Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Egy mese, mely eléggé meghökkent

Dér Adrienn: A ​kaszabmanó

2020. január 31. - Mayerné Répási Adrienn

covers_554185.jpg

Mindig keresem és kutatom a nem szokványos meséket. Valahogy olyan jó, ha nem a megszokott, sablonos történetek kerülnek a kezünk ügyébe. Jó kicsit renitensnek lenni. És persze nem mindig a gyereknek választok mesét olvasnivalóul. Ez a kötet is elég szövevényes úton került hozzám és nem kifejezetten a gyerekeknek érkezett. De nem is ez a lényeg. Örülök, hogy sort kerítettem rá, mert megérte.

A színe, a mintája, a kemény borító csak úgy kínáltatja magát. Kiugrik a sok megszokott, gyerekeknek szánt mesefigurás borító közül. Egyszerűen imádom. Szemet gyönyörködtető. Sokáig lehet csodálni, mindig mutat egy új részletet az eldugott lényekből. Viszont a betűtípus nehezen olvasható, azt átgondoltam volna még. Végül maga a belső, a belbecs is azt adta, amit kínált külsőleg, érdekességet, izgalmat, nagyban mást a megszokottól. Mesében a mese. Zseniális húzás, de nekem kicsit emlékeztetett a Tintaszív című könyvre. Kalandos, színes, sok fura szereplőt, humort, iróniát, rejtett dolgokat is felvonultató könyv. Korosztályilag talán 10 körülieknek ajánlanám. A nyelvezete egyszerű, a fejezetek rövidek, könnyű olvasni, viszont az irónia, a néha inkább sötét szereplők, fura történések miatt a kicsik nem élveznék, értenék annyira. Fiús, ugyanakkor lányos is egyúttal. Igazán uniszex kötet, melyet mindkét nem élvezettel olvashat. Az elején fura volt olvasni, idegen volt számomra, majd szép fokozatosan hozzászoktam különlegességéhez. A nyelvezete változatos, érzékletes, könnyen érthető, közérthető. Unni, az nem untam egy másodpercet sem. Szép lassan adagolja a történteket, így ne várjatok száguldást azért. Vannak apróbb hibái, de semmi vészes, kiugró. Néhol egy kicsit bővebb kifejtés, máshol kevésbé bő, egy kis igazítás, pár szál jobb elvarrása és fel sem tűnnének ezek a pici bakik. Tipikus első könyves szerzői hibák, melyek a következő kötetre elsimulnak majd. 

composing-2391033_640.jpg

Az szereplők, az ábrázolás, a lények eltérnek a megszokottól. Egy folyton csokit eszegető, másra nem gondoló kisfiú a főszereplő segédjeként, tündérkatonák, lávatündérek, kaszabmanók, griff fiókák és hasonló, ismeretlen lények, furábbnál furább helyszínek, szokások. Kicsit talán bizarrnak is mondanám legtöbbjét. A fejezetek és a könyv rövidsége miatt hiányérzetem támadt. Bővebb bevezetőt, nem csak egy-egy odavetett mondatot érdemeltek volna. Értem én, hogy ezzel a kisebb korosztályt célozta meg az írónő, én mégis a nagyobb korosztálynak ajánlanám leginkább, és miattuk elfért volna bővebb kifejtés, hosszabb fejezetek. Megérdemelt volna egy-egy helyszín a kalandozás során jóval többet, mint ahogy a karakterek is. Nagyon jól megalkotott világokat kapunk, izgalmas lényeket, melyek teljesen új keletűek, nem a megszokott sima tündérek vagy cuki manók. Azt kell mondjam, ötlet dús, színes fantáziával megálmodott írónő készítette a könyvet. Élveztem az eltérőtől megszokottat. Imádtam, hogy bátran nyúlt az iróniához, a kikarikírozáshoz. Görbe tükör is lehetne a mai meséknek. Legalábbis én éreztem benne egy cseppnyit ezekből. 

fantasy-2750995_640.jpg

A történet és a szereplők szerethetők. Ede, a hősünk cseppet sem idealizált szereplő. Egy egyszerű kisfiú, aki megkaparintja édesanyja féltve őrzött kéziratát, ami talán épp büntetésből is kicsit, de magába szippantja. Nagyon cuki, bátor kis hős, amiért könnyű megkedvelni. Hibázik és nehezen találja föl magát a különös világban, fél, ám mégis bátor lesz. Jó kis jellemfejlődésen megy keresztül. Segítségére lesz útján számtalan barát és barátnak sem hitt egyén. Igazi világmegmentős kóborlás következik különös tájakon, amit rettenetesen élveztem személy szerint. Persze itt is vannak rosszak és jók, de tanuld meg, semmi sem az, aminek elsőre látszik!

Meghökkentő mese a javából. Szórakoztató? Na ná! Kikapcsol? Persze! Vidámságot varázsol és egy világot, mely meghökkent majd mindenkit. 

Buzási Viktória mesés rajzait különösen imádtam. Annyira illenek a történethez és az általam is elképzelt figurákhoz.

Már csak egy kérdésem van. Miért nem lett még népszerűbb ez a kötet? Apró hibái vannak, mégis annyira egyedi látásmódon keresztül szórakoztatja a gyerekeket! Elfogadás, barátság, szeretet is helyet kap benne és bátorság, kitartás is. 

Fülszöveg: 

Ede egy éjszaka megkaparintja édesanyja kéziratát, ami a lávatündérek legújabb kalandjairól szól. Nem sejti azonban, hogy ő maga is a történet részesévé válik: a mese ugyanis magába szippantja. Odaát segítenie kell visszaszerezni az ellopott lávagömböt, máskülönben a lávatündérek népe elpusztul. Így hát felkerekedik egy kis csapattal, és a keresésére indul.
Vajon sikerül időben megtalálniuk a rejtélyes tolvajt és visszaszerezniük a lávagömböt? Ki követi őket árnyékként mindenhova? És mit keres egy rozmár a sivatag homokjában?
Ede útja során különös és furcsa lényekkel találkozik, rejtélyes, rémisztő és valószerűtlen helyeken fordul meg, miközben új barátokra lel, és rájön: a segítség néha a legváratlanabb formában érkezik. 

112 oldal
ISBN: 9789632638447
llusztráltaBuzási Viktória
ReAd-blog
#könyv #mese #izgalmas #más #kaszabmanó #lények #fantasymese

A szülés utáni kezdeti időszakot megkönnyítő fehérneműk, hálóruhák

Adora, aki az anyukákra is gondol

baby-2577550_640.jpg

Szülés után, az ember euforikus hangulatban lebeg a föld felett jó pár centivel. Alig várja, hogy a saját otthonában, nyugodt körülmények között dédelgethesse babáját, együtt pihenhessék ki a szülés fáradalmait. Viszont cseppet sem könnyűek ezek az első napok, hetek. Össze kell szokni a babával, megtanul egymást. Szép lassan megismerni a baba minden rezdülését.

Valakinek ez könnyen megy, teljesen magától értetődően, másnak viszont nem túl egyszerű, új a feladat. Ez rengeteg nehézséget gördít a friss szülők és a baba elé, amiről persze szó sem esik a várandóság ideje alatt. De teljesen természetes. Hibázunk, hiszen emberek vagyunk. Kétségeink vannak. Ilyenkor a lehető legjobban tehermentesíteni kell az édesanyát, ebben a kritikus időszakban. Nem is hihetnénk, hogy mennyire, de apróságok a mindennapokat tehetik egyszerűbbé, az életet pedig élhetőbbé, boldogabbá.

A nap 24 órájában a kisbabánk lesz a fontos és az ő ellátása. Magunkra alig marad időnk. Egy gyors zuhany, pár állva bekapott falat is igazi wellnessnek számít ekkor, nemhogy egy hosszabb pihenés, nyugodt alvás. Fontos, hogy mégis kényelmesen, komfortosan érezzük magunk. Mindezt hogy érhetjük el? Talán az alvás, tisztálkodás, evés után az egyik legfontosabb az, hogy milyen ruha, fehérnemű van rajtunk egész nap, éjszaka. Csak is kényelmes, megfelelő anyagból készült, praktikus ruhadarabok jöhetnek szóba. Van már szoptatós hálóruházat kismamáknak kifejezetten, csak az ő kényelmüket kiszolgálva, nekik tervezve.

kismama_halo_bannr.jpg

Megérdemeljük a maximális kényeztetést hölgyeim, higgyétek el!

A testet érintő változások nagyszerűen korrigálhatók, az egészség szempontjából is fontos, hogy mit viselünk a várandóság alatt, után. Annál a bizonyos ruhadarab kiválasztásánál elengedhetetlen a minőség, hangsúlyos, hogy milyen anyagból van. Meghatározó, mennyire könnyen tisztítható, ne csússzon le, ne nyomjon. Hogy ne akadályozzon a baba ellátásában, szintén fontos határozó. A komfortunkat nagyban növelhetjük azzal, hogy a lehető legjobb minőségű és kifejezetten kismamáknak készített a ruhadarabokat, esetünkben hálóingeket, szoptatós melltartókat viselünk. És szerencsére abban a helyzetben vagyunk, hogy már nem mondható el a kismama és szoptatós melltartókról az, hogy csúnya, alaktalan valamik lennének. Már szebbnél szebb kivitelben kaphatóak, nagy választékban. Nem kell hónapokra elvonulnunk a külvilágtól ahhoz, hogy kisbabánk gyorsan és egyszerűen megetethessük. Nem szabad a kinézetünk miatt szégyenkeznünk, nem kell a ruha alatt lévő fehérneműt sem dugdosnunk. Már nem  alaktalan, zsákszerű hálóruhát kell viselnünk, éjszakánként sem. Rendkívül csinosan nézhetünk ki az első nehezebb hónapokban is. Nem luxus jól érezni magunk a megfelelő ruházatban friss anyukaként sem.

Hogy mely ruhadarabok fontosak leginkább ilyenkor?

kismama_melltarto_banner.jpg

Például a megfelelő szoptatós melltartó, fehérnemű. A kifejezetten erre az időszakra készített szoptatós melltartó azért előnyös, mert csökkenti a mellek kötőszövetére ilyenkor nehezedő terhet, könnyű kikapcsolni, akár fél kézzel is, így megetetni a babát sokkal egyszerűbb. A tisztálkodást is megkönnyíti az egyszerű levételével. Érdemes tényleg kényelmes, minőségi darabot választani, ami nem irritál, nem nyom, szúr, nem vág be sehol, a vállpántjaik vastagok, megkönnyítve a terhelést, eloszlatva azt. Illetve állítható, a melltartó kosárrésze egy pillanat alatt le-és visszakapcsolható. Az alsó viselet,a bugyi is fontos, hogy ugyan ilyen jó minőségű, tartós legyen, tartson, mégse nyomjon túlságosan.

Szoptatós hálóing szintén egy nagyon jó találmány, megkönnyíti az estéket. A szoptatós nyílással ellátott ruhadarab nagyon praktikus. Levétel nélkül, anélkül, hogy fáznánk, és sokat kellene vacakolnunk vele, egy mozdulattal megetethetjük kisbabánkat. Nem kell csupaszra vetkőznünk hozzá. Sokkal komfortosabb érzetet kelt, kényelmesebb.

kismama_halo_banner2.jpg

 Adora webshop szerencsére már gondolt a kismamákra, a frissen szült anyukákra is, hiszen náluk számos fehérneműt, a kezdeti időket megkönnyítő alsó ruhadarabokat beszerezhetünk, rendkívül csinos kivitelben, jó minőséggel és megfizethető áron. Már a kezdeti, pocakos időszaktól kínál fehérneműket, hálóruhákat, egészen a szoptatás végéig, alakformálókat és fürdőruhákat, harisnyákat, köntösöket.

ReAd-blog

#adora #reklám #szponzorálttartalom #fehérnemű #hálóing #melltartó #kismama #anyuka

Álomgyáros kedvcsináló

Körülnéztem az Álomgyár kiadó most megjelent vagy hamarosan érkező könyvei között. Ebből készítettem nektek egy kedvcsináló válogatást. Szeretek nézelődni, mik várhatók a közeljövőben, listát készíteni, mit szeretnék még beszerezni. Nem tudom hogy vagytok vele, de én sosem szeretnék kifogyni az olvasmányokból. Íme az én válogatásom:

A január pont jó időpont arra, hogy elgondolkodj egy kicsit magadról, hogy rendbe tegyél mindent, boldog legyél. Ez a könyv a legmegfelelőbb segítség hozzá.

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

covers_558420.jpg

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.
Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.
99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.
Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!

 

Ha könnyed, romantikára vágysz és utazásra.

covers_588343.jpg

Nyár, ​szerelem, Róma…

Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához.

Megjelenésének várható időpontja: 2020. június 15.

 

Ha valami fajsúlyos, nehéz olvasmányra vágynál.

Alan Gratz: A ​végső megoldás: a remény 
covers_583489.jpg

Mindent elvehettek tőle. Csak a reményt nem!
Tíz koncentrációs tábor.
Tíz hely, ahol éheztették, kínozták, rabszolgamunkára hajtották.
Ahol halomra gyilkolták a zsidókat.
Nem volt esélye, tudta jól…
Janek Grüner mégis életben akart maradni.
Tizenegy éves volt, amikor a nácik bevonultak szülővárosába, Krakkóba.
Mindent és mindenkit elvettek tőle, akit szeretett, táborból táborba hurcolták.
Már nem volt neve, csak száma: ő volt a B-3087-es fogoly, ahogy azt a karjára tetoválták.
A pokol hétköznapi valósággá vált. A zsúfolt marhavagonok, a barakkok, a kegyetlen őrök, a mindennap bőséggel arató halál. Felvonultak előtte a holokauszt azóta elhíresült…

 

Ha valami szenvedélyesre vágynál olvasmányul.

Kendall Ryan: Fagyos ​szenvedély
covers_583006.jpg
Amikor a józan ész mit sem ér…
A pszichológiát hallgató Ashlyn Drake szép, rendezett élete az őrületbe fordul, amikor megtalálja az amnéziatézisének tökéletes alanyát. A kórházban fekvő fiatal férfinak semmiféle emléke nincs a korábbi életéről, beleértve a gyilkosságot is, melynek elkövetéséért éppen megvádolták.
Józan esze ellenére Ashlynt úgy vonzza ez a férfi, mint a lepkét a fény. Talán mert annyira hihetetlenül férfias, és még a kórházi ágyhoz bilincselve is úgy fest, mint valami kölnireklám – az Őrület Illata. Vagy talán csak túl sok magányos éjszakát töltött tanulással. Bárhogy legyen is, Ashlyn eltökéli, hogy segít a férfinak megoldani a múltja rejtélyét. Elkezdi kibogozni, ki is volt azelőtt, felhasználva a titokzatos tetoválásait és a festményeit mint egyetlen lehetséges kiindulópontot.
Amikor végül rájön a titkára, képtelen megmondani, melyik a valódi személyisége: a gyengéd szerető, akibe beleszeretett, vagy a zűrös fickó a sötét múlttal.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. február 19.
Ha valami családosat, emberi kapcsolatosat olvasnál
Palotás Petra: Kötéltánc
covers_578525.jpg
Palotás Petra legújabb történetével, a Circus Monte-Carlóval egy igazi, érzelmektől fűtött kétrészes családregényt kapunk. Egy több országon átívelő históriát, amely a nyolcvanas évek semmihez sem hasonlítható hangulatával különleges világba kalauzol bennünket. Egy könyvet, amelyben a cirkusz porondján éppúgy főszerepet kap a rettegés, a szenvedély és a szemfényvesztés, mint a politikában.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. március 20.
Ha szereted a lélektani pszicho-trillert
Ludányi Bettina: Kettőnk ​titka
covers_563768.jpg
Niki Varela alkoholista. Lassan egy éve nem iszik, mégis különös dolgokat tapasztal maga körül. Időről időre üres borosüvegek tűnnek fel a lakásában. Hiába állítja, hogy nincs köze hozzájuk, még a legjobb barátnője sem hisz neki. Nem is csoda, hiszen egyetlen betörésre utaló jel sincs.
Alexios Hallas pszichológust valaki felkérik egy nyomozáshoz,így hozza össze a sors Nikivel. Hiába foglalkozik évek óta függőkkel, még így sem ismeri fel időben, mi folyik a lány körül.
Egy alkoholfüggő képzelgéseiről lenne szó csupán, vagy valaki az őrületbe akarja kergetni a lányt? Mi a különbség a valódi tettes és az áldozat között? Meddig képes egy függő uralkodni a sóvárgáson, ha mindent elveszít, ami fontos volt számára?
Ludányi Bettina írónő új regénye, a Kettőnk titka ezúttal a függőség lélektanát járja körül. A pszichológiai thriller és a pszichológiai dráma jegyei keverednek össze egy történetben, amelynek nem fogod kitalálni a végét.
Ha kedvet kaptál az egyikhez, az Álomgyár kiadónál tudod megrendelni, itt.
Ha szeretitek az ilyen ajánlókat, szívesen szétnézek más kiadók oldalán is. mit szóltok?
ReAd-blog
#ajánló #olvasmány #könyv #könyvek #Álomgyár #kiadó #válogatás #nézelődtem #megkénevenni

