Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

A gazdagság nem elég a szerelemhez!

Tomor Anita: Helló ​újra, kedves exem!

2020. február 27. - Mayerné Répási Adrienn

jeans-2324069_640.jpg

Tomor Anita könyve szintén azokhoz a kötetek közé tartozik, amik már nagyon régóta a polcomon várakoznak szép csendben. Most úgy nem döntöttem, kell nekem egy könnyed, romantikus olvasmány és leemeltem a polcról. Nem olvastam még az írónőtől, de tudom, sokan rajonganak az írásaiért. A célcsoport, a korosztály is én vagyok, akinek készült, így nem hezitáltam. Igazán jó kis olvasmány volt hétvégére. Kikapcsolt és magával sodort. Viszont nem vagyok elégedett a kötettel teljesen. A könyv egyrészt tetszett, egyrészt nem. Olyan felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.

covers_432866.jpg

Szerettem a könyv stílusát, az írónő írásmódját, a főszereplőt, a romantikus részeket, a bepillantást a felső tízezer köreibe és az autóversenyzős részeket. Viszont dühös is voltam kicsit olvasás közben. A férfi szereplő erőszakos nyomulása, a "megveszlek kilóra" hozzáállása nekem nagyon sok volt és a rengeteg pénz kidobása az ablakon is... Ha ilyen környezetben növök fel, bizonyára természetes lett volna, de itt a kötetben csak idegesített és nem kicsit. Na de nagyon előreszaladtam.

Nora egy kedves, ám átlagos szingli nő, aki egyszer alaposan megégette magát egy férfival. A férfi elhagyta szó nélkül, hogy aztán élje fényűző, sikeres életét, fel, egészen a csúcsig, nélküle. Ő azóta sem találja  a helyét. Ám egy postai sorban állás közben újra találkoznak. Patrick meglehetősen nyomulós módon újra részt szeretne venni a lány életében. A lányt szeretné minden áron. Semmitől sem riad vissza. Innentől kezdve Nora sodródik az árral. Hagyja magát levenni a lábáról és újra elvarázsolni, behálózni. Ám  most sem minden arany, ami fénylik. Fenntartásokkal kezeli a helyzetet, okkal. Kettőjük párosa tagadhatatlanul jó együtt, ám nem túl egyszerű újra felmelegíteni azt a töltött káposztát, ha annyi dolog áll közéjük.

Nora kedves, átlagos, hétköznapi lány, aki nem igazán áll ki sosem magáért. Ő az az ember, akit büntetlenül becsaphatnak, akit elhagyhatnak, belerángathatnak bármibe, ő szó nélkül, szenvedve tűri a viszontagságokat. Úgy érezzük, hogy most talán ura a helyzetnek, hiszen konkrét célja is van azzal, hogy engedi magát sodródni. Ám ő is elszámolja magát, hiszen kicsit több lesz a dologból, mint gondolta volna. Bevallom, én sajnáltam inkább, hiszen egyszerűsége, kedvessége miatt hagyja kihasználni magát. Tudom nem lehet minden szereplő harcias amazon. Ő inkább a szomszéd lány típus, ezért könnyen megszerethető. Néha szívem szerint megrángattam volna. "Hahó, ébredj már fel! Neked ez nem jó! Nem ezt szeretnéd! Tegyél már valamit! Állj ki magadért, az elképzelésedért!"

Patrick egy átlagos család sarjaként magasra tör és sikeres lesz. Elhagyja akkori párját és a csillogást választja. Majd rájön, ő nem ezt akarja. Megtesz mindent, hogy visszakapja régi kedvesét. Nem mondom, hogy megszerettem. Talán azért nem, mert Nora helyzetébe képzeltem magam, akit szó nélkül faképnél hagytak. Minden ember hibázhat és jó, ha ezt belátja, de a férfi főhősünk nagyon erőszakosan, nyomulósan akarja visszakapni régi életét, szerelmét. Ez a birtoklási vágy, a pénz fitogtatása számomra nem teszi szerethetővé a szereplőt. Szereti Norat, de akkor is. Finomabb, lassabb tempóban is visszakaphatná. Nekem ő testesíti meg mindazt egy férfiban, amit ki nem állhatok. Nem vagyok megvehető. Norat sem így kell meghódítani újra, ő sem az a kategória.

