felvenni, mint a megszokott, de inkább maradj hű a megszokott arculatodnál. A kiválasztott ruha passzoljon az egyéniségedhez!

 

alkalmi-ruha_1.jpg

Tudom, öt szempontot fogok írni, de ide kívánkozik még a kihasználhatóság is. Vásárolj úgy báli ruhát, hogy több alkalommal is tudd hordani!

Jó vásárlást, szépséges ruhát és kellemes bált kívánok!

A cikkhez a képi anyagot a @Bonprix szolgáltatta. Ha megtetszett némelyik ruha vagy úgy döntenél, szükséged van egy báli ruhára, ezen a linken nézelődj.

ReAd-blog

#bonprix #itsme #blog #blogger #divat #ruha #bál #báliszezon #csinos #estélyi #báli #koktél #esküvői

csipkes-ruha.jpg

alkalmi-ruha_2.jpg