Fontos számára a külső és a belső harmónia megteremtése

Magazint vezet, ruhamárkája van és önismereti workshopokat is tart nőknek

84262751_2816604498399546_6676183193097338880_o.jpg
Baján, az ország szívében lakik, egy kisvárosban. Egyszerre ezer dolgot csinál és hihetetlen energia árad belőle. Ő Kretter Bea, a Beango ruhamárka tulajdonosa, a Műhelymagazin írója és számos önismereti workshop szervezője.  Missziója a vidéki nők külső és belső harmóniájának megteremtése, ebben a térségben lakó nők erősítése.
- Nagy világutazó vagy. Mesélnél honnan indultál, hova tartasz, milyen utat jártál be?
Világutazó vagyok, de csak idézőjelben. Nagyon sok helyre szeretnék eljutni még, ami a korábbii utazásaimhoz képest még semmi. Marosvásárhelyi kis álmodozó voltam, nagymamám varrógépe mellett, ahonnan egyenes ág vezetett a textil szakos középiskolai tanulmányokig. Ha rajtam múlik, akkor grafikus vagy valamilyen rádiós, tévés munkám lenne most, sok irányító kezecske segített, hogy elinduljak ezen az úton. Első sorban anyukámé, aki engedett egész pici korunktól mindenbe belelátni, megismerni a táncot, a művészeteket, aztán később a textil tanárnőmé, aki kvázi nem hagyta, hogy más irányt kezdjek el járni. Így 2008-ban azon vettem észre magam, hogy ülök anyuval a Kolozsvárra tartó buszon, a felvételi papírokkal a táskámban. Ott tanultam három évet, aztán felvételiztem Budapestre. Az azt követő majd két évet ott töltöttem. Itt ismertem meg a mostani férjem, aki már a kapcsolatunk elején visszaköltözött Bajára, mert családi vállalkozást indítottak. A nyüzsgő budapesti élet után, én is leköltöztem a kisvárosba.
- Milyen érvényesülni nőként egy kisebb városban, vidéken?
Nekem hat évembe telt beilleszkedni. No nem csak nőként, hanem mint ember, mint vállalkozó szemléletű fiatal. Úgy látszik mostanra értem meg annyira, hogy egy tudatos, évekig épített vállalkozást végre elindítsak.
83989763_2816604298399566_3700159856452304896_o_1.jpg
- Mertél nagyot álmodni és önmegvalósítani. Nehéz dolog? Milyen tényezők segítettek és milyenek hátráltattak?
Nekem viszonylag természetesnek tűnik. Mintha ez lenne az utam. Persze rengeteg bizonytalanság, kételkedés, újrakezdés és imposztor szindróma követi folyton egymást, de amikor kijön egy ötlet, az olyan egyértelmű és könnyed érzés. Egyik segítő tényező az önmegvalósításban az idő volt, amit magammal tölthettem, persze mindezt terhességi hányingerek, később pedig a gyereknevelés első két éve mellett, ami legalább ugyanannyira volt segítség esetemben, hiszen friss anyaként egy teljesen más világ nyílt meg (ezt szerintem sok anya tapasztalja). Életemben elöszőr elmentem egy fejlesztői tréningre, és ott indult el az igazi lavina. Hatalmas felismerésekben volt részem önmagammal és az üzleti ötletemmel kapcsolatban. Elkezdtem új oldalról vizsgálni magam és a vállalkozást. Szóval óriási segítő tényezők voltak trénerek, coachok, különböző szakmai workshopok, és sok könyv. 
- Úgy érzed, most a helyeden vagy? Megtaláltad az utad?
Többé-kevésbé. Azzal, hogy elindultam egy mélyebb önismereti úton, sok olyan tényező került felszínre, sok kényes dolog lett megfogalmazva, amit lelkileg nehéz megemészteni, de úgy gondolom ez egy holtig tartó gyakorlat. Ennek ellenére úgy érzem igen, megtaláltam az utam, ami velem együtt fog változni, életszakaszaimtól függően hozzám fog idomulni éppen azért, hogy soha ne érezzem tehernek a munkámat, és maximálisan tudjak a vendégeimre összpontosítani. 
83112287_2816605465066116_8874271374139457536_o.jpg
- Nem kis feladatot tűztél ki magad előtt. Nőket, női vállalkozókat, anyákat segítesz fejlődni, önkifejezni, vállalkozni, tapasztalni, kikapcsolódni. Miért pont ezt választottad munkádul?
Nőknek segítünk megtalálni az összhangot a személyiségük és a ruhatáruk között, A harmónia megteremtésének útján vezetjük végig stílusterápia és a divat, mint pszichológia alkalmazásával őket.
Ebben segítségemre van Beck Laura grafoterapeuta, aki az önértékelési, önbizalmi problémákkal küzdő ügyfeleknek segít. Motiváló és inspiráló programsorozatainkon így az önismeret és a stílus témáit dolgozzuk fel, a gondolati és testi átalakulás érdekében, kreatív eszközökkel. 2018-ban kismamaként, fáradtan, egy újszülöttel a kezemben jöttem rá arra, mennyire fontos a támogatás, a közösségbe tartozás és így jött létre a gondolat, miszerint ha nem találok ilyet, akkor megcsinálom a magamét. Így most már egy támogató közösségben, együtt tudunk énidőt szakítani magunknak, hogy az életszakaszbeli változások után, mélyrehatóbban megismerjük és az újdonságokhoz igazítsuk a külső és belső énünket. A hab a tortán pedig, hogy a stílusműhelyben olyan teljesen egyedi ruhákat szabunk az ügyfeleink személyiségére, melyek visszatükrözik a valódi énjüket és melyek sikeresebbek lesznek munkában és magánéletben is. Akik eddig velem dolgoztak felismerték, hogy az öltözködés egy eszköz, mely hozzásegít, hogy megmutassuk kik vagyunk valójában. Stílusunk tudatos építésével, a személyiségünk összetettségét fejezzük ki, melynek része a szellemiség, szeszély, attitűd, kreativitás, függ a vágyainktól, az aktuális hangulatunktól és életszakaszunktól. A ruha valódi vizuális benyomást kelt, egy emlékezetes azonosító jel egy olyan világban,  amely egyébként elriasztja az identitást.  
83265513_2816604451732884_6616355114707845120_o.jpg
- Ez mellett egy magazint is vezetsz és saját ruhamárkád is van? Mesélni róluk?
A hozzánk látogatók a helyszínen válogathatnak a saját tervezésű szezonális Beango ruhakollekcióból, továbbá tervezzük az országos elérhetőséget, addig is Szegeden a Hype Design Store-ban elérhetőek, a bajai műhelyen kívül. A márka 2014-ben indult, azzal egyidőben, ahogy ide költöztem. És igen, van egy tavaly indított online női magazinunk is, mely a stílust kedvelő, vidéki közösségeket hivatott összekapcsolni. A színes és egyedi, önmagukat felvállaló fővárosi szféra példája által inspirálva, szeretnénk népszerűsíteni Magyarország kisebb városaiban is azt, hogy a belsőnk megismerésével vállaljuk fel igazi személyiségünket az öltözködésünkben is, hiszen egyediségünket élvezni kell és megjeleníteni. Missziónk a külső és belső harmóniánk megteremtése, az önismeret, a kreativitás, a divat és az öltözködés eszközeivel. 
- Hogyan tudsz ennyi mindent összeegyeztetni? Hiszen egy gyönyörű családod is van.
Lehetetlen. Ha egyik megy, a másik kevésbé. Azért is van, hogy a magazin most egy picit lelassult, de folyamatosan nyitott szemmel és szívvel járok, hogy olyan partnereket, segítőket vonzzak be, akik tudnak azonosulni velünk. Emellett nagyon igyekszem és különös figyelmet fordítok arra, hogy a családdal töltött idő, kielégítő legyen és senki ne érezze mellőzve magát, és azt tapasztalom, hogy ha az időmenedzsmenttel jól bánok, akkor nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott és ezáltal az otthon töltött idő is sokkal kellemesebb. Most azon dolgozom, hogy a hétköznap délutánok mellett a hétvégék is nagyrészt a családé legyen, egyelőre lehetetlen küldetésnek bizonyul. 
- Mik a terveid a jövőre nézve?
Letisztulás. Nem szeretnék a 'sokat akar a szarka' csapdájába esni, így most az elsődleges cél az, hogy a környezetem, a vevőim visszajelzései és az érdeklődések alapján azokat a szolgáltatásokat erősíteni, amire szükség van, a többit pedig kiosztani vagy megszüntetni. Álmok vannak továbbra is, sőt 5-10 éves tervek is vannak, de egyelőre megtartom magamnak, hátha nem sikerül összehozni (nem babonából). :) 
https://www.facebook.com/stilusmuhely
ReAd-blog
#interjú #cikk #önismeret #női #vállalkozás #műhelymagazin #beango #stílusműhely #kretterbea 
84177795_2816605321732797_6590457445460475904_o.jpg

Ha nem tudod, mivel lepd meg szerelmed

Valentin-napi válogatás

gift-4669449_640.jpg

Már csak két hetünk van és itt a Valentin nap! Lehet szeretni és elutasítani is ezt a szokást, vérmérséklettől, gondolkodásmódtól függően. Viszont az is biztos, hogy a szeretteinket jó dolog meglepni (nem csak ilyenkor) valamivel. Az öt szeretetnyelv egyik pontja éppen az ajándékozás. Viszont nem könnyű még az általunk jól ismert embernek sem megfelelő szuvenírt választani. Ebben nyújtok ma segítséget neked, kedves olvasóm. Olvasd el a cikket, mert érdemes. Hazai vállalkozók gyönyörű, igényes, olykor meglepő termékeit, szolgáltatásait hoztam el neked, válogass kedvedre!

Nőknek:

A nők mindig örülnek egy finom csokinak, egy szép csokornak, de van élet ezeken is túl. Ajándékozz könyvet! Na jó, azért ajánlok mást is.

 Beauty InTheBox

custom900x1200_829518.jpg

Egy szép fehérnemű, ami a nőt öltözteti, a férfit gyönyörködteti. Minden Axami luxus fehérneműt elegáns díszdobozban küldenek, ami kiváló ajándék Valentin napra. Ráadásul a második termék féláron, vagy a harmadik termék ingyen elérhető.

https://www.beautyinthebox.hu/luxus-fehernemu-561/luxusfehernemu-termekek-560h/?p_id=38893  

RencsyDecor

81167047_979312169115067_3052760310436855808_o.jpg

Valentin napra ajánlom saját készítésű szívecske mintás textil tulipánjaimat, szálas vagy cserepes változatban is. Nem kell locsolni, sosem hervad el, örök emlék.
www.facebook.com/RencsyDecor

Harisnyavirág

84939737_1038850136492731_4021847649882734592_n.jpg

Egyedi, izgalmas megoldás élő vagy vágott virág helyett.

https://www.facebook.com/pg/angyaltarajandek/photos/?tab=album&album_id=559994031255298

Lalunda

81570461_2719078208138428_9114091455911034880_o.jpg

Természetes gyertya egy romantikus estéhez? Valentin napra különleges illattal készültünk neked. 

www.lalunda.hu

Halmai Gyöngyi Fotós

blonde-629726_640.jpg
Ha maradandó, emlékezetes ajándékot szeretnének a hölgyeknek, akkor a portré fotózás egy jó választás. Mindenki profitál belőle, hiszen a hölgyeknek lesz egy csodás élményük, mely által magabiztosabbak lehetnek és megnő az önbizalmuk, az urak pedig élvezhetik a végeredményt! 

 www.halmaigyongyifoto.hu

 

 Ritadigidesign

81016903_2603209813062162_523972493849919488_n.jpg

Adj digitális fotót. Csak a képzelet szab határt. Szuperhős bőrbe is bújhat a nő akár, hiszen minden hölgy kicsit az! 
Ritadigidesign

 

RÍMfluenza

write-1957302_640.jpg

Minden hölgyet levesz a lábáról egy saját, róla szóló vers, egy romantikus vallomás rímekben...
https://www.facebook.com/RÍMfluenza-127678757936068/

Digidekor

tortenet_bemutato.jpg

Kulcstartókat, ékszereket, képeslapokat készítek, egyedi, névre szóló, akár fényképes formában, hogy igazán személyes legyen. Ez a választékom Valentin-napra.

 https://digidekor.hu/term.../ajandek-otletek-szerelmeseknek/

Zümiméhészet

honey-1958464_640.jpg

Epres és Ír krémlikőrös mézkülönlegességünket ajánljuk az ajándékot keresők figyelmébe. Adj finomságot!

www.zumimeheszet.hu

Silona Design

80989758_10221008877311348_2140421699563159552_n.jpg

Nemesacél szerelékekkel készített kötél ékszereit ajánlja a romantikus napra.

Silona Design

Herbatherapy

bath-2863269_640.jpg

 SZERELEM fürdőbomba - a romantikus este ígéretével

https://www.herbatherapy.hu/termek/szerelem-furdobomba/

Carneol Glass

81789886_10216395633145365_514157192203468800_n.jpg
Üvegvirágok pirosban, több méretben. Garantáltan nem kap senki ilyen eredeti virágcsokrot a környezetedben!

Katadesignhun

81475395_2751313924924670_3275435557072666624_n.jpg

Egyedi, kézműves ékszerek készítésével foglalkozom. Különlegességük, hogy mindenből csak egyetlen darab készül, így igazán rendkívülinek érezheti magát a hölgy, aki viseli őket. 

https://www.facebook.com/katedesignhun/


Lakásékszer

82084046_3124191204277293_7031117117185327104_o.jpg
A virágokat készítek egy levegőn száradó agyagból és olajfestékekkel festem őket, amik így nem lesznek törékenyek, ellenben maradandók igen.
www.lakasekszer.hu

 

Csipkelengye

great-4102769_640.jpg

Romantikus madeira hálóingünk ebben a témában tuti befutó lehet: https://www.csipkelengye.hu/ajanla.../romantikus-haloruhazat

Futureshop

 img_1904.jpeg

Lovelines vonalrajz póló a Futureshopban.

Férfiaknak

A férfiakat egy jófajta itallal megnyertük magunknak. Kissé közhely. Van ezer dolog, amivel őket is meg lehet lepni ( a bor mellett).

Marina Miracle

ferfiaknak-kezdocsomag.jpg

Férfi kozmetikai csomagot ajánl Valentin napra a Marina Miracle.

https://marinamiracle.hu/collections/all/products/kezdocsomag-ferfiaknak 

R.M ékszer

rmekszer_kulcstarto_f0024307.jpg

Egy kulcstartó, mely szívhez szóló. 

https://www.rmekszer.hu/

 

Olvashop

kepmutat_vizjeles_4.jpg

Ex libris pecsét, fém könyvjelző, olvasólámpa? Bármi, ami jól jön munka vagy olvasás közben.

https://www.olvashop.hu/

OdorsHome

83146454_635668460307926_8164506179976822784_n.jpg

Szívhez szóló, szöveges párnák, melyek nem csak a lakás díszei lehetnek itt.

LenKa Leather

79441511_594973277972509_7190341377438253056_n.jpg

Bőr kulcstartót gravírozva, pénztárcát, övet, táskát lehet rendelni. A bőr mindig divat, tartós, egyedi igényeket is kielégítő. 

LenKa Leather

Rebellebeton Design

81690550_10215727757042618_8527341568284164096_o.jpg

Betonbiztos szerelemért, betonból készült termékek. 
Facebook.com/rebellebetondesign

Arvay Családi Pincészet

arvay-csaladi-pinceszet-01.jpg

A finomabbnál finomabb borokkal nem lehet mellényúlni. Az Édesem nevű nedű különösen alkalmas ajándékozásra!

www.arvay.eu

Gyantaékszer

pitypang_papirnehezek_01_orokszep_gyantaekszer-458x458.png

Mandzsettagombot, papírnehezéket, ékszert készítünk a gyerkőc hajacskáját is belerejtve. www.gyantaekszer.hu

Gourmet and Delicious

selectionkordoboz.jpg

Küldj egy végzet asszonyát párodnak! A finom, csípős, pikáns szószok garantálják a meglepetés erejét.

Chloé Creations

81172373_3120126798015409_2358613996774359040_o_1.jpg

 Diffúzor ékszerek. férfiaknak és nőknek is

Kámea kézmű és ajándéktárgy

81253220_2992808700737965_8206623131792572416_o.jpg

Apró üzenők fából, papírtekercsekre lehet írni is.

 

Közös ajándék

Mely egyforma, hasonló vagy összetartozást mutató. Bármi lehet, amit mindkét fél értékel, visel.