És itt visszatérnék arra, hogy nem tetszett a könyv teljességgel. Pont az előbb említett pasi tulajdonság miatt. Ő nem egy álomférfi. Aki ilyen erőszakos módon kényszeríti magát rá valakire és erőfitogtatással, ezzel az óvó-védő mechanizmussal, mindent kifizetek, megadok neked módon próbál szerelmet kicsikarni, az nem álompasi. Ha valaki belekényszerítenek egy kapcsolatba, az számomra már nem szimpatikus, bármilyen formában is történjék. Az már nem igazi szerelem és kapcsolat. Itt megbocsátható talán, mert egyikük részéről sem múlt el sosem a szerelem, ezt próbálják meg újra kovácsolni a sérelmeik, a külvilág nem tetszése és sok, őket szétválasztó tényező mellett. Érződik a szenvedély, az el nem múlt érzelmek sokasága. Ezért megbocsátom Anitának ezt a részt. 

competition-3321572_640.jpg

Kettőjük parázsló vágya, szenvedélye pusztító, minden elemésztő. Csak őket is el nem pusztítsa! Végi ez járt a fejemben. Vártam, hogy történni fog valami ijesztő, sötét, egy tragédia, egy jelentős konfliktus. Érkezett is, bár kisebb, mint vártam. 

A történet kerete jó. Van benne némi izgalom is. Tetszettek az autóversenyzős leírások, bár nem teljesen pontosak és a családi jelenetek meghittsége is. Szerettem a fő karakterek kettősét, ahogy együtt vannak, a szenvedélyt, a szócsatáikat, ahogy egymást húzták minden lehetséges módon. Az írónő gyorsan adagolja a történteket. Igazán könnyen elolvasható, pörgős olvasmány lett. A stílussal sem volt baj. Anita jól adagolja a párbeszédeket, leíró részeket. Akadtak benne hibák, de megbocsáthatóak. A végét jobban ki lehetett volna dolgozni. Talán Patrick karakteréből visszavenni a machó részből kicsit, az ő érzelmeit beletenni a könyvbe, hogy ne csak egy parancsolgató, kőgazdag pasi legyen, hanem jobban érezhetően egy szerelmes férfi, aki vissza szeretné kapni a kedvesét mindenáron. Úgy jobban szerettem volna és ezáltal a könyvet illetően sem lettek volna felemás érzéseim. Anita jól ír, azzal baj nincs. Biztosan fogom még olvasni a könyveit. Kellemes hétvégi olvasmány volt! A borítója tetszik, kifejezi a könyv beltartalmát. 

Ha egy könnyed, izgalmas romantikus könyvet olvasnál, megtaláltad!

 

A könyvet köszönöm az írónőnek!

328 oldal 
ISBN: 9786158048248

Fülszöveg: 

Nora ​fiatal szingliként éli az életét. Azt hiszi, maga mögött hagyta a múltját, és elegendő távolságra van a régi pasijától, aki hét évvel ezelőtt szó nélkül otthagyta. Egészen addig, amíg össze nem fut vele újra. Onnantól kezdve az élete a feje tetejére áll.
Patrick híres autóversenyző. Szereti a nőket, és a nők is szeretik őt. Az egész világon ismerik a nevét. Jóképű, talán túlzottan is. Megvan mindene, kivéve egy dolgot. Norát. Megszokta, hogy mindig mindent megkap, amit csak akar. És most, hogy újra meglátja a csinos exbarátnőjét, egészen biztos benne, hogy mi kell neki. Nora gyűlöli, és ő ezzel tisztában van. Tudja, hogy újra meg kell hódítania. Vadászösztöne a lány folyamatos visszautasításai miatt csak még erősebben tör elő. Ostromot indít, amit lehetetlenség hárítani.
Nora nem tudja kiverni a fejéből Patricket, pedig kitartóan próbálkozik. A férfi üzenetei és szenvedélyes megnyilvánulásai néha már az őrületbe kergetik. Patrick nem hagyja, hogy felejtsen. Pedig ő másra szeretne koncentrálni. Gyereket akar. Mégpedig egyedül. Csalódott a férfiakban, ezért nem vágyik új párkapcsolatra. Patrick közelében lenni pedig pláne nem akar.
Egy nap Emma, a barátnője felveti az ötletet: miért ne lehetne Patrick a gyerek apja? Elvégre Patrick csak egy dolgot akar: szexet. Mi lenne, ha megkapná? Mi lenne, ha mindenki megkapná, amit akar? Ő egy gyereket, Patrick pedig őt egy éjszakára.
Szerelem és szenvedély keveredik Tomor Anita új regényében. Igazi, ízig-vérig romantikus könyv, melyet lehetetlenség letenni. Az első sorától az utolsóig magával ragadó. Ha szeretted A szürke ötven árnyalatát, imádni fogod ezt a történetet!

Idézet:

Nem szabad kapcsolatban maradnom Patrickkel.
Nem vagyok idevaló. Nem akarok megint csalódni benne, és nem akarok újra beleszeretni! Nekem egy kisbaba kell, egy pici, aranyos bébi. Akinek szüksége van ràm, és aki mindig ott lesz nekem , mert én, az anyja leszek a legfontosabb ember az életében. És ebbe a képbe Patrick meg a nagymenő élete sehogy sem illik bele. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #romantika #szerelem #TomorAnita #Pyrus #könnyed #szerelmesregény #szenvedély #erotika

fast-1281627_640.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://read-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr8715480896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.