Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Boris, a lélekmelegítő kis kedvenc

2020. január 22. - Mayerné Répási Adrienn

fb_img_1579364527081.jpg

Minden gyermeknek, apróbbnak, nagyobbnak, kell egy kis kedvenc, egy szeretgetni való, ölelgetésre alkalmas puha barát. Kell, hogy legyen egy olyan társa, aki megnyugtatja őt, elmondhatja neki örömét, bánatát, aki pótolja a szülőket, amikor azok nincsenek vele. Megnyugvás, érzelmi stabilitás, de még személyiségfejlesztő hatása is van, és még rengeteg dologhoz fontos, ez a kis kedvenc. Szülőként sokszor csudába kívánjuk gyermekünk társát, mert a csemete nem alszik el nélküle, mindenhová magunkkal kell vinni, nehezen pótolható, még egy mosásra sem adja ki szívesen a kezéből és gyakran nagy sírást rendez, ha valami sérelem éri, nem kerül rögtön elő. De szükséges dolog. Szükséges ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön a gyermek, érzelmileg is kötődjön valamihez. 

Persze mindegyik gyereknek más a kis kedvenc, sokszor pont egy olyan dolog, amit nehéz szó nélkül hagyni. Van, akinek a cumi, másnak a kispárnája vagy egy plüss, baba, kisautó, mesekönyv az. Nem is gondolnánk, mekkora jelentősége van a kis barátnak. Egy újabb mérföldkő a csemete növekedésében, a szülőről való leválást segíti elő például. Segít eligazodni a zavaros világban, mindig kéznél, jelen van, bármikor számítani lehet rá, hiszen nem megy sehova, nem kell dolgoznia vagy takarítania. Csak az övé, birtokolja, védi, óvja. Ezekkel további dolgokat tanul, nem csak egy lépés az önállóság felé. Szerepjátékokban kap helyet, amivel szintén fontos dolgokat sajátít el a kisgyermek.

Mindenkinek van valamije, sokszor a felnőtteknek is, csak elfelejtkeznek róla vagy nem úgy gondolnak rá. Egy kedves emlék, egy kép, egy könyv, egy pléd, a kedvenc bögrénk. Ugye neked is rögtön eszedbe jut valami, ami számodra pótolhatatlan és nagy becsben tartod, érzelmi töltete van. A gyereknek is pont ezt a stabilitást adja a kedvence. 

img_20200118_172447.jpg

A fotók készítője: Tas Boglárka, @_hello_itt_mimi 

Boris, az ölelni való puhaság azért jött létre, mert minden kisgyermeknek szüksége van egy barátra, egy ölelni való kedvencre, egy kis puhaságra, lélekmelengetőre. A gyerekeket nagyon megfogja a bohókás külső. A felemás szemek és a vicces fülei Borisnak mások, mint a megszokott. Észrevétlenül elfogadni tanít a kis plüss. Ráadásul a csemeték nem feltétlenül macit látnak bele, hanem valamikor teljesen eltérő figurát, így fantáziájukat is használhatják, személyre szabhatják őt. A gyerekek első 3 évében nagyon nagy szerepet játszik az ölelés. Későbbiekben is, de akkor a legintenzívebben. Nem csak az emberi ölelésnek van nagy szerepe, hanem magának az ölelésnek, a bújásnak is. Boris formája ehhez lett tökéletesítve. A füle közötti rész állhoz igazodik, ezért az ölelés sokkal intenzívebb lesz és alvás közben is könnyebb ölelgetni.

Amit tudni lehet még Borisról, hogy pamutból készül, gyerek és bőrbarát módon. Mosható teljes egészében, az édesanyák nagy örömére. Az orrok és a szemek pedig gyapjúfilcből vannak. A töltelék antiallergén polieszter golyó. 

fb_img_1579364562535.jpg

Szia. Boris vagyok, “az ölelni való puhaság”. Azt mondják rám a pszichológusok, hogy pozitív hatással vagyok az értelmi – és érzelmi fejlődésedre.

Maszlag Anett az életre hívója nagyszerű munkát végzett, hiszen Boris tényleg egy kedves, vidám kis figura, amit lehetetlen nem a szívünkbe zárni és rögtön megölelni. Kislánya első kedvence lett a prototípus egy random szabás eredményeképp. A névadás is családi dolog volt, párja találta ki Boris nevét. 

"Az idő folyamán sokat változott és próbáltunk egy kedves formát kihozni belőle, ami szerethető és nagyon egyedi. Az anyagokkal próbálunk játszani. Limitált szériás kis kedvencek kaphatók csak nálunk. A limitáltat úgy kell érteni, hogy anyagonként 2-3 db van belőlük. Többet nem készítek. Így mindenki megtalálja azt a Borist, ami a szívéhez a legközelebb áll és mégsem negyven ugyan olyan szaladgál az országban..."

Anett kedvence egy hatalmas narancssárga medve volt, én mai napig nagyon kötődöm a gyermekkori kispárnámhoz. Húgomnak, emlékszem, volt egy sárga takarója, amit hurcolt magával mindig. Mindhárom gyerekemnek van saját kis pajtása. Mindenkinek kell egy kedvenc, ez nem vitás!

Tudjátok rólam, hogy a terméken túl, mindig érdekel, ki áll mögötte, milyen indíttatásból jött létre. Boris "anyukája" sem úszta meg.

fb_img_1579364803343.jpg

Mit tudhatnak rólad Anett és Borisról?

A termékeket én szabom és varrom, saját magam. Boris nem a főállásom, hanem egy szerelem hobby. Én teljes állásban a gyermekvédelemben dolgozom. Ami a legviccesebb a történetben, hogy semmi varrónői végzettségem nincs. Annak idején a mamám tanított meg varrni egy Singer varrógépen és azt fejlesztettem tovább. Párom segíti a vállalkozásom. A weboldalt és a marketinget ő szokta csinálni, illetve ő ad tanácsot, ha valamiben elakadok.

Fontos volt számomra,hogy bababarát anyaga legyen,mivel kisgyerekek használják, illetve az,hogy lehessen mosni. A tömőanyag pedig mindig ugyan olyan állagú, nem csomósodik össze a mosás és a hosszabb használat után sem.

2018-ban elindultam az Év Anyavállalata versenyen. Azt, hogy milyen felindulásból azt nem tudom megmondani, de talán azért, mert bizonyítani szerettem volna magamnak. Ezen a megmérettetésen a 2. helyen végeztem és kaptam egy szakmai különdíjat is. Nagyon örültem neki. 

Milyennek képzeled a Boris személyiségét? Van valami üzenete is?

Borissal azt próbáljuk üzenni, hogy legyél egyedi és ne akarj másra hasonlítani!

Boris egy nagyon egyedi és nagyon más kinézetű maci, mint az üzletekben kaphatók. Ilyen nincs több. Úgy mint mi! Belőlünk sincs több. Mind egyediek vagyunk.

Boris, az ölelni való puhaság elérhetőségei:

www.borismaci.hu

Insta: @borisbearofficial
#Boris #plüss #kiskedvenc #nyunyi #blog #blogcikk #reklám #szponzorálttartalom #gyerek #baba #fejlődés #ReAdblog 

fb_img_1579364792617.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://read-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr4715417604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.