Szántóbútor

floor-1256804_640.jpg

Barkácsworkshop? Izgalmas és egyedi ajándék lehet. Egyre több pár érkezik hozzánk egyéni oktatásra, workshopra. 

www.szantobutor.hu

Teaprogramok

70844242_2553483471378318_6117786115463184384_n_1.jpg

Virágzó tea, mely gyönyörű, finom és kiválóan alkalmas egy szuper romantikus vacsora befejezéséhez. 
https://bolt.teaprogramok.hu/.../viragzo-teacsomag...

FunBox – Móka dobozolva

83024286_10216344127295834_1469064825970622464_n.jpg

Örök emlék és oltári jó móka  egy közös fotózás.

FUN BOX - Móka dobozolva

Christadesign

80891605_2607081382744717_2030384091978792960_o.jpg

Páros bögre vagy póló, esetleg egymás nevével hímzett törölköző? Klassz ajándék!

 www.facebook.com/christaldesign

Pomanders

81887496_2856375454414486_7417189833342189568_n.jpg

Illatos ékszerek, páros karkötők is akár cédrusból a fa természetes illatával. Drágakövek, ezüst, abszolút kézműves és egyedi.

www.pomanders.hu

Írástól lélekig

writing-1149962_640.jpg

Íráselemzéssel foglalkozom. Valentin napra párkapcsolati összeillőségi tesztet ajánlok készíteni, a két fél írása alapján

https://irastollelekig.cafeblog.hu/mit-tartalmaz-az-elemzes/

Anyuska

tarot-991041_640.jpg

Szerelmes kártyacsomagjaimat tudom ajánlani jó szívvel.

www.anyuska.hu/parkapcsolat

Saltysurfsoul

81237901_10206949436172357_8252000290203500544_n.jpg

Páros zsineg, jó kívánsággal.

“Párosan fogyunk, mert párosan könnyebb”

sport-2264825_640.jpg

A közös mozgás összehoz, szebbé tesz, erősebbé a kapcsolatot, de titeket is. Karcsúsodjatok, ügyeljetek egészségetekre együtt.

https://www.facebook.com/groups/544807082994755/

Festett egyedi póló

81418907_10215844975507336_3276853235582763008_n.jpg

Páros póló, mely kézzel festenek, egyedi megrendelésre? Kitűnő ajándék.

www.festettpolo.hu vagy www.facebook.com/egyedigyerek

Timi Gyöngyzsinór ékszerek

81222999_2749240745124664_1027485674762141696_n.jpg

Páros karkötők egyedi nevekkel, ásványokkal.
https://www.facebook.com/TiMi-Gyöngyzsinór-ékszerek-434082237131278/

Értsünk szót

cards-416960_640.jpg

Párkapcsolati kártyák, az izgalmas estékhez!

 https://ertsunkszot.hu/parkapcsolati-kartyak

Supportcoach

tattoo-2894318_640.jpg

Páros szeretetnyelv tréning/ Esküvő utáni párkapcsolati szerviz.


https://supportcoach.hu/index.php/parkapcsolat_coaching/

Hancúrpárbaj

love-3061483_640.jpg

 

Hangolódjatok egymásra stílusosan egy huncut társassal a Hancúr Párbajjal.
www.hancurparbaj.hu

 

Élmény

Az élményt, azt hiszem, nem kell magyaráznom. 

Darsmidesign

81539092_2887121484685208_9025159236014833664_o_1.jpg

Páros karkötő és egy workshop, ahol elkészíthetik saját Valentin napi karkötőiket.

www.darsmidesign.hu

Mahasti 

tattoo-1205137_640.jpg

Ennél meglehetősen bajban voltam, melyik kategóriába soroljam be. Erotikus tánc-hastánc fúziós workshop. Lepd meg Apát Valentin napra!

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/.../lepd...

Dorogma Vendégház

2018nov_dorogma_030-o48rlra9p4n0kkkihzwse7vn2o5msrneqhc5q33hcw.jpg

A Tisza-tónál, falusi környezetben febr. 14. péntektől febr. 16. vasárnapig falusi romantika (szálláslehetőség és falusi programok) szerelmeseknek.

https://dorogmavendeghaz.hu/

sensitivestyle

print-1850481_640.jpg

Egyéni és páros színtanácsadást, stílustanácsadást ajánlok ajándékba vagy akár közös élményként is.
www.facebook.com/sensitivestyle
www.sensitivestyle.hu

Zelencsuk Tímea

tango-108483_640.jpg

Én az egész évben Valentin-nap mozgalom lelkes hirdetője vagyok. Komolyabbra fordítva.

 #táncaszerelemért
mottómmal párkapcsolat gazdagító, házasságápoló párostánc órákon segítek begyakorolni az egymásra figyelés, összekapcsolódás hétköznapi művészetét.

www.zelencsuktimea.hu

 

Soulcoaching - önismeret lovakkal

girl-4455005_640.jpg

Páros lóasszisztált önismereti tréning - a kapcsolatért, a fejlődésért, a megértésért, kommunikációért, a fejlődésért, az “együttért”  www.csodaazeleted.hu

Stílműhely

girl-2696947_640_1.jpg

Páros színtanácsadás, melynek rengeteg előnye van.

Www.stilmuhely.hu/szintanacsadas

Villa Florencia Eger

81119395_10212727469542208_5069309574020857856_o.jpg

Romantikus kikapcsolódás Eger belvárosának macskaköves kis utcáin

És végül azoknak, akik egyedül vannak ezen a napon

Könyv Németh Szilviától

gycs_katt_2.jpg

Azoknak szeretnék ajánlani, akik egyedül vannak Valentin-napon, és esetleg még sebzett a szívük a korábbi párkapcsolati csalódás miatt. Ennek feldolgozásában segítenek a regényeim. Az "Aranytükör" megmutatja, hogyan is lehet jól használni azokat - az olykor fájdalmas - tükröket, amelyeket a párunk mutat felénk a kapcsolatban. A "Gyémántcsiszoló"segít megkeresni azokat a tudatalattiban tárolt blokkokat, programokat, amelyek miatt mindig hasonló társat és hasonló lefutású kapcsolatokat vonzunk magunkhoz. A "Gyógyító Szerelem" pedig segít a hűtlenség feldolgozásában, és egy magasabb szintű megértés által a megbocsátásban is. Ők hárman együtt a Gyógyító Szerelem trilógia ( https://nemethszilvia.hu/gyogyito-szerelem-trilogia/ ), és hatalmas változást hozhatnak az arra nyitott olvasók életébe. 

#nemszponzorálttartalom #válogatás #Valentin #valentinnap #cikk #blog &férfi #női #közös #élmény

ReAd-blog

 

 

 

A baba édes álmának záloga

BrunchiKids az álomhozó

k_hgy9769.jpg

Egy újszülött átlagosan 16 órát tölt alvással. A csecsemő már valamivel kevesebbet. A totyogó is még 12 órát biztosan. Kivéve, ha rossz alvó. Tehát az alvás az egyik legfontosabb napirendi pontja a babáknak. Nem mindegy, hogyan töltik azt.

A babaszoba egyik legfontosabb tétele a babaágy után, az ágynemű. A jó alvás legfontosabb feltétele a kényelem és praktikum, na meg a biztonság. Nagyon fontos, hogy megfelelően kipihenje magát a csecsemő és az édesanya is biztonságba tudhassa addig. A baba az első hónapjai nagy részét, ha nem szinte az egészet, édesanyja kezében tölti vagy alvással, a kiságyában. Utóbbinál fontos, hogy a lehető legnagyobb kényelmében tegye, biztonságos formában.

Ezért nem mindegy, milyen minőségű az ágynemű, amiben a legféltettebb kincsünk alszik. Fontos, hogy minőségi anyagból készüljön, megfelelő technológiával. Ha hazai készítőtől rendelünk, szinte biztos, hogy ez megvalósul, tudjuk, hogy jót veszünk, a lehető legnagyobb odafigyelés mellett kivitelezve. Itt fontos az is, hogy ne otthoni barkácsolgató, varrogató, ismeretlen magánszemélytől, csoportból, hanem vállalkozótól vásároljunk, biztonságosabb, leellenőrizhetőbb. Az interneten fellelhető, féláron megtalálható termék nem biztos, hogy olyan minőségű, kivitelezésű, anyagú lesz. Az alkotó a szívét, lelkét, álmait is beleadja a termékeibe és garanciát is ad a minőségre.

Az ágynemű színe, a kialakítása, a formája rengeteget ad a babaszoba dekorációjához is. Legyen színes, igényes kivitelezésű, egyedi, izgalmas. Egy szép ágynemű felöltözteti, szentéllyé teszi azt a bizonyos kiságyat.

k_hgy9965.jpg

Egy babafészek, babatakaró, rácsvédő, párna és majdnem teljes a lista, amire szükségünk lehet az újszülött érkezésekor az alvás körüli teendőkben.

BrunchiKids ezek beszerzésében segít a leendő szülőknek. Családi vállalkozás, melyet egy házaspár közösen hozott életre. Saját termékek, saját ötletekkel, kivitelezéssel a lehető legjobb minőséggel készítve. Egyedi dolgok, kedves minták teszik még kedvelhetőbbé a választékot náluk. Ha ott vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy a legnagyobb gondossággal vannak összeállítva, magas minőségű, prémium, 100 %-os bababarát anyagokból, azonnali kiszállítással. Színekben nagyon sok kombináció készül, hogy mindenki megtalálja a saját és babája stílusának megfelelő darabokat. Jelenleg babafészek, babatakaró, babapárna, rácsvédő és fonott rácsvédők kaphatók a kínálatban. 

 A házaspár kisfia, Brúnó a névadó, innen a kedves BrunchiKids név.

A termékek azért is különlegesek, mert egyedi mintával, itthon nem kapható, ritka anyagokkal dolgoznak, hogy garantáltan ne tucat termék legyen. Ráadásul minden Magyarországon készül. Egy családi varroda varrja meg az általuk megálmodott termékeket. És mivel itthon készülnek, a webáruházban található, feltöltött dolgok azonnal rendelhetők, nem kell heteket várni a kézhez kapásukra. Hamarosan további termékek kerülnek bevezetésre, hogy ne csak a kisbabák varázslatos álmát támogathassa a vállalkozás, hanem egészen ovis korig minden egy helyen beszerezhető legyen.

82696985_185221042878770_2764815936157384704_o.jpg

De ha már babaágynemű és a picik altatása, akkor a babafészek egy igen mutatós, ám fontos dolog, is melyet érdemes beszerezni.

A babafészek biztonságot ad a babának és mamának egyaránt. Az anyaméhben eltöltött időre emlékezteti a picit a kicsi tér, így nyugodtan, biztonságban tud benne elaludni. Egy igazi kis fészek, amit csak ő birtokolhat, a magáénak érezhet, ami biztonságban tartja, meghittségével elandalítja. Rendkívül biztonságos, mert megakadályozza, hogy a nagyágy széléig gurulhasson, majd leessen ott a csecsemő vagy ráfeküdjön esetleg óhatatlanul is valaki. Bárhová magunkkal vihető, utazáskor vagy vendégségben is nagy hasznát venni, hiszen a kisded, a megszokott környezetében tud pihenni, egy óvó kis kuckóban, a megfelelő tisztaságban.

 k_hgy9882.jpg

BrunchiKids tulajdonosát faggattam a kezdetekről, jövőről.

Az ötlet onnan ered a vállalkozáshoz, hogy amikor még a kisfiamat vártam, rengeteget keresgéltem a sok-sok babafészek, babaágynemű között. Végül vagy olyan terméket találtam, ami nem tetszett, vagy olyat, ami tetszett ugyan, de csak hetekkel később lett volna elérhető. Így hosszasan győzködtem a férjemet, aki végül beadta a derekát. Megálmodtuk, véghez vittük, megnyitottuk. Bevallom nem volt egyszerű a kezdet egy picúr mellet, mikor elkezdtem az egészet, akkor még szinte egész nap aludt, ami azóta persze megváltozott és egész nap pörög, de bizton állíthatom, megéri így is.

Bízunk benne, hogy a vásárlóink is annyira fogják szeretni a webáruházunkat, termékeinket, mint amilyen odafigyeléssel és szeretettel mi azokat készítjük. Az anyagokat mi kutatjuk fel, próbálunk olyan mintákat beszerezni, amelyek egyediek, itthon nem találhatóak meg. Nagyon fontos volt számunkra, hogy itthon készüljenek a babaágyneműk, tudjuk folyamatosan ellenőrizni a minőséget. Igazi magyar terméket állítsunk elő és 100%-osan bababarát, antiallergén anyagból készüljenek azok.

Saját kisfiunk is ezeket használja, ő a legfontosabb minőségellenőrünk. 

Érdemes időről időre visszanézni webáruházunkba, mert gyakran kerülnek fel újabb termékek és minták. Folyamatosan gondolkodunk az újabb dolgokon, amelyeket mi magunk fejlesztünk ki textilipari mérnök bevonásával. Egyenként és szettben is meg lehet vásárolni nálunk a babakelengyét. Mivel hatalmas árukészlettel dolgozunk, gyors kiszállítást tudunk biztosítani, mindezt kedvező díjakkal.

Mi annyira hiszünk a minőségben, hogy elégedettségi garanciánk is van. Ha mégsem felel meg a termék az elvártaknak, nem olyan, amit elképzeltek és nem használják, akkor mi 30 napig visszavesszük.  A további feltételeket a honlapunkon találják meg!

www.brunchikids.hu

www.facebook.com/brunchikids

www.instagram.com/brunchikids

#blog #cikk #blogcikk #baba #csecsemő #újszülött #ágy #alvás #álom #ágynemű #bruncikids #reklám #szponzorálttartalom

 

Ezt a könyvet válaszd, ha hétvégén egy jó kis romantikára vágysz

Lylia Bloom: Ne ​mondd, hogy akarsz

shell-1031290_640.jpg

A boldogsághoz és a szerelemhez mindenkinek joga van. Azért van az úgy, hogy két olyan ember talál egymásra, akiknek nem szabadna együtt lenniük. Hiszen a szerelemnek nem lehet parancsolni...

Tengerpart, Barcelona, romantika. Mi kellhet még egy jó könyvhöz? Lylia írt egy kifogástalan romantikus könyvet, mely itt nem áll meg, erősen feszegeti az elfogadás, az önazonosság határait is. A románc az erősebb szál azért.  Működik a kémia és hihető a gyors egymásra hangolódás is. A legtöbb romantikus könyvnél ott rontják el, hogy nem érezzük a folyamatot, nem látjuk kibontakozni az egészet. Ebben a kötetben nagyon szépen ki van bontva ez a rész. Élő a szenvedély. Érezni már az elején is, hogy itt bizony kő kövön nem fog maradni, ha beindul.Tovább megyek, hihetőek a kételyek is, a problémák, melyeken keresztül mennek. Mert minden ember átéli ezeket hol jobban, hol kevésbé. Nagyszerűen leírja a férfi és női részeket, elkülönítve. Elénk tárja, mennyivel másabban gondolkodik ugyan arról a kérdésről, máshogy látja a dolgokat egy férfi és egy nő. Talán ezt szerettem legjobban a kötetben. 

Nyomokban Barcelonát is tartalmaz. Na jó, kicsivel többet annál. Szép leírások, izgalmas elbeszélő részek tarkítják a könyvet. Az írónő odafigyelt arra, hogy milyen környezetbe helyezte a szereplőit. Nagyon lebilincselő sorokat tett bele a leíró részekbe, néha talán túl sokat is. Ritka ezt tőlem hallani, jól jegyezzétek meg. Utoljára talán Ken Folett Katedrálisánál éreztem azt, hogy talán kicsit túl sok a leíró rész. De csak azért bajos, mert lassítja a könyv dinamikáját. Ha már dinamika. Ez a regény lassú csordogálású kötet, semmi gyors, éles váltás. Nem próbálta 3 oldalba beszuszakolni a kezdetet, a konfliktust és a megoldást Lylia. Bőven van időnk elidőzni, átérezni, együttérezni a szereplőkkel, megélni velük a történéseket.

gecko-1672187_640.jpg

Két fő karakter, két különböző szemszög. Jó volt, hogy mindkettőjük fejébe bepillantást nyerhetünk. Júlia egy hétköznapi tini, aki utálja az életét és mindent. Változtatni szeretne, hiszen neki olyan rossz. Ő a tipikus példája a felnőtt és az tinikor határmezsgyéjén egyensúlyozó embernek. Valahogy nem találja az útját, a hangját és a helyét sem. Kell neki pár pofon az élettől, hogy rájöjjön nem volt neki oly rossz dolga, csak nem értékelte, miközben más után vágyakozott. Bevallom, nem lett túl szimpatikus egyik megmozdulásával sem. Szép lassan, a könyv végén kezdtem el azt érezni, hogy talán egy picit mégis kedvelem, de élőben nem lennénk sosem barátok. Szabi egy olyan fiú, aki kifele erősnek mutatja magát, ám ez csak egy álca. Tüskéket növeszt, hogy maga ne sérüljön, ezért inkább másokat bánt. Ő ez a hibája ellenére mégis szerethetőbb volt számomra.

Nagyon szépen ívelt a karakterfejlődés felfelé. Külön jó pont, hogy a szereplők hús-vér emberek voltak hétköznapi problémákkal, örömökkel, bánattal. Hibáztak, esendőek voltak, Bocsánatot kértek és megbocsátottak, elcsábultak és ellenálltak. 

love-4001504_640.jpg

A kerettörténet egy kicsit fura, de megbocsátható, hiszen az élet produkálja a legfurább forgatókönyveket. 

A borítója igazán gyönyörűre sikeredett és az írónő mondanivalója is átjött. Érzelmek, szenvedély, vágy, romantika, szenvedés, bánat, öröm, egymásra találás, düh...Rengeteg érzelem, mely bele lett szőve a történetbe. Remekül kikapcsolt, szórakoztatott a könyv. Egy igazán szépséges, élethű románcot kaptunk, nagyszerű írásmódban.

Fülszöveg:

Szabolcs szereti az életét, és nem akar változtatni rajta.Tetoválóként könnyen megkaphatja a lányokat, akiket elvarázsol csibészes mosolya és mérhetetlen önbizalma. A legfontosabb számára, hogy ne kötődjön senkihez, és ennek érdekében szigorúan betartja a saját szabályait.

Júlia utálja az életét, semmi mást nem akar, csak változtatni rajta. Elege van az anyjából, és az általa felállított szabályokból. Alig várja, hogy nagykorú legyen, és szó nélkül maga mögött hagyhassa az elvárásokat. Addig azonban hátra van még egy kötelező program.

A közös nyaralás egymás mellé kényszeríti őket, és nem várt gondolatokat hoz felszínre.

Szabi képes lehet beismerni, hogy többet érez, mint amit valaha is meg akart engedni magának? Lia vajon félreteszi a menekülési kényszert a fiú miatt? Vár rád Barcelona és egy lassan kibontakozó szerelem Lylia Bloom legújabb regényében.

Idézet:

Egy idő után viszont elvonta a figyelmem a nap melengető fénye, a homok tapintása az ujjam alatt, és a sós bevonat a bőrömön. Megfeledkeztem minden másról, csak élveztem, hogy magam lehetek és ringat a tenger.

360 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9786155956461

Horgászat női szemmel

Nem csak férfiaknak való és nem mindig magányos sport a horgászat!

sunset-3722398_640.jpg

A horgászatról nem tudtam sokat korábban. Kell hozzá egy pecabot és csali, meg sok türelem, csend, ami nem az én kenyerem hosszútávon. Mégis érdekelt, mi vonzz annyi embert, köztük ritkán, de nőket is e tevékenységhez. Kiskoromból volt némi emlékem arról, hogy apukám felpakol és nekiindul a nagyvilágnak. És persze a haszna is szembeötlő volt, mikor elkészült a finom halászlé, de ennyi.

Na de lehetőségem volt megízlelni a horgászatot közelebbről is, mikor férjem új pihenési módot, hobbyt választott. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi eszköz, csali, ennyiféle dolog kellhet hozzá és nem csak be kell lógatni azt a botot, aztán kész is vagyunk. Mennyiféle horgászati mód van, jesszusom. Feeder, fenekezés, úszós, pergetés... Nem beszélve az árakról. Egy-egy minőségibb bot, egy kényelmesebb szék csillagászati összegekbe is kerülhet. Naivan azt gondoltam, nem egy költséges időtöltés. Hát ez a tézisem megdőlt. Mindig van új és más és jobb. Itt alkalmazható a "megtalálni az igazit" kifejezés. De nem az a szórakozás, melyre milliókat kell feltétlenül költeni. Egy kezdő felszerelést már megengedhet a legtöbb ember magának, utána már csak apróbb fizetnivalók vannak rendszeresen.

69029985_2469699786423354_7334742777839747072_o.jpg

Nem könnyű megtalálni a legalkalmasabb felszerelést, a helyszínt, ahol fogás is van. Nem beszélve az egyéb, járulékos, fogyó termékekre, az etetőanyagokra és ki tudja mikre. Aztán nem lehet csak úgy lógatni és kész. Kell ám horgászjegy, vizsga is van. Már vannak horgászati termék influencerek, tesztelők is. Szóval egy egész iparág fejlődött a nagyszerű szabadidős tevékenység mellé. Kinőtte magát alaposan.

Persze eleinte csak azt láttam belőle, hogy újabb és újabb cuccok kerülnek haza férjem által. Ki és bepakol. Nagymamaüzemmódba kapcsol és köt. Horgászzsinórra horgot például. Eltűnik fél napokra egyedül. 

Na de hogy mit keres egy női, csacsogós blogon a horgászat? Van helye, higgyétek el! Nem kifejezetten a férfiak privilégiuma a horgászat. Egyre több nő próbálja ki és lesz a szerelmese, nem véletlenül. Nem a hal kifogása és az abból elkészült étel a vonzó benne, hanem az izgalom és nyugalom is egyszerre. A pihenés, a feltöltődés, a csend, a természetben ücsörgés. 

76685746_2619690558090687_7997954327559798784_o.jpg

Mikor első körben elmerészkedtem férjjel a nagy hal fogásra, akkor csak a sok cuccot tudtam érzékelni, majd a nagy semmit, a várakozást. Aztán egyre több dolog kezdett érdekelni. Melyik milyen halfajta, hogyan lehet megfogni. Idő hiányában nem jutottam el következő alkalommal, akkor tűnt csak föl, hogy majdnem hogy hiányzik. Hogy mi? Az a mérhetetlen nyugalom, az egész napos "semmittevés", a friss levegő, a természet megfigyelés. Kint lehet a legjobbakat olvasni, nem mellesleg. És bizony az első kifogott halpéldányom után néha a horgászat is.  Vérszemet kaptam(halszemet talán nem). A várakozás, mikor izgulsz, akad-e ma a horogra valami, a legmegfelelőbb-e a felszerelésed, esznek-e a halak, majd mikor kapásod van és fárasztasz, fárasztasz. Kicsit sport is, hiszen mozogsz közben, sokszor fárasztó. De jóval több is annál, ha észreveszed a szépségeit, érdekességeit. 

69031463_2410944535631958_4352793700586225664_o.jpg

A vicces pillanatok, mikor a hal telibe talál vízzel, amikor kiszednéd. Az izzasztó percek, míg meg nem látod a fogást közelről és a hálódba kerül végre, kar leszakadva, fárasztás után. Az apró dühöngések, amikor a hal az okosabb és meglóg. Az eltöltött idő, amikor az istenért nem akad, nem eszik a fránya és egy kapás sincs órákig. Az agyalás, hogy jót tettem-e csalinak? A közösen megélt pillanatok, a cinkos összenézések, a kéretlen és kért tanácsok, a beszélgetések, a természetesség, ahogy egy horgász fogadja a másikat és gond nélkül megkérdezi, van-e kapás, harapnak-e a halak...

82973122_1514315632067214_473152499478429696_n.jpg

Családdal is csoda klassz kimenni, remek közös időtöltés, bár kevésbé pihentető. Viszont roppant mód szórakoztató és tanító. A gyerekek megtapasztalják a természet közelségét, annak apró rezdüléseit, lecsendesednek vagy éppen jót szaladgálnak a friss levegőn. Kint, a közönséges szendvics is finomabb, mint bármilyen királyi étterem étele. Lehet rajzolni, olvasgatni, szaladgálni, de be is szabad kapcsolódni a "halak etetésébe". Izgalmas nézni, ahogy fogják ki egyedül a saját kis pecabotjukkal a mini halakat csillogó szemmel. 

62470694_2305265989533147_2633572923981430784_o.jpg

Nem az a sport, kikapcsolódás, ahol feltétlen ártani kell a halnak. A kellő tapasztalatokkal a hal épségben visszaengedhető a vízbe, mindenféle sérelem nélkül. Szóval hal és állatbarátoknak is! 

Szóval hölgyeim hamarosan kitavaszodik, irány a párotokkal egy próba horgászat! Remek lehetőség az együttlétre, akár családdal közösen is, egy jó hobbi lehetőség. Nincs párja a baráti, közös pecának sem, mely közben meg lehet vitatni a világ dolgait is. A magányos, csendes horgászat közben pedig lehet csendet, nyugalmat magunkba szívni, élvezni az időt, olvasni akár...

ReAd-blog

#nemszponzorált #nemreklám #hobbi #hal #horgászat #időtöltés #peca #lógatás #pecabot #közösen #együtt #szabadidő

83708897_2876456099077392_6673614695280148480_n.jpg

78201561_2673880282671969_6807563287744479232_o.jpg

A fotó, mely fogva tartja a pillanatot

Egy jól kivitelezett fotó, szárnyakat adhat!

pollaklaszlo.jpg

Ma, a megszokottól eltérően, férfi interjúalanyom van. Pollák László a PollákPhoto tulajdonosa mesél munkájáról, a fotózásról. Nagyon izgalmas képeivel dobom fel az interjút. Azt hiszem, ez az a terület, ami egy nőnek hatalmas önbizalmat tud adni, egy jól kivitelezett, gyönyörű fotó magáról. De nem oly könnyű munka ám, mint sokan gondolnák. Egy fotósnak nem csak kattintgatnia kell, jóval többet kell tudnia annál.

Mióta fotózol és mi hatására fordultál a fotós munka felé?

Gyerekkorom óta. 1992-ben grafikai stúdió vezetőként megkaptam egy fotó stúdió irányítását is. Itt sok fotózást láttam, megismertem, megszerettem a profi stúdiófotózást. Hobbi szinten bele is kezdtem. Ez az időszak az ezredfordulóig tartott, hobbifotózás és 8 év profi képfeldolgozás. Az élet más területekre vitt, kicsit kevesebb fotózás, de a kiadványszerkesztés, képfeldolgozás továbbra is életem része volt.

2010-ben csatlakoztam a Kőbányai fotóklubhoz és eljártam workshopokra. Innentől nagyon felpörögött fotós pályafutásom. Egyre több egyéni és csoportos fotókiállításon szerepeltek képeim. Egyértelműn kiderült számomra, hogy nekem ember kell a képeimre. Először többen béreltünk fotóstúdiót, majd most már 5 éve saját fotóstúdióban dolgozom.

Portré-, portfólió-, glamour fotózás az, amit igazán magaménak érzek és a visszajelzések alapján érzékem, tudásom is megvan.

Néhány éve - egyrészt az állandó tanulási vágy és jogszabályi kötelezettségemnek is eleget téve - hivatalosan is fotográfus lettem.

Miért fotózom, mert imádom minden részét.

  • Látom ahogy izgulva néha félve érkező emberek átalakulnak, megélik az “én is szép vagyok”, “rólam is lehet jó képet készíteni”, “sosem láttam magam még ennyire magabiztosnak” érzést.
  • A fotózások hangulatát, eredményét.
  • Az utómunka során a képek további fejlődését
  • Az elégedett ügyfelek mosolyát

 kep00001.jpg

Van fotós példaképed?

Salgado és Capa, mint fotósok, és mint emberek is. Imádom a fotóikat nézegetni.
Ajánlom az „Föld sója” filmet és a „Kissé elmosódva” című könyvet, aki szeretné megismerni őket.

Szipál Péter, a magyarok közül. Egyszerűen nagyszerű fotósnak tartom.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban, és mit a legkevésbé?

Legjobban, ügyfeleim elégedett mosolyát, láthatóan megnövekedett önbizalmát. Szeretem, amikor a fejembe valakiről elképzelt kép megjelenik fényképezőgépem kijelzőjén.

Legkevésbé amikor átvernek. Mindenkivel előfordulhat bármi, amiért nem tud, mégsem akar eljönni a fotózásra. De ezt többen “elfelejtik” közölni.

Mit gondolsz, mitől jó egy portré fotó? Mitől élő?

A portré fotónak tükrözni kell a modell egyéniségét, kisugárzását. A tekintet talán a legfontosabb. Persze vannak szakmai követelmények, aminek meg kell felelni vagy tudatosan nem.

Ki kell mozdítani a merev, „most mosolyogni kell, mert fotóznak” állapotból. És itt lép be, hogy a fotósnak nem szabad csak a technikára figyelni, sőt a jó kommunikáció jelentősen fontosabb. Exponálni csak akkor szabad, amikor a modell magát adja, minden klisé lehullt. Én lehet, hogy kicsit maradi vagyok, de vallom, a kevesebb néha több. Nem kell ahhoz több száz képet készíteni, hogy legyen néhány jó. Manapság sajnos divat, hogy készítenek rengeteg elkapkodott nem átgondolt képet és bíznak benne majd csak lesz pár jó is.

Igaz, hogy most már 25 éve életem része a képfeldolgozás, mégsem szeretem a majd Photoshopbban kijavítom, feljavítom mentalitást. A nyers képnek kell jónak lenni, helyes fényviszonyokat, tökéletes technikai beállításokat és legfőképp emberi célnak megfelelő modellbeállítást kell választani.

kep00008.jpg

 Hogyan lehet a nagyon gátlásos, nehezen feloldódó embereket a fotózás során fotózni? Vannak praktikáid?

Persze sok praktika van, de legfontosabb az empátia. Meg kell érteni a céljait a fotóknak és aszerint kitalálni, a megoldást. Van, akinél az elkapott pillanatok hozzák meg az áttörést és van, akinél a humor eszközét kell alkalmazni. A legtöbb esetben az idő is fontos tényező. Ezért sem szeretem az időkorlátos fotózásokat, amihez jó, ha van egy saját fotóstúdió.

kep00004.jpg

Milyen emlékezetes fotózásod volt, amit megtartottál az emlékezetedben?

Ebből rengeteg van. Vagy a modell személye vagy a helyszín vagy a kettő együtt. Az utóbbi pár évben nyaranta ellátogatok egy kis hazai repülőtérre Jakabszállásra. Imádom a repülőket a modellfotózást. Ilyenkor a kettő egyszerre van jelen. Legemlékezetesebb a 2018-es fotózás volt, amikor egy „Red Bull air race” versenyre készülő pilóta, gyönyörű gépével beszállt a fotózásba. Igazi kihívás volt a kifutópályán a fotózás úgy, hogy mellettünk akrobatikus mutatványokat is végzett a pilóta versenyzésre felkészített gépével. Egy kis videó erről a fotózásról megtekinthető a youtube-n:
https://www.youtube.com/watch?v=Fdv2nKOjOms&t=2s

kep00006.jpg

Van olyan híreség, celeb, sztár, közéleti szereplő, akiről nagyon szívesen készítenél fotókat?

Nem az én világom. Fotóztam már színészeket, celebeket, sportolókat, politikusokat. Én a “hétköznapi” emberekkel találom meg a hangot.  

Sokan azt gondolják, hogy roppant egyszerű munka a fotósé. Csak vesz egy jó gépet és kattintgat. Mesélnél, mennyivel több ennél ez a munkakör?

Véleményem szerint a “kattingatás” a tényleges expozíció készítés (a technikai rész) a fotós munka 20-25%-a. Fontos a szakmai ismeret, a gyakorlat, de legalább olyan fontos az emberismeret, lojalitás.

A technika nyilván fontos, de messze nem annyira, mint sokan hiszik. Nem kell évente megvenni a legfrissebb technikát. Kedvenc és sokak számára még érthetőbb, hogy nem attól finom egy étel, hogy méregdrága lábosban készül.

A munka kis része a fotózás maga. Tervezés, előkészület (helyszín, smink, haj, ruha) után lehet a fotókat elkészíteni. Végül a képek válogatása, utómunka is rengeteg időt vesz el. A folyamatos tanulás, szakmai fejlődés is része, költsége, a fotós munkának, már aki komolyan veszi. Én szinte napi szinten tanulok valami újat. Ezért is adom át tudásom annak, aki igényli egyéni fotós oktatásokon. Ha minden tudásom át is adom, másnapra már tuti előrébb tartok.

kep00003.jpg

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Tíz év múlva hogy látod önmagad, a munkád?

Szeretném minél több embernek az önbizalmát növelni, sokak számára visszaadni. Természetesen a magam eszközével a fotózással. És itt most nem csak a kész képekre gondolok, hanem a fotózás élményére is. Mert igen, a legtöbb esetben élményként élik meg ügyfeleim.

A másik terület a tudásom átadása. A vizuális világ erősödik, elég csak a közösségi médiára gondolni. A vizuális látás színvonala ezzel nem tart lépést. Egyéni és kiscsoportos képzéseket tartok fotózás iránt érdeklődőknek és olyanoknak, akiknek van már tudása, tapasztalata, de fejlődni szeretnének.

Hol tudják az olvasók megnézi a munkáidat bővebben?

Legfrissebb képeim az instagramon láthatók:
https://www.instagram.com/pollakphoto/

A weboldalam, ahol további információk találhatók:
https://www.pollakphoto.hu/

Facebook oldalam:
https://business.facebook.com/PollakPhoto

 Köszönöm szépen az interjút, további sok ezer csodás fotózást kívánok!

 

kep00005.jpg

 

 

Boris, a lélekmelegítő kis kedvenc

fb_img_1579364527081.jpg

Minden gyermeknek, apróbbnak, nagyobbnak, kell egy kis kedvenc, egy szeretgetni való, ölelgetésre alkalmas puha barát. Kell, hogy legyen egy olyan társa, aki megnyugtatja őt, elmondhatja neki örömét, bánatát, aki pótolja a szülőket, amikor azok nincsenek vele. Megnyugvás, érzelmi stabilitás, de még személyiségfejlesztő hatása is van, és még rengeteg dologhoz fontos, ez a kis kedvenc. Szülőként sokszor csudába kívánjuk gyermekünk társát, mert a csemete nem alszik el nélküle, mindenhová magunkkal kell vinni, nehezen pótolható, még egy mosásra sem adja ki szívesen a kezéből és gyakran nagy sírást rendez, ha valami sérelem éri, nem kerül rögtön elő. De szükséges dolog. Szükséges ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön a gyermek, érzelmileg is kötődjön valamihez. 

Persze mindegyik gyereknek más a kis kedvenc, sokszor pont egy olyan dolog, amit nehéz szó nélkül hagyni. Van, akinek a cumi, másnak a kispárnája vagy egy plüss, baba, kisautó, mesekönyv az. Nem is gondolnánk, mekkora jelentősége van a kis barátnak. Egy újabb mérföldkő a csemete növekedésében, a szülőről való leválást segíti elő például. Segít eligazodni a zavaros világban, mindig kéznél, jelen van, bármikor számítani lehet rá, hiszen nem megy sehova, nem kell dolgoznia vagy takarítania. Csak az övé, birtokolja, védi, óvja. Ezekkel további dolgokat tanul, nem csak egy lépés az önállóság felé. Szerepjátékokban kap helyet, amivel szintén fontos dolgokat sajátít el a kisgyermek.

Mindenkinek van valamije, sokszor a felnőtteknek is, csak elfelejtkeznek róla vagy nem úgy gondolnak rá. Egy kedves emlék, egy kép, egy könyv, egy pléd, a kedvenc bögrénk. Ugye neked is rögtön eszedbe jut valami, ami számodra pótolhatatlan és nagy becsben tartod, érzelmi töltete van. A gyereknek is pont ezt a stabilitást adja a kedvence. 

img_20200118_172447.jpg

A fotók készítője: Tas Boglárka, @_hello_itt_mimi 

Boris, az ölelni való puhaság azért jött létre, mert minden kisgyermeknek szüksége van egy barátra, egy ölelni való kedvencre, egy kis puhaságra, lélekmelengetőre. A gyerekeket nagyon megfogja a bohókás külső. A felemás szemek és a vicces fülei Borisnak mások, mint a megszokott. Észrevétlenül elfogadni tanít a kis plüss. Ráadásul a csemeték nem feltétlenül macit látnak bele, hanem valamikor teljesen eltérő figurát, így fantáziájukat is használhatják, személyre szabhatják őt. A gyerekek első 3 évében nagyon nagy szerepet játszik az ölelés. Későbbiekben is, de akkor a legintenzívebben. Nem csak az emberi ölelésnek van nagy szerepe, hanem magának az ölelésnek, a bújásnak is. Boris formája ehhez lett tökéletesítve. A füle közötti rész állhoz igazodik, ezért az ölelés sokkal intenzívebb lesz és alvás közben is könnyebb ölelgetni.

Amit tudni lehet még Borisról, hogy pamutból készül, gyerek és bőrbarát módon. Mosható teljes egészében, az édesanyák nagy örömére. Az orrok és a szemek pedig gyapjúfilcből vannak. A töltelék antiallergén polieszter golyó. 

fb_img_1579364562535.jpg

Szia. Boris vagyok, “az ölelni való puhaság”. Azt mondják rám a pszichológusok, hogy pozitív hatással vagyok az értelmi – és érzelmi fejlődésedre.

Maszlag Anett az életre hívója nagyszerű munkát végzett, hiszen Boris tényleg egy kedves, vidám kis figura, amit lehetetlen nem a szívünkbe zárni és rögtön megölelni. Kislánya első kedvence lett a prototípus egy random szabás eredményeképp. A névadás is családi dolog volt, párja találta ki Boris nevét. 

"Az idő folyamán sokat változott és próbáltunk egy kedves formát kihozni belőle, ami szerethető és nagyon egyedi. Az anyagokkal próbálunk játszani. Limitált szériás kis kedvencek kaphatók csak nálunk. A limitáltat úgy kell érteni, hogy anyagonként 2-3 db van belőlük. Többet nem készítek. Így mindenki megtalálja azt a Borist, ami a szívéhez a legközelebb áll és mégsem negyven ugyan olyan szaladgál az országban..."

Anett kedvence egy hatalmas narancssárga medve volt, én mai napig nagyon kötődöm a gyermekkori kispárnámhoz. Húgomnak, emlékszem, volt egy sárga takarója, amit hurcolt magával mindig. Mindhárom gyerekemnek van saját kis pajtása. Mindenkinek kell egy kedvenc, ez nem vitás!

Tudjátok rólam, hogy a terméken túl, mindig érdekel, ki áll mögötte, milyen indíttatásból jött létre. Boris "anyukája" sem úszta meg.

fb_img_1579364803343.jpg

Mit tudhatnak rólad Anett és Borisról?

A termékeket én szabom és varrom, saját magam. Boris nem a főállásom, hanem egy szerelem hobby. Én teljes állásban a gyermekvédelemben dolgozom. Ami a legviccesebb a történetben, hogy semmi varrónői végzettségem nincs. Annak idején a mamám tanított meg varrni egy Singer varrógépen és azt fejlesztettem tovább. Párom segíti a vállalkozásom. A weboldalt és a marketinget ő szokta csinálni, illetve ő ad tanácsot, ha valamiben elakadok.

Fontos volt számomra,hogy bababarát anyaga legyen,mivel kisgyerekek használják, illetve az,hogy lehessen mosni. A tömőanyag pedig mindig ugyan olyan állagú, nem csomósodik össze a mosás és a hosszabb használat után sem.

2018-ban elindultam az Év Anyavállalata versenyen. Azt, hogy milyen felindulásból azt nem tudom megmondani, de talán azért, mert bizonyítani szerettem volna magamnak. Ezen a megmérettetésen a 2. helyen végeztem és kaptam egy szakmai különdíjat is. Nagyon örültem neki. 

Milyennek képzeled a Boris személyiségét? Van valami üzenete is?

Borissal azt próbáljuk üzenni, hogy legyél egyedi és ne akarj másra hasonlítani!

Boris egy nagyon egyedi és nagyon más kinézetű maci, mint az üzletekben kaphatók. Ilyen nincs több. Úgy mint mi! Belőlünk sincs több. Mind egyediek vagyunk.

Boris, az ölelni való puhaság elérhetőségei:

www.borismaci.hu

Insta: @borisbearofficial
#Boris #plüss #kiskedvenc #nyunyi #blog #blogcikk #reklám #szponzorálttartalom #gyerek #baba #fejlődés #ReAdblog 

fb_img_1579364792617.jpg

 

 

 

 

 

 

Varázslatos világunk

Válaszok nagykönyve: Világatlasz

hands-600497_640.jpg

Szinte minden háztartásban található egy aprócska, összehajtogatós térkép vagy legalább egy atlaszkönyv, még jobb esetben egy egész világatlasz, egy falra kitett óriás térkép is...

Nagyjából mindenki képben van, milyen földrészeink vannak, tengereink és országaink. Belénk verték, még ha a földrajzot untuk is annak idején. Igen ám, de ezt hogy lehet varázslatossá, kívánatossá tenni? Főként a gyerekek számára? Fogjunk egy hatalmas nagy könyvet, tegyük tele apró infómorzsákkal, amolyan kihajtható édes kis csemegékkel, spékeljük meg a fontos tudnivalókkal és kutyuljunk bele még némi érdekességet is állatok képeivel, növényekkel. Ugye, hogy rögtön nyert ügyünk van? Még én, felnőtt létemre sem gondolkodtam, rögtön nyitottam a pénztárcám, hogy a könyv a birtokunkba kerüljön azonnal. 

Fontosnak tartom, hogy a csemeték élvezetesen ismerkedjenek a világgal. Ismerjék, értékeljék, tiszteljék a Földünk minden szegletét. Érdekelje őket a koalamacik és lakhelyük. Izgalmas legyen számukra a tengervilág, hiába nem jutott nekünk semennyi sem belőle. Tudjanak a rengetegféle országról. Mit, merre keressenek. A különböző nyelvekről, a bőrszínünk másságáról, a teljesen más élővilágról, domborzatról. Érdekelje őket ez az egész, amiben élünk. A tájékozottság előny az életben. Igen, a földrajzra is igaz. Erre a kötet kiválóan alkalmas.

82625216_1022507928117772_3366993707088740352_n.jpg

Hatalmas méretével kitűnik a tucat könyvek közül Színességével és azzal a sok tudással, amit tartalmaz, igazán remek "kis" könyv! Szerintem kevés gyermek tud ellenállni a bálnákkal, lámákkal tarkított Afrikának, a a Télapó falujának pontos jelölőhelyével és hasonló érdekességeknek. Bevallom, ma átlapozva én is sok érdekességre leltem. Te tudod melyik a világ legmagasabb fája? Nem ér Google után nyúlni! És azt, hogy az Afrikai zászlókban miért van olyan gyakran zöld és piros szín? Melyik a Föld legmagasabb épülete? Ugye? Rengeteg érdekes dologra kapunk választ. Talán a könyv második legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy nincs korhoz és nemhez kötve. Ugyan olyan érdekes lehet egy három éves kisfiúnak, mint nyolc éves nővérének vagy a harminchat (ezt nem írhattam le!) éves anyukájuknak, de ha férjem hazaér, tuti ő is bele fog nézni. Miért? Mert mindenkit érdekel, mi van a saját kis világán túl. 

82592304_585195652325204_1708920053459582976_n.jpg

Nagy betűkkel van írva a legkisebb olvasók kedvéért, de az olvasni nem tudó korosztályt is leköthetik a színes képek, a felfedezésre váró dolgok. Gyorsan végiglapozható, ám úgy is újraolvasásra van ítélve, mert minden alkalommal más tűnik szembe az embernek. Nagy alakja és vastag lapjai miatt strapabíró lesz, az biztos. Grafikája bájos, izgalmas.

Egyet sajnálok csak. Kis hazánk nem lett kiemelve, de még megnevezve sem, csak egy szám, ahol később leírják azért. De ez ellen szerintem mi fogunk tenni egy post-it cetlivel majd. Amit még el tudtam volna képzelni, azok a zászlók. Kiskoromban emlékeszem, mennyire szerettem az országokat a zászlójukhoz társítani és esetleg fővárossal is kombinálni. A végén lehetett volna betenni egy ilyen részt is. Vagy hozzá írni a könyvhöz, hol milyen nyelvet beszélnek, mi a fő, őshonos állatuk. 

83736863_2608319105932979_4010945339258306560_n.jpg

Ez a könyv nagyszerű ismerkedéshez a világ dolgait illetően a csemetéknek! Nem bántam meg végül, hogy megvettem! Lesznek közösen nézegetős estéink, abban biztos vagyok.

A könyvről túl sokat nem tudok. Én az oviban vettem egy könyvkereskedő által. De itt, ezek az elérhetőségek valamelyikén biztos megtaláljátok. Érdemes beruházni rá!

#ReAd-blog #read #könyv #book #gyerek #gyerekkönyv #atlasz #országok #világok #tájak #imádtuk

84179307_1014675195582875_1368871730105286656_n.jpg

Üvegcsodák

MJ Glass Design

2873_large.jpg

Az üveg egy törékeny, ezáltal illékony szépség. Tűnékeny, illúziókeltő. Egy olyan izgalmas anyag, mely szilárd és mégis egyes tulajdonságai a folyadékokra jellemzőek. Alakítható és formázható. Színes és átlátszó. Kemény, megfogható és mégis törékeny. Egy olyan dolog az üveg, mely évszázadok óta változik, hatással van a művészekre, az építészekre, az üvegművesekre, de még az egyszerű halandókra is. 

Az üveggyártás kezdetéről legendák szólnak. Az egyik szerint az üveget a zsidók ismerték meg, amikor egy nagy erdőtűz után a hamu és a homok összeolvadásából keletkezett üvegszerű anyagot találtak. A másik teória szerint a föníciaiak fedezték fel egy szerencsés véletlen folytán, amikor a szódát szállító hajósok a vihar elől partra szálltak, és tüzet gyújtottak. Az edényeiket szódadarabokkal támasztották alá, és a szóda a parti homokkal üveggé olvadt. Mindkettő romantikus elképzelés és további álmodozásra, gondolkodásra készteti az embert. Vajon melyik lehet a helyes? Vagy ténylegesen valami teljesen más módon fedezték fel az üveget és annak szépségét? Mi lenne velünk, ha nem találják meg? Mennyi dolog van, ami üvegből készül és beépült a mindennapjainkba...

3694_large.jpg

MJ Glass Design rögtön a szívembe lopta magát. Ha valaki egyszer nekem azt mondja, hogy Tiffany dolgokért és az üveg csodákért oda leszek, kinevetem. Valahogy erről a szóról az idős nénik féltett, kissé túlzsúfolt, avittas, ám gondos kézzel megkomponált otthona jut eszembe lámpástól, nem pedig egy, akár modernnek is nevezhető termék, legyen szó lámpáról vagy ékszerről. Ezzel szemben MJ Glass Design elbűvölt a lámpáival, amik árasztják a frissességet, eleganciát. Lágy vonalvezetésű, világos alapszínű, romantikus hangulatú ólomüveg lámpák. Különlegességük nem csak a formájukban vagy a mintájukban rejlik, hanem egyediségükben, játékosságukban. Rengeteg variációban kaphatók. Fő ékességük a búra sarkaira helyezett virágok, amikkel örök tavaszt varázsolhatunk az otthonunkba és az apró részletek, melyek feldobják az összhatást.

893_large.jpg

A színek ámulatba ejtőek. El tudom képzelni, hogy ülök egy ilyen lámpa mellett és nézem a színek játékát, melyet a falra fest. Egy fotelben, kényelmesen elhelyezkedve, kedvenc könyvemmel és a bögre teámmal megfelelő hangulatba hoz, elandalít, megnyugtat, elfeledtetve velem a napi stresszt. Nem csak a lakásom éke, hanem jóval több annál. Felöltözteti azt a lakást színekkel, mintákkal.


952_large.jpg

De nem csak lámpákat kapni, hanem szebbnél szebb ékszereket is. Szívesen nézelődtem a weboldalán, hiszen rengeteg ámulni való holmit lehet látni. El sem tudtam képzelni korábban, hogy az üveg tényleg ilyen sokszínű és ennyi fantázia van benne. 

mj-glass-design-uvegekszer-pink-nyaklanc_1.jpg

Hogy mik találhatók a választékban? Milyen ékszerek?
"Különleges tengerentúli és muránói üvegből készült design ékszerek annak, aki szereti az egyedi darabokat. A lágyabb, visszafogottabb üvegékszerektől egészen a merész, vagány, művészi gonddal kivitelezett ékszerszettekig, mindent megtalálható"

A fusing technikával készült üveg medálok, nyakláncok és fülbevalók különlegessége magában az alapanyagban rejlik. Az irizáló, szikrázó felületüket a rajtuk lévő fém-oxid rétegnek köszönhetik. Ez az, amitől az üvegékszer többarcú lesz. Más szögből, vagy más fényben nézve különböző színárnyalatokban játszik. Szikrázik, él az anyag.

Az egyedi üvegékszer sosem lesz unalmas: akárhányszor előveszed, hogy ékesítsd vele magad, mindig rácsodálkozhatsz egy újabb megjelenésére, egy új arcára, színére. Érzed, hogy él a bőrödön. 

 

4609_large.jpg


"Ékszereim egyszínű alapüveg és szikrázó, irizáló dichroic üvegek kombinációjából készülnek. Aki egy kicsit is fogékony a színekre, a rendhagyóra, az nagyon hamar rabjává tud válni ezeknek a csillogó különlegességeknek."

Egy ékszer öltöztet, tartást ad, feldobja a ruhát és viselőjét. Hiánya nem feltűnő, ám mégis lüktető. A legunalmasabb öltözetet, a legrosszabb napot is beragyogja, feldobja. 

2513_large.jpg

 Nézz körül a MJ Glass Design webshopban. Hidd el, nem fogod megbánni! Csak vigyázz, nehogy  ott ragadj örökre!

 www.mjglassdesign.hu

#reklám #ékszer #lámpa #üveg #szponzorálttartalom #cikk #glass #színek #élet 

3021_large.jpg

Egy elfelejtett hercegnő története

Hajnal Mária, aki mindig tud megújulni

hindu-2178480_640.jpg

Hajnal Mária Cseppek és csillagok című könyvét és korábbi novelláit már olvastam korábban, így nagyon megörültem neki, mikor a legújabb kiskönyvét is elküldte nekem. Nem titok, szeretem ahogy ír. Ezernyi érzelem, szenvedély, színek kerülnek a sorai közé. Annyira érzékletesen tudja visszaadni a megálmodott történeteit, hogy az hihetetlen. De mégis csak kevesen ismerik a nevét. Nem lett felkapott író, pedig nagyon értékes gondolatai vannak és zseniálisan szövi a történetek fonalát. A fent említett könyve például a romaság nehezített életéről, az esélyegyenlőségről szól. A kisebb novellái pedig a szerelem körül forognak elsősorban

Önmagunk keresése, szerelem, dráma, szenvedély, szeretet, bukás, sikertelenség, fájdalom...A történeteibe ez mind benne van. Szimbolikusan mind megjelentek a kötetben valamilyen formában, ha egy kicsit is. Beleírja színes egyéniségét, érzelmeit, gondolatait, egy kicsit magát is, hiszen mindegyik szereplőjében őt látom valamennyire. Magából csíp le egy apró darabot, azt tárja elénk őszintén, kendőzetlenül. Ezt nyújtja át nekünk egy csokorban és a szívét is, az írásaiban. Nehéz kibogozni, honnan megálmodott a történet és honnan ő.

Szép ívben építi a kötetet fel. Lassú csordogálású kezdettől a végén rohamtempóban érkező, gyorsvonatszerű végig. Szerettem édes-bús motívumait és hogy sosincs Happy End. Kellenek az ilyen könyvek is, melyek az élet tragédiáit, árnyoldalait is elénk tárják. Nem papírmasé figurákat mutat be nekünk szereplők gyanánt, hanem sorsokat, élethű karaktereket kicsit idealizálva. Mindig meg tud lepni a különböző életutak elénk tárásával, a végkifejletekkel. Elgondolkodtat. Mindig úgy fejezem be könyveit, hogy az az érzés kerít hatalmába, szeressük, amink van, értékeljük! Olyan témákat boncolgat, amik mindenkit érintenek, de kevesen gondolkodnak el rajtuk. 

black-1850812_640.jpg

Az egymás után érkező rövidebb regényeiben, a könyvein látom a fejlődést. E legutóbbit nagyon nehezen tettem le és utána sokáig hatottak rám a sorait. Nehezen ontottam sorokba a véleményem. Ráadásul nem véletlenül nem mesélek a konkrét szereplőkről, a világokról a könyvből. Olvassátok el! Ezt mindenkinek magának kell megismerni, éreznie.

Hiszem, hogy az írónőnek ez az útja, csak keresi még a megfelelő, kibontásra váró témát, ami nem veszik el az érzelmek tengerében. Talán ezt az utóbbit tudom csak felróni neki hibának. Annyira elveszik, tobzódik az érzésekben, hogy talán ez akadályozza a siker elérésében, a nagy mű megírásában. Túlírja kicsit a történeteit, amit ha valaki nem tud átérezni, az nem fogja élvezni annyira. 

Az az érzésem, hogy valami vagy valaki visszatartja még ettől a nagy mű megszületésétől. Talán nem hisz magában eléggé. Pedig ha egyszer megírja élete regényét, az igazán nagyot fog szólni, amire mindenki felkapja majd a fejét. Fel kell, hogy kapja!

Mária írj és írj! Írd meg kérlek a nagy történetet, eleget gyakoroltál a novellákkal. Építsd fel ívesen, érzelmekkel telve szép szerelmes drámád és írd meg! Hiszem, hogy neked nem csak a saját érzelmeid kell feldolgozni írásaid által, hanem jelentős könyveket is írni, amiket sokan olvasnak majd, segít az ő útjukon, feldolgozásukon. 

ReAd- blog

#Marcsi #könyv #book #recenzió #könyvek #novella #regény #szerelmes #romantika #blog

Amit otthon viselnél...

Sojo

Itthon szeretek laza, kényelmes, bővebb ruhákban rohangálni, melyek nem akadályoznak a mozgásban. A kényelem mindenekfelett. Azokat a női felsőket, hosszabb ruhákat szeretem a legjobban, amikben nem okoz gondot egy gyors mosogatás, porszívózás, a gyerekekkel festegetés, szaladgálás, fogócska, és egy könyvvel lekucorodva is jól érzem magam bennük. Ilyen kitételekkel nem könnyű találni, de további elvárásaim is vannak még, ne legyenek szoros és az sem baj, ha azért valamennyire csinos. A könnyű mosás, nem gyűrődés, a jó anyag pedig még további plusz. Azok a ruhák jó, melyek magukban viselve, harisnyával, egy szűkebb nadrággal is jó mutatnak. Sojo kínálatából hoztam nektek ma pár öltözetet, a nagy betűs RUHÁKAT.

A csinos

Csinos, mely alkalomra is jó, de otthon felvéve is tökéletes. Imádom ezeket a színeket, pedig meglepő párosítás.

367c8e067493d2270b9eb79ba46e4c4d_1024x1024.jpg

Itt rendelhető meg: https://www.sojo.hu/products/karcsusitott-vonalu-kerek-nyaku-noi-kotott-dressz

 

Sportos

Imádom a színét és a lazaságát, hogy bármivel hordható, bármilyen alkalomra. A zsebek feldobják a ruhát, ráadásul jól elfér benne telefon és minden apróság. Ezt nagyon szívesen viselném, az biztos.

16f82ad3527d0569c313fd259516b027_1024x1024.jpg

https://www.sojo.hu/products/szolid-szinu-zsebes-laza-noi-alkalmi-dressz

 

A farmer

Az elmaradhatatlan farmer, ami mindenhová jó választás és mindenhez passzol. Igazi klasszikus és örök.

024cd4bc1c5c1f67384fa48cc29d3271_1024x1024.jpg

https://www.sojo.hu/products/noi-hosszu-ujju-tavaszi-farmer-ing-dressz

A lazán elegáns
A kis fekete is lehetne akár, a fehér részek feldobják csak. Olyan jó lehet beburkolózni vele. Kissé komoly, de néha olyan is kell.

eabc3d09251dfcdd6928354b565226a6_1024x1024.jpg

https://www.sojo.hu/products/garbonyaku-hosszu-ujju-aszimmetrikus-szabasu-laza-noi-tavaszi-nyari-alkalmi-top

 

 A vicces

Kedves, vagány kis ruhadarab. A rátett minta nagyon jól feldobja. Imádnák a gyerekeim, ha ilyeneket hordanék itthon. 

5409d0904d014db2152870c4e9f8771b_1024x1024.jpg

https://www.sojo.hu/products/mintas-kerek-nyaku-hosszu-ujju-gombos-laza-noi-al-ketreszes-alkalmi-top

Nektek melyik volt  a kedvencetek a válogatásomból?

Milyen ruhákat hordtok otthon szívesen? Farmer? Sportos szerelés? Maci-naci?

Ugye az a jó az otthoni öltözködésben, hogy nem kell senkinek sem megfeleli, azt veszünk fel, amit csak szeretnénk, amiben jól érezzük magunkat. Bármilyen meglepő, fura összeállítást választhatunk, semmi megkötés nincs. Nem fognak megszólni, nem kell kényelmetlenül éreznünk önmagunk. Reggel a hangulatunkhoz illően öltözhetünk bohókásan, lazán, elegánsan, sportosan...

A Sojo webáruház kínálatából láthattatok válogatást tőlem különféle, nekem tetsző ruhákból, melyek alkalmasak otthoni viseletre.

ReAd-blog

#reklám #szponzorálttartalom #sojo #ruha #ruhák #felső #női #ruházat #válogatás #cikk #otthoni #otthoniruházat.

Link: https://www.sojo.hu/ 

 

 

 

 

Mit tegyünk, ha nem olvas a csemete?

56821293_2264011990325469_5287741556176977920_n.jpg

Aktív olvasó vagyok. A gyerekeim még egészen kicsit, de igyekszem úgy nevelni őket is, hogy a könyv ajándék, becsüljék meg, szeressék, az olvasás pedig mindennapi, megszokott tevékenység. Ezt látják tőlem is. Nem könnyű dolog, akadnak megtorpanások, nehézségek, olvasás nélkül eltöltött napok, és sajnos nem mindegyik gyerkőcnél járhatunk sikerrel ezek a praktikák segítségével sem, akármit is csinálunk. Sok gyerek, ha fejre állunk sem fog olvasni. Abban sincs semmi gond. Más beállítottságú és kész. Később még változhat ez. Sokan felnőtt fejjel kapnak rá az olvasás örömeire, míg mások akkor pártolnak csak el tőle. 

Szerencsére mindhárom csemetém szereti a könyveket, ebben nőttek fel. Nagylány önállóan olvas, általa választott könyveket. Középsőkém már nagyon szeretne tudni olvasni, de még meg nem tanulja a betűket, sokszor magának mesél kitalált történeteket arról a könyvről, ami érdekli vagy megkér engem, olvassak fel neki. Legkisebb imádja forgatni, cipelni a könyveket, bár a hosszabb mesékhez még nincs türelme, de majd megjön az is talán a későbbiekben. Aktív könyvtárba járók vagyunk, egész kicsi koruktól fogva. Sokszor könyv az ajándék is. Persze nem ünnepnapokon is kérnek a boltból egy-egy kötetet, ami szimpatikus nekik. Nem mondom, hogy akkora könyvmolyok lesznek, mint én, és falják majd az olvasmányokat. Sosem lehet előre tudni. Viszont nagy gondot fordítok arra, hogy szeressék az olvasást. 

 42250782_733572183663461_4022750593742274560_n.jpg

Hogyan neveljünk rendszeresen olvasó csemetét?

- Minden szoktatás kérdése. Ha egész minimanó korától apró lapozgatókat, pancsi könyveket veszel neki, amiket önállóan megnézhet, megfogdoshat, gyűrögethet, akkor hamar megbarátkozik a könyvekkel. A felfedezés öröme, ha saját maga tapasztalhatja meg, nagyon vonzó dolog számára, hidd el.

- Verseljetek, mondókázzatok könyvekből minél többször. Ezek a rövid kis ritmusos történetek felkészítik a nagyobb mesék felé vezető útra. Megszokja a könyvek közelségét, hogy abból valami csodajó árad.

- Mesélj neki fejből és könyvekből. Napközben, játék közben, alvás előtt, délutáni csendes pihenő idején. A rendszeresség a kulcs. A megszokás.

- Kössétek össze a meséket, történeteket mozgással, énekkel, tánccal. A gyerekek szeretik ha valamihez köthetik az adott tevékenységet. A doktornénihez indulva a múltkor kapott szuri jut eszükbe és bizony nem szeretnének menni akkor sem, ha épp valami egyszerű kis vizsgálat lesz csak. Így van ez a könyvekkel is. Ha pozitív dolgot társítasz hozzá, szívesebben veszi kézbe.

- A jó példa ragadós. Nem várhatod el, hogy olvasó csemetéd legyen, ha te magad nem veszel a kezedbe könyvet. Mondjuk ez nem feltétlen igaz, mert én nem láttam otthon, hogy olvasnának a szüleim, nagyszülők, mégis olvasó lettem. Bár utólag kiderült, hogy édesanyám várandósan olvasott sokat, dédim is nagy olvasó volt gyermekkorában. Biztos valami van a génekkel is.

46524137_279703149347110_3489963598640316416_n.jpg

- Beszéljétek meg az adott olvasmányt, a nehezebb szavakat, a szereplőket, mit szeretett  a könyvben és mit nem. Rajzoljátok le, mesélje el, bábozzátok vagy játsszátok el. 

- A könyvtár egy csendes hely, mégis azt javaslom vidd el a csemetét is. Az a rengeteg könyv és a választási lehetőség elvarázsolja rögtön. Természetes lesz számára a közeg, a könyvek közelsége. A könyvesbolt ugyan ez. De vigyázz rá azért, hogy a könyvek ne rongálódjanak meg!

- Mesélj neki arról, miért jó olvasni. Mondd el neki, hogy nem csak az unalom perceit tölti meg, hanem elvarázsolódsz, új világokat ismerhetsz meg, különböző emberek bőrébe bújhatsz, bárki lehetsz egy-egy könyv erejéig. Mindenre megoldás, bánatra, örömre, idegességre. Az őt feszítő kérdésekre választ adó...

60197414_2309783112415023_5860028974658224128_n_1.jpg

- Járjatok közösen könyves eseményekre, dedikálásokra, könyvvásárokba. 

- Válassz neki te is könyvet, de önállóan is választhasson olvasmányt, ami megfogja elsőre, ami szimpatikus neki. 

- A saját érdeklődési köre szerint keressetek olvasmányt. A lányok imádnak lovakról és hercegnőkről olvasni, a fiúk pedig sportról, autókról. Általában. De minden gyereknek van legalább kettő olyan terület, ami kiemelten fontos, érdekes számára. Biztos írtak már könyvet róla.

- Ha van kedvenc meséje, filmje, sorozata, akkor keressetek könyvet is hozzá. Kisfiam egy adott mese nagy rajongója, így mikor meglátta múltkor a könyvtárban a meséhez kapcsolódó könyvet, az jött velünk haza. Már csak azt nem tudom, hogy visszük vissza majd, mert ki nem adja a kezéből. 

70747393_2547403035319695_5645257739157372928_n.jpg

- Játszatok a könyvekkel. Ki tudja a leggyorsabban elolvasni a könyvét, ki tud a legtöbbet elolvasni azon a héten... A versenyszellem is meghozhatja a kedvet.

- Ne erőltesd, ha fáradt, ha inkább kint szaladgálna a szabadba. Ne érezze kötelességnek. Azzal lehet a legjobban elrettenteni! Ha kimarad pár nap olvasmány nélkül, akkor sem dől össze a világ. Finoman utalj rá, vezesd föl, kérdezz az aktuális könyv szereplőjéről, hátha újra eszébe jut a könyve.

- Ha egy könyv nem fogta meg, nem tetszett neki, ne erőltesd rá! Keressetek más olvasnivalót! 

- Ajándékozz neki könyvet, könyvutalványt ünnepekkor vagy bármikor. Lepd meg!

- Vezesd rá, milyen jó, hogy ismeri a történetet, mert mennyit tanulhat belőle, milyen sok információ tulajdonosa lehet általa, ettől mennyivel okosabb lesz. A szókincse is nő, az miért fontos és jó.

- Olvassatok hosszabb utazások alatt, a váróban. A legjobb időtöltés. Addig tuti nem szaladgálnak, hangoskodnak és az idő is jobban elmegy, ha van, ami lekösse őket. 

- Vegyél neki egy naplót, ahol vezetheti az olvasmányait, leírhatja a szereplőket, gondolatait az adott könyvről. Szép könyvjelzőkkel, könyvborítóval vagy ha jóval nagyobb a csemete, e-book olvasóval is meghozhatjuk a kedvét.

- Egy különleges kis kuckó, olvasó fotel, saját olvasólámpa is kedvcsináló.

81500090_2772822062777790_2919537477251235840_o.jpg

Végezetül ne add fel, ha most nem olvas a gyereked! Lehet, hogy két-három év múlva magától veszi a kezébe az egyik könyvet. 

Re-Ad blog

#olvasás #könyve #könyvek #olvasagyerekem #olvasócsalád #gyerek #nevelés #neveljünkolvasókat #hogyanvezessemrá #blog #blogger #bloggerélet #book #buch #

73409323_2608660189193979_7111114671234482176_n.jpg

 

 

Gyűlölni és szeretni is fogod egyszerre ezt a kötetet

L. J. Shen: Sparrow

81203066_495497594498237_5340888220232056832_n.jpg

Létezik ilyen szerelem? Ez az a kötet, amit gyűlölhetünk és szerethetünk is egyszerre, olvasás közben. Felkavarja az érzéseink, annyi szent. Bevallom, borzalmasan élveztem, vitt magával a történet, olvastatja magát, de nagyon utáltam is más szemszögből nézve. 

Bizony már tavaly olvasott könyv, de most hozom csak az értékelését, mert első körben nem tudtam objektív maradni. Át és átírtam a véleményem róla.  Jó könyv volt, könnyen olvasható, gyorsan haladós, kellő izgalommal, alapos "fűszerezéssel", jó nyelvezettel, szuper fordítással, de mégis maradt benne egy óriási tüske, amit a bejegyzés végén ki is fogok nektek fejteni bővebben. Forrtak bennem az indulatok, így kicsit jegeltem a kötet recenzióját, de ma újra megpróbálom. Remélem sikerülni fog átadni vagy egy kicsit legalább éreztetni, mennyire szerettem és gyűlöltem is egyben. Azt remélem, eltávolodva tőle, higgadtan, talán a teljes képet fel tudom vázolni, nem csak a sérelmeim, aggályaim. A könyv fülszövege izgalmakat ígért és sötétséget. Ebből kapunk talán a legkevesebbet. Az utolsó oldalakon érkezik meg, egy kis vigaszt nyújtva, hogy "nyugi, nem felejtettem el, ígértem, kapsz egy keveset mutatóba azért". A bemutató szöveg alapján, én egy krimit, sok-sok apró információt, nyomozást vártam, nagyon sötét érzelmeket, történéseket, nem pedig azt, amit kaptam, egy izgalmas lélektani könyvet helyette. Viszont van benne potenciál, figyelemreméltó karakterek, szarkazmus, szeretlek-gyűlöllek, erotika, talányok, jellemfejlődés, melyek azért kárpótolnak bőven.
sparrow-9950_640.jpg

A főszereplő, Sparrow (veréb) egy karakán, a határait feszegető nő, aki próbál nehéz gyermekkorán túllépni, túlélni, boldogulni. Szeretethiányos. Magáért roppant mód nehezen áll ki, ám az élet úgy hozza, hogy muszáj lesz neki, ha nem akarja, hogy pokollá változzon az élete. Szerettem a szókimondását nagyon. Viszont dühített az a tény, hogy sokszor beletörődött a dolgokba, nem vállalta a saját véleményét, nem állt ki magáért csak néha, ha olyanja volt. Máskor, kevésbé fontos kérdéskörben, apróságból meg patáliát csinált. Kiismerhetetlensége is hajtott az oldalak falásában. Ő egy igazi lázadó, aki nem mindig törődik bele az elkerülhetetlenbe, talán ezért került közel hozzám és tudtam megszeretni butaságai ellenére is. Kíváncsi voltam, milyen jellemfejlődésen fog keresztülmenni, mi lesz végül a sorsa, megtalálja múltját, jelenét, az élete célját az életben vagy sem. Ám végül nem is miatta olvastam végig, hanem a férfi szereplő által.

Troy, a nehézfiú nem egy papírmasé, megszokott karakter. Nem csak úgy fél percig nehézfiú, akit egy mosollyal, némi szexszel meg lehet szelídíteni. Nem árul zsákbamacskát. Mutatja, mondja, minden módon jelzi, hogy milyen ember ő. Az oka is megvan, miért lett ilyen, ami kicsit érthető. Kifejezetten szerettem, hogy nem megjátssza morózus viselkedését, főlényességét, erőszakosságát, hanem őszintén vállalja, amilyen. Tüskéket növesztett a túlélés érdekében. Az pedig végképp jót tett a könyvnek, hogy a szerelem rózsaszín köde nem változtatta rögtön papuccsá. A halálom, mikor egy jónak induló könyvben a női főhős rögtön átformálja a keményfiúnak titulált szereplőt és nyálgúnárrá változtatja két pillogással. A mellékszereplők jöttek, mentek, nem kaptak túl sok jelentős részt a könyvben, csak alátámasztották a történéseket, szálakat kuszáltak és hasonló jók. 

A kerettörténetre mondhatnám, hogy sablonos, de annyira izgalmas módon nyúlt az írónő hozzá, hogy nem vált azzá. Nagy vonalakban egy érzékeny, zaklatott életúttal rendelkező hölgyeményt meg kell védeni az ehhez nagyon nem szokott gonosz, erős, maffiózó alfahímnek, bármi áron. Itt egy kicsit elvesztem, mert talán nem lett eléggé kidolgozva, ráerősítve a miértekre. Lassan adagolva a végén kapunk magyarázatot, amit kevésnek éreztem. Az érzelmi szál, a múltba való visszatekintések, a húza-vona a két szereplő között, lekötötte minden figyelmem. Nem mondanám egy szirupos szerelmi történetnek. Elég sok romantikusnak szánt eleme sötét volt, eltúlzott, durva, cseppet sem eszményi. De más erőszak is akadt benne, ahogy jelezte is a Könyvmolyképző a besorolással. Azok jól meg lettek jelenítve, megmagyarázva, nem is volt bajom velük.

A nyelvezet több mint rendben volt. Nem a sablon dumákat kapjuk, ami kifejezetten jót tett a regénynek. Feláll a szőr a hátamon (ha van) a megszokott, erotikus írások legtöbbjétől. Itt nem zavart, ahogy a csúnya beszéd sem. Elkélt a könyvbe. Ez az a szövegkörnyezet, ami nélküle nem működött volna. Egy maffiózó pasi szép, míves mondatokkal, semmi káromkodással hiteltelen és hihetetlen. Viszont ez a sok vérpezsdítő rész, az izgalmas olvasmányossága ellenére volt egy hatalmas bibi vele. Sok tépelődtem, leírjam-e vagy sem. Végül úgy döntöttem, ez is  hozzám tartozik és az olvasmányélményemhez. Ha eltitkolnám, én is hiteltelen lennék, mint a maffiózó szépirodalmi nyelvezettel.

Nézzük azt is, ami engem kiborított mégis a könyvvel kapcsolatban. Hallottatok már a Stockholm szindrómáról? (A fogvatartottak, a túszok, mint ahogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában, egy idő után szeretetet kezdenek érezni a fogva tartójuk iránt.). Ez nem szerelem és nem igazi szeretet, hanem egy mesterségesen generált valami, ami nem normális, nem magyarázható meg és végképp nem egészséges dolog. Ez a könyv nagyon vékony mezsgyén egyensúlyoz, hogy ne erről legyen szó. Nem normális szerelem, párkapcsolat az, ahol valaki az elején kényszerítve van, akármilyen célból is teszik azt. Az így induló dolgok nem tudom mennyire működőképesek, egészségesek, mert nem vagyok pszichológus. De ezt normális párkapcsolatnak beállítani és eladni fiataloknak ily formán, engem dühít. A szürke ötven árnyalatára hajaz kicsit, de ott legalább nem volt kötelezve a csajszi, csak egy szerződéssel és bármikor elmehetett volna. Mondjuk a könyvben a főhős is leléphetne, ha nagyon akarna szerintem. Nem testi valójában zárják be, hanem lelkileg inkább. Saját magát zárja ezek a korlátok közé, mondvacsinált okokkal.

Másokat nem biztos, hogy ez a tény annyira bosszantani fog, mint engem. Lehet, érzékenyebben érint a téma személy szerint vagy besokalltam belőle, ki tudja. Nekem csípi a szemem és kész. Máshogy is megoldható lett volna, hogy a kis veréb, a hősnő találkozzon a nagy alfahímmel, a veszélyessel. Már más könyvben is olvastam erről, hogy a fogva tartójába beleszeret a túsz, erotikus történések is akadnak utána, dúl a love később...

Egyszerűen ez nem szerelem, nem normális szerelem. Na de ennyit erről. Kiadtam magamból. Fiatalok, ne ezt tekintsétek etalonnak, ha szerelmet választotok, hajkurásztok. Az erőszak, a bezárás, a kényszerítés sosem normális!

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző kiadónak! Sok agyalásra adott okot. Szeretem azokat az olvasmányokat, amik így vagy úgy, de nyomot hagynak bennem, és ez, azok közé sorolandó.

A borítója nagyon ötletes, imádtam a színeit. A fordítással is elégedett vagyok. Nagyszerű érzékenységgel nyúlt a fordító az eredeti szöveghez, nem a sablonos, megszokott szófordulatokat nyomatta. 

18 pluszos a könyv! Rázós könyvek kategóriába sorolva!

Fülszöveg:

Troy ​Brennan

A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.

Sparrow Raynes

Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.

Idézet:
– Azt akarod mondani, hogy nem vagyok szórakoztató?
– Azt akarom mondani, hogy amit se megenni, se megdugni, se kinyírni nem tudok, az engem nem érdekel – felelte közönyösen.
400 oldal 
ISBN: 9789634574507 
FordítottaKomáromy Rudolf
ReAd-blog
#olvastam #recenzió #blogbejegyzés #románc #durva #erőszak #rázós #könyvmolyképző #könyvmolyképzőkiadó #recenzió #reklám #szponzorálttartalom
81004628_469354310653478_3913781582611087360_n.jpg

Felvettem a kesztyűt a ráncok ellen!

77067962_2567137716902919_3216277068379586560_n.jpg

Kicsit meglepő, kicsit bizarr és mégis hatásos dolog. Kép alapján azt sem tudnám, eszik-e vagy isszák, hogy mi a szösz ez a kis ketyere és hova való. Te mire tippeltél, mi látható rajta? Tudod, mi célt szolgál? Ne félj tippelni, bátran írd meg nekem a cikk alatt rögtön!

Én bizony teljes sötétségben tapogatóztam a kilétét és használatosságát illetően, első körben. Sem hallani, sem látni nem láttam még hasonlót sem. Ám minap szembe jött velem ennek a dekoltázs ránctalanítónak a képe. Micsoda? Azt is lehet ránctalanítani? Kaptam fel a fejem erre az apró infóra. Alvás közben szépít, elkerülve azt, hogy a nyakad és dekoltázsod ráncos, gyűrött legyen reggelre. Valahogy még sosem jutott eszembe ez a testrészem ilyen kontextusban. A szemem mellett húzódó ráncokat már megszoktam, bár annyira nem szeretem őket, de minden nap látom, így nem lepődöm meg rajtuk, hozzám tartoznak. A nyakamon ráncossága fel sem tűnt eddig, pedig van ott bőven. Ez eltüntethető? Kissé kétkedően fogadtam e hírt.

Korábban egy híres modell hölgytől olvastam valahol, hogy egy nő életkorát három dolog alapján lehet a legjobban beazonosítani. Az arc és a test karbantartható és sokszor jó genetika is rásegít, na meg a smink, plasztika. De a szem, a dekoltázs és a kéz mindent elárul, azt nem lehet szépíteni, tuningolni, eltakarni, megmutatja a valós életkort.

Ezek szerint a kézre, szemre nincs, de a dekoltázsra van megoldás most már. Tudjátok milyen vagyok, rögtön ki szerettem volna próbálni, mennyire hatásos és milyen viselve.  Másképp nem is írnék róla nektek, akármilyen ötletes és jópofa dolog is. Bizony érdekes tesztelési folyamat volt. Ebben a BeautyInTheBox volt a segítségemre, aki rendelkezésemre bocsátott egy Axami Női Dekoltázs Ránctalanító Párnás Melltartót. Ezúton is köszönöm neki!

Első körben felvéve nagyon fura érzés a ránctalanító párna. Ebben aludni kell, éjszakai viselet és nem melltartó helyett hordani napközben. Az anyaga puha, rugalmas. Az alakja felveszi a cici formáját és tart. Mikrószálas szövetből van, így a viselése tényleg kellemes, bár nem a megszokott cicifix érzés, de valami hasonló. Nem tűnt fel alvás közben, hogy rajtam van, nem akadályozott. Pont elfért a hálóingem vagy pizsamám alatt. Könnyű megszokni, hogy rajtunk van. Pedig az elején kicsit röhejesen éreztem magam benne, hősiesen bevallom. De utána már semmi gondom nem volt vele. Megéri ezt az apró erőfeszítést. Hogy kinek ajánlanám elsősorban? A könnyen ráncosodó, már nem hamvas bőrű nőknek, főleg ha nagyobb mellekkel látta el őket a teremtő. Viszont nem zárnám ki a kisebb mellekkel rendelkező nőket sem, nekik is jól jöhet a ráncok elleni küzdelemben. Szerintem megelőzésre is kiváló lehet, bár erről már nem tudok meggyőződni személyesen, mert ugye én ráncokkal indítottam neki a kísérletnek. Egy hét elteltével már látványos az eredménye. Teljes javulásról, az összes ránc megszüntetéséről nem tudok beszámolni, de kevésbé mélyek és hangsúlyosak, az biztos. Talán idővel eltűnnek teljesen. Kisimultabbak lettek a ráncaim a nyakamon, dekoltázsomon, mint a próba előtt, az tuti. Jobban mutatok a mélyebben dekoltált felsőkben, az is biztos.

Azt tudtátok, hogy a bőr elveszíti rugalmasságát az idő előrehaladtával és a rossz testhelyzet alvás közben, csak ront a helyzeten, elősegíti a ráncok kialakulását? Bizony, bizony.

Lehet használni rá csodakrémeket, amik sokat segítenek, viszont ezzel a párnával eredményesebben kisimul a bőr, javulnak a meglévő ráncok, nem jönnek létre újabbak. Rengeteg dolgot tehetsz még azért, hogy a bőröd megőrizze makulátlan simaságát. Igyál több vizet, kevesebb alkoholt, ne dohányozz, végezz sok testmozgást, aludj minél többet, a sminket mindig mosd le, használj naptejet a bőröd UV védelmében, kevesebb lisztet, cukrot vigyél be a szervezetedbe és a legmeglepőbb, ne rágózz! Utóbbiról olvastam csak, de pont az ellenkezőjét is hallottam már. Mostantól kiegészíteném azzal is a listát, hogy használj ránctalanító fehérneműt.

ReAd-blog

#reklám #szponzorálttartalom #ráncok #dekoltázs #dekoltázsránctalanító #cikk #bejegyzés #egészség #szépség #beautyinthebox

 

A tündérmesét mindenkinek!

Németh Szilvia: Tündérpihe ​és a Titkok Erdeje

81544138_530378884226993_7302313824839794688_n.jpg

A tündérmesék fontosak az apró gyerekeknek, hogy a fantáziájuk színesedjen, felszabadultan kacaghassanak, szabadon szárnyalhasson a képzeletük, merjenek álmodozni, ne féljenek a megmagyarázhatatlan dolgoktól, félelmeik merjék vállalni. A nagyobb gyerekeknek azért kell tündérmeséket olvasniuk, mert életben tartja a lángot, a hitet a természetfelettiben, az álmokat, vágyakat megélhetik általa, új világokba csöppenhetnek. Felnőtteknek pedig azért, hogy merjenek újra gyermekek lenni és álmodozni. Egyszóval mindenkinek tündérmeséket rendelnék olykor-olykor! Jót tesz a szívnek, léleknek, a képzelőerőnek és a meggyőződésnek, a hitnek. 

Szeretem a szabadon szárnyaló mesés meséket, melyek nem ragaszkodnak a valós tartalomhoz, hanem tündéreket és más hasonló mesés lényeket állítanak a középpontba, egyszóval valódi mesék. A Tündérpihe kemény borítójával és annak sötét, ám ámulatba ejtő szépségű, már-már festménnyi illusztrációjával vonzza a szemet. Meglepett, mikor megérkezett. A legtöbb mesekönyv nagyon színes, elnagyolt grafikájú és idealizált, egyszóval gyerekes. Ez a kötet messzemenően kitűnik közülük. Felnőttként rögtön ámulatba ejtett. Viszont lehet egy kicsit melléfogás is, mert a gyerekeket nem vonzotta, majdnem megrettentek tőle sötét színe miatt első körben. Azt hitték egy, az én általam várt felnőtt könyvek közül. Ez csak akkor enyhült, mikor elolvastam a címet nekik és belelapozhattak.

Tudni kell csemetéimről, hogy a tündérek Csingiling óta jöhetnek bármilyen mennyiségben. És a tánc pláne. Mindkettő megtalálható e kötetben, sőt még több is. Kiszínezhető sziluettek lelhetők benne, amivel végképp levette az írónő a lányaimat a lábukról. A saját mesekönyvük kiszínezhetik úgy, ahogy akarják, saját ízlésre szabhatják? Volt ám felvillanyozódás. Így első körben színeztünk csak, még nekem is jutott ám színezni való, az elosztás után. Aztán szép lassan tettük magunkévá az olvasmányt esténként, közösen.

82628106_1487846734699464_3049516493436878848_n.jpg

Elvarázsolt, elámított. Bevallom hősiesen, az egyik fő motívum a balett borzasztóan messze áll tőlem, hiába imádom a legtöbb táncfajtát. Ennek ellenére a mese bűvkörébe kerültem és vártam Tündérpihe, a főszereplő életének fordulatait, és vele a további balettos lépéseket is.

A szereplők kedvesek, szerethetőek. Hamar a szívünkbe lopta magát Tündérpihe a különbözőségével a többi tündértől. Bájos, az élet szépségeire fogékony kis tündér. Ezzel nagyon jó példát mutat az olvasó gyerekeknek is, nem baj, ha valaki kicsit más, mint a többiek, valamiért kilóg a sorból. Egyéniségnek lenne nem gond, nyűg, hanem sokszor előnyt lehet kovácsolni belőle, ha felvállaljuk. Egy szemüveges kislánynak vagy egy elálló fülű, gátlásos kisfiúnak ez nagyon nagy segítség vagy olyan gyereknek, aki mozgékonyabb, koravénebb vagy épp visszahúzódóbb. Ráadásul az élet szép dolgait értékelni kell. Így is él tündérkénk. Nyitott szemmel jár és minden szépet észrevesz.Segítőkészsége külön említést igényel. Ő az a karakter, akinek mindig van egy jó szava máshoz, egy, az életet jobbá tevő ötlete, amiért mer is tenni. A mellékszereplők is egytől egyig kedves kis teremtmények, akiket nem lehet nem szeretni. 

Az apró történeteket gyorsan el lehet olvasni, nem túl hosszúak, pont kényelmes a hosszuk egy esti etaphoz vagy várakozáshoz, utazáskor. Viszont nagyon szép mívesek a mondatok, talán ez a legapróbbaknak kicsit nehezen követhető ezáltal. Nincs lebutítva, nem túl rövidek a sorok, nem egyszerű szókincset adnak olvasáskor, hanem egy igazán szép, gazdag szövegkörnyezetbe ágyazta az írónő a történeteit. Olyan igazi, szépirodalmi stílusa van a könyvnek. Szerintem ez nem baj, bár kezdő olvasóként nehéz falat lehet. Viszont egy esti összebújós, közös olvasáshoz kitűnő. Sőt, én kifejezetten kedveltem, hogy nem gyereknyelven, egyszerűen íródott, hanem igazán minőségi módon, szépen megkomponálva, mint egy balettmű. Imádtam az írónő szóvirágait. Kevés a párbeszéd, bőven több a leíró rész, így kellemesen elandalítja a csemetét altatás előtt, ha nem tartja ébren az izgalom, amit a történet generál. 

Amit külön kiemelnék, hogy a tündér, mintha levélben mesélni a kis olvasójának külön a történeteket, ezzel olyan érzést keltve benne, hogy fontos szerepe van a könyvben, ő az a kislány, aki a tündérke barátja, kizárólag neki íródott a mese.

Kedvenc történetünk a Tündérkarácsony lett végül, ami ugye nem kérdéses, miről szól, így karácsony után. A legtöbb rész Tündérpihe tevékenységeiről szól, kedves kis állatok bevonásával, ahol a balett  és a tánc is külön teret kap. Mindegyik történet tartalmaz egy egészen apró kis tanulságot, intelmet, amit érdemes megfogadni. Semmi szörnyűség, drámai nem történik a mesékben, csupán a jóra, a szépre koncentrál. Varázsvilága elvarázsolja az embert örökre.

Ha egy nagyszerű vízen akarsz andalítóan szép szavakon evezni, akkor bizony ez a te mesekönyved! Hihetetlen gazdag, ékes, szép szókinccsel van megáldva az írónő, amit kendőzetlenül tár elénk. Ezúton is köszönöm, hogy vele tarthattunk az utazásán a tündérvilágba.

Fülszöveg:

Szereted ​a titkokat és a táncot? Érdekel, milyen csodákat rejt az erdő sötétje? Kíváncsiságod legyőzi a félelmeidet? Ha igen, akkor fedezd fel együtt Tündérpihével! Legyél Te a legjobb barátnője, táncolj, röppenj vele, és ismerd meg Titkok Erdejének minden szegletét!
A balerinák kecses mozdulatai által inspirált festmények, és a köréjük szőtt csodás-kedves történetek különleges, sosem látott világba repítik el az apróságokat és a szülőket, hogy aztán újra, és újra, és újra olvassák a könyvet, a képek vázlatát pedig a saját elképzeléseik szerint kifesthetik a kicsik!

Idézet:

A fergeteg és a jégbontó havát úgy aludtam át, mintha nem is léteztek volna. Annyira mély álomban pihentem, hogy arra sem ébredtem fel, amikor a többiek kikelet havának elején halkan kiosontak, hogy a későn jött havazás utolsó hópihéit lesöpörjék a hóvirágok törékeny szirmairól. 

64 oldal 
keménytáblás
ISBN: 9786155917011 
IllusztráltaNémeth Szilvia

Pajtikkal könnyebbek a mindennapok minden családban

Interjú a Pajtizoo tulajdonosával

kattica-1.jpg

Szülőként az egyik legnagyobb gondot a játékok tárolása, a gyors, hatékony rendrakás okozza. Na meg az olyan kedvencek beszerzése, amik tartósak, moshatóak és az ember rájuk nézve nem kap szívgörcsöt azonnal. A legtöbb weboldalon olyan termékek kaphatók, melyek a gyerekeket csábítják csak. Ezen a gyakorlaton változtat nagyban a Pajtizoo, hiszen a szülőknek is jó megoldást kínál. Nem csak a gyerekek szívéhez akar közel kerülni a tervező, hanem a felnőttekéhez is, amit kifejezetten imádok. Szeretgetni való kedvenc a csemetéknek, örök társ, a szülőknek pedig kényelmes, praktikus tárgy, mely nagy segítség a telepakolható, mindent elnyelő tárolók személyében.

Pajtik és a Kacatfaló. Kit nem nyer meg magának Sünpic Úr, Tapsi Nyuszi, Katt Ica vagy Panda Manda, esetleg Kacatfaló rögtön? A gyerekszívekhez, biztos vagyok benne, közel kerülnek azonnal ilyen nevekkel, fizimiskával. Ma ők mutatkoznak be nálam és Pajtizoo.

logo.png

A tulajdonos így ír munkájáról a weboldalán.

"A textil volt az első szerelmem. Mindig tudtam, hogy a pamutok, vásznak, selymek az én valódi otthonom. Mély kötődés fűz hozzájuk, melyből táplálkozom, melyből teremteni és alkotni tudok.

Hiszek a fenntartható fejlődésben, ezért a Pajtizoo minden termékének elkészítésekor törekszem a zero waste-re. Nálam minden apró anyagdarab feladatot kap, és új értelmet nyer."

- Mikor és milyen indíttatásból jött létre a Pajtizoo? Van személyes vonatkozása is? 

Olyan munkát szerettem volna, ami nincs fix munkaidőhöz kötve, hiszen kétgyermekes édesanyaként rugalmas időbeosztásra van szükségem ahhoz, hogy a család és a háztartás ügyes-bajos dolgait menedzselni tudjam.

- Mi a cél a termékekkel? Kiknek készül elsősorban?

Az ötlet onnan jött, hogy mi is rengeteg plüsst kerülgetünk otthon, láttunk egy hasonló terméket az interneten, de én szerettem volna azt még tökéletesebb módon kivitelezni és megvalósítani. Korábban is a textil volt a fő profilom csak más vonatkozásban, így nem állt távol tőlem ezeknek a termékeken a létrehozása, professzionális minőségben való legyártása. A boldog gyermekmosolyokért dolgozom.

Az Állati Pajtik 0-4 éves korú gyerekeknek, a legkisebbeknek készültek, de tervezzük nagyobb méretben is elérhetővé tenni.

A Kacatfaló szélesebb körben, kicsiktől a nagyokig, akár felnőtteknek is kényelmes lehet a maxi fotel.

A gyártást megelőzte a saját gyerekeimmel (9-15 évesek) és a keresztlányommal (2 éves) való tesztelés. Kérdés volt, hogy mekkora méretben és milyen alapanyagból készüljön, hiszen fontos volt, hogy strapabíró legyen. A tesztelés során többek között a cipzár elhelyezésében odafigyeltünk arra, hogy ne karcolja pl. a parkettát, ezért nem szerettük volna alulra tenni a végét, de az sem lett volna jó, ha felül, mert az a gyereknek lesz zavaró, ezért mindenki saját maga választhat, hogy kényelmes neki. Mindkét oldalra lehet húzni a cipzár végét. A Pajtik esetében a töltet mennyiségét kellett pontosan meghatároznunk, hogy abba kényelmes lehessen zsuppanni. Az alapanyagok egy terméken belül is különböző tapintásúak, ami fejleszti a gyerekek taktilis érzékelését (tapintásra vonatkozó érzék), például a Katt Ica pöttyei puha polár anyagból készültek. Szerettük volna, hogy kedves, barátságos tekintetük legyen a Pajtiknak. A Sünpic Úr arcának tökéletesítésében a kisebbik lányom segített, mivel először neki nem terveztünk szájat, de Zsófi jelezte, hogy itt még hiányzik egy piros mosolygós száj, hogy a süni is olyan vidám legyen, mint a katica.

Igyekeztünk minél szélesebb választékot nyújtani, kislányoknak, kisfiúknak  egyszínű és mintás alapanyagokat is használni, akár kamaszok is találnak stílusuknak megfelelőt.

Az állatpark bővítése tervezés alatt van, hiszen a pajtikból sosem elég!

 

sunpic-ur-1.jpg
 
- A pajtikat mi ihlette? Mindegyikre ruháztál fel valamilyen személyiséget képzeletben?
Az alapanyagokhoz találtuk ki az állatokat. A pajtiknál az alapforma ugyanaz, fontos volt, hogy kivitelezhetőek, minél élethűbben megjeleníthetőek legyenek az állatok karakterei, a katicánál a pöttyök, a süninél a tüskék, a nyuszinak a füle és a panda exkluzív fehér színe. Fontosnak tartottuk, hogy a pajtik barátságos, szerethető személyiséggel is rendelkezzenek, amellett hogy pihe-puhák és strapabíróak is egyben.
panda-1.jpg

- Mit jelent számodra a munkád? Miért szereted? Milyen pluszt ad neked a megélhetésen kívül?

Szerencsés vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek. A munkám egyszerre a hobbim és a hivatásom. A leghosszabb, legfárasztóbb munkanapot is imádom és ebből az elkötelezett lelkesedésből minden Pajtizoo termékbe csempészek egy kicsit. Már egész kicsi gyerekként a textilekhez vonzódtam és kislányként babaruhákat alkottam. Édesanyám varrógépét szerettem volna használni, mikor még el se érte a lábam a pedált. Ez az, ami feltölt és energiát ad. Nálam minden apró anyagdarab feladatot kap, és új értelmet nyer.  

- Vannak benne nehezítések? Például munka és család, háztartás? Vagy az idő hiánya?

Igen, nagyon nehéz a munkát összeegyeztetni a család és a gyerekek programjaival és a háztartással, de azt gondolom, minden édesanya küzd az idő hiányával és annak beosztásával.

- Van kitűzött célod? Szerinted a Pajtizoo hol fog tartani 10 év múlva?

Cél volt, hogy segítséget nyújtsak más otthonokban is a gyerekbarát rendtartásban, nincs is jobb móka annál, mikor együtt pakoljuk meg a Kacatfalót a kedvenc plüssökkel, vagy mikor kitaláljuk, hogy játszunk a Kacatfalóval és együtt pakolunk ki belőle. A Pajtik pedig a legjobb barátok lehetnek a kicsiknek. Szeretnénk bővíteni a termékskálát, nagyobb választékot kialakítani. Célom egy jól működő, stabil webshop fenntartása, amit akár a gyerekeimnek is továbbadhatok majd.

Nos. Azt hiszem egy olyan termékcsaládot sikerült elkészíteni, ami jó a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt. A Pajtizoo cuki termékeit megtekinthetitek a facebook oldalukon itt és a gyönyörű weboldalukon itt.

 

kacatfalo-cicak-es-hazak.jpg
kacatfalo-szilvakek-2.jpg

 

A fa új éltre kel munkájuk során- A kutyafáját

Életre keltett bútorok

79176727_2523053211296995_6855916965865717760_n.jpg

A cím megtévesztő lehet. Nem a káromkodás finomabb fajtáját választottam címül, hanem egy nagyon kedves családi vállalkozást szeretnék bemutatni nektek. Ez a név izgalmas, figyelemfelkeltő és a története is nagyon klassz, amiért érdemes velem tartani! A mai bemutatkozó a kutyafaja.hu.

Mi a története a vállalkozásotoknak? Hogyan indult?

Alapvetően ketten építjük ezt a történetet. A párom, aki főállásban tűzoltó és én, mint főállású egyetemi oktató. Ezt a drága hobbyt finanszíroznunk kell valamiből, így jött a vállalkozás ötlete. Az utóbbi években oktatási és kutatási szinten kezdtem el vállalkozások online jelenlét fejlesztésével foglalkozni mind weblap, mind online kereskedelem téren, így mertem bátorítani Tibit, páromat a saját online boltja megnyitásara. Hosszas ötletelés után körvonalazódott a mi kis álom vállalkozásunk, végül 2 hónappal ezelőtt megnyitottuk webshopunkat. Szerettünk volna egyedi, minőségi fa (és nem bútorlap) termékeket készíteni.

 

82338110_2704749116235500_8969875314628886528_n.jpg

Mi a vállalkozás fő profilja? Miért pont az a fő alapanyag?

Ha egy szóval kellene válaszolnom, azt mondanám, hogy a FA. Életünk minden pontján jelen van a természet közeliség. Tibi ráadásul kellő asztalos szakismerettel és tapasztalattal rendelkezik, korábbi munkája során emberek lakberendezési ötleteit, álmait valósította meg.

Mindenki egyedit, eredetit szeretne, viszont később szembesülnek csak vele, hogy ugyanazt a konyhát, nappalit, hálószobát álmodták meg, mint esetleg a harmadik szomszéd is, legfeljebb más színben.  A mi termékeink igazi fából készült lakásdekorációs termékek. Nincs két egyforma. A fa mint az egyik leginkább fenntartható alapanyag, lélekkel látja el otthonunkat.(Bővebben erről Az otthon természet cikkünkben olvashattok)

78918937_698526280636769_7763974623921700864_n.jpg

-Honnan jött ez a frappáns név? Gondolom, sokan megkérdezik. Olyan név, amire mindenki felkapja a fejét.

A név ihletője az asztalos műhely állandó "lakója" a nyugdíjas puli volt, aki egy ötleteléskor elküldött fotó hátterében szintén ott lófrált, mint mindig. A szemem megakadt rajta és ekkor azt gondoltam, hogy ha már mindig ott van a műhelyben, akkor a logón és a névben is megjelenhetne. 

-Milyen termékek kaphatóak nálatok és kiknek készülnek elsősorban?

Azok nézzenek körül bátran nálunk, akik szeretik, ha a természet az otthonukba is beköltözik, akik nem tömegárut akarnak, hanem olyan lakásdekorációt és lakberendezési tárgyakat, bútorokat, melyeket biztosan nem látnak a szomszéd lakásában. A termékek stílusában igyekszünk minél szélesebb választékot megcélozni, hogy a modern otthonokba ugyanúgy találjanak a vevőink megfelelő minőségű fa termékeket, mint a klasszikus, rusztikus vagy vintage környezetben. Imádunk fával, igazi fával dolgozni és elérhetővé tenni mások számára is azt a jó érzést, ami ezzel az anyaggal készült dolgokban rejlik. Ez lehet egy cseresznyefa falióra, egy tölgyfa lerakó asztal vagy egy történettel rendelkező diófa asztal akár.

A termékpalettánk jelenleg faliórákból és asztalokból áll elsősorban, de szeretnénk bővíteni. Tavasszal várhatók egyéb lakásdekorációk is, amik még egyeztetés alatt állnak. Szóval hamarosan bővülünk. 

79837325_530340297695340_6107077555108446208_n.jpg

-Mit tartotok szem előtt a készítésekor a bútoroknak? Honnan szerzitek be az alapanyagot? Mire ügyeltek? 

Mint már említettem kizárólag fa termékeket készítünk. Az alapanyagaink széles skáláról érkeznek hozzánk. Van mocsári cédrusunk, ami egy családi ház udvarán nőtt meg, az épületet már veszélyeztető méretűre. Vannak asztalos dédnagyapa padlásáról előkerült diófa deszkáink. De kaptunk már kisebb fa különlegességeket ismerősöktől is, mondván, mi méltó jövőt biztosítunk majd neki.  

A tárgyaink minden része lehetőség szerint, így például az asztalok lábai is, a műhelyünkbe készülnek. 

A termékeknél számunkra fontos, hogy az összes jelenlegi alapanyagunk olyan fa, ami felelős fakitermelésből származik. Így tudjuk biztosítani a minőséget és odafigyelünk a környezetvédelemre is. Azokat a fákat választjuk, amik már olyan idősek és méretűek, hogy veszélyeztették a környezetüket. Ezeket a fákat feldolgozni más módon nem tudnák amúgy sem, mert a szerkezeti minőségük nem teszi lehetővé, hogy épületszerkezeti elemek, gerendák stb. készüljenek belőle, így általában tűzifaként végzik. Mi látjuk ezekben a fákban a szépséget, a sokszor hihetetlenül egyedi mintázatot, amit a természet hozott létre.

Szóval a lényeg, a csupa nagybetűs és csodaszép alapanyag, a FA. 

82486508_497200240925277_914992127568510976_n.jpg

- Ezért vagytok ti kiemelkedően jók. Minőség, odafigyelés, kézművesség és környezetvédelem együtt. A weboldalon rendelhetőek csak meg a termékeitek? 

Webshopunkban a kutyafaja.hu/webshop  linken tudtok körbenézni.

Termékeink a nemzetközi piactéren is fellelhetők, az Etsy oldalon.
Debreceniek vagyunk, itt ingyen házhoz visszük a termékeket, de az egész ország területére postázunk. 

Én menthetetlenül beleszerettem ezekbe a holmikba. Érződik, látszik rajtuk, hogy a készítő keze munkája és a szíve-lelke is benne van. Annyira természetközeli, annyira élő. Kívánom, hogy sok megrendelő feldobhassa a lakását ilyen szépségekkel tőletek! 

ReAd-blog

#blog #interjú #bemutatkozás #fa #natúr #természet #bútor #óra #asztal #kutyafaja 

81401115_2575486422725000_6170250919100284928_n.jpg