ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. júl 14.

Tetovált anyukák

írta: Mayerné Répási Adrienn
Tetovált anyukák

Önbizalomhiánnyal küszködünk mi anyák, nők. Ha egy picit, minimálisan is eltérünk a nagy átlagtól, akkor támadási felületet adunk mások számára. De miért kellene mindenkinek ugyan olyannak lennie, kérdem én? Öljük egymást számtalan kérdésben, amiben másként gondolkodunk. Miért? Nem lesz jobb, csak rosszabb!

A Fényzugoly fotóstúdió tulajdonosa arra próbál rávilágítani fotós kampányával, hogy minden ember ugyan olyan, ugyan annyit ér vagy ha eltér is valamiben, semmivel sem kevesebb attól, mert más, mint az elvárt! Teljesen egyet értek a mondanivalójával, így szívesen jelentetem meg fotósorozatát a blogomon. 

Legyünk toleránsabbak, fogadjuk el, ha valaki máshogy néz ki, máshogy gondolkodik, mint a nagy átlag! Ne bántsuk ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

2019. júl 13.

Egy kis múltidézés

írta: Mayerné Répási Adrienn
Egy kis múltidézés

Bloggerképző kihívás újabb nehéz feladata

Láttatok már rólam friss képeket, komolyat, mosolygósat, dolgozósat, gyerekeset, viszont sosem mutattam régmúltat idéző képeket. Pedig akkor még roppantmód cuki voltam:) Na jó, talán még most is az vagyok, ha nem sárkánymód kelek. De hát Vargada kíméletlen és olykor nehéz témákat csepegtet a Bloggerképző 30 napos kihívásának keretein belül, mese nincs. Akkor bolygassuk a régmúltat ismét. Kompromitáló fotókat nem hoztam, juszt sem. Pedig van olyan, amit legszívesebben eldugnék a legsötétebb szekrény, legsötétebb, legporosabb tetejére, hogy senki se láthassa. Még szemüveges fotóm is van, meg nyolcadikos ballagós. A legtöbb fotó anyunál van, csak párat hoztam el, amik jelentőséggel bírnak számomra. Ezekből szemezgetek most nektek.

...
Tovább Szólj hozzá

2019. júl 13.

Az eddig hazánkban még ismeretlen folyékony arany

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az eddig hazánkban még ismeretlen folyékony arany

Kendermag és olaja

hemp-2258608_640.jpg

CIBDOL CBD kendermagolaj 

Egy súlyos betegség kapcsán kerestem gyógyírt, melynél a kendermagolaj jött föl legfőbb segítségnek. Bevallom, alapos utána olvasás kellett erről a növényről, a hatásairól, mert azt sem tudtam eszik-e vagy isszák, mire használatos, így meglepő tapasztalatokkal gazdagodtam, ahogy egyre mélyebbre ástam magam a témában. A legtöbb információt a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE) honlapjáról kaptam, ahol érdekektől független, valós hatásokról olvashattam hivatalos, bizonyosan nem fals információkat. Aztán a CIBDOL termékek magyarországi forgalmazójától is kértem némi tájékoztatást a termékekről, hiszen ki tudna hitelesebb adatokkal szolgálni, mint a közvetlen képviselő. Íme, egy hosszabb kivonat ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 12.

A sors

írta: Mayerné Répási Adrienn
A sors

Bloggerképző, sokadik felvonás

money-1428594_640.jpg

Eljátszottál már a gondolattal, mit tennél a tonnányi millióval, ha egyszer megnyernéd a lottó ötöst? 

Én most igen, a Bloggerképző 30 napos kihívás mai témája alapján.

Kiskoromban nem birkákat számoltam, ha nem tudtam aludni, hanem számba vettem, mit vennék a családnak, mire költeném és kinek adnék a sok millióból, kinek segítenék, ha egyszer megnyerném a lottót. Nem voltunk gazdag család és olyan jó volt azt vizionálni, hogy gondtalan életünk lehetne, bármit megvehetnénk anélkül, hogy számolgatni kelljen a rávalót. Jó kis esti rituálé lett belőle. 11 éves lehettem vagy még kevesebb talán, mikor "megálmodtam" a számokat. Reggel szóltam édesanyámnak, hogy vegyen lottót, játsza meg azokkal a bizonyos számokkal, amiket ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 11.

Miért hagyd néha unatkozni a csemetédet!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Miért hagyd néha unatkozni a csemetédet!

people-1560569_640.jpg

Fotó: Pixabay

Még alig telt el pár hét az iskola, óvoda, bölcsöde évzárója óta és még több hét áll előttünk, de bizony már számtalanszor hallottam csemetéimtől azt a bűvös mondatot, hogy "UNATKOZOM, MIT CSINÁLJAK?" .

Igyekszem nekik legtöbbször elfoglaltságot találni. Sokszor sétálunk egy nagyot, kerékpározunk közösen, sütünk-főzünk valami finomat. Egy egész túlélőkészletet vettem nekik ollókból, festékből, gyurmából, színes papírokból. Szívesen rajzolnak is, feladatlapoznak, festenek, színeznek, egyszóval alkothatnak egyedül, közösen vagy velem. Ám egy idő után mindent megunnak. Sok társasjátékunk van, ami akár jó is lehetne, ha legkisebb nem rontaná el a mókánkat azzal, hogy felborítja a bábukat. A ...

Tovább Szólj hozzá

Anyukás tartalom

2019. júl 10.

Rázós témákat választ könyveihez az írónő

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rázós témákat választ könyveihez az írónő

A mai interjúalanyom pályafutását és szárnyalását figyelemmel kísérem a kezdetektől. Még ismeretlen, de tehetséges szerzőből az évek alatt sikeres regények írójává vált. Ő is szeret kérdezni, mint jómagam. Nagy élvezettel olvasom az általa készített interjúkat, cikkeket is. Nagyon mélyről küzdötte föl magát a kezdetekhez képest hatalmas magasságokba. Kirobbanó energiájának hála, sorra gyártja a jobbnál jobb történeteket. Mer olyan témákhoz is nyúlni könyveiben, amikről leginkább hallgatunk, félre fordulunk. Nemrégiben olvastam el két könyvét is, aminek bejegyzésével még adós vagyok. Szerintetek ki lehet ő?

Remélem a felvezetőmből kitaláltátok már, hogy Szurovecz Kitti, írónő a mai beszélgetés interjúalanya. ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák

2019. júl 09.

Bűnös szokásaim tárháza

írta: Mayerné Répási Adrienn
Bűnös szokásaim tárháza

Bloggerképző kihívás ötödik napja

  37112753_1873689212691084_7117793946675183616_n.jpg

Esendő ember vagyok, így nekem is vannak bűnös szokásaim, mint mindenkinek. Ma ezt a feladatot hoztam a Bloggerképző kihívás listájáról nektek. Ugye nektek is vannak megrögzött, elhagyhatatlan rossz szokásaitok? Alkohol, cigi, éjszakázás...? Meséljetek! De addig is bevallom az enyémeket.

66234588_2409909909069009_4114938562057601024_n.jpg

Az én elsődleges, a legesleges legnagyobb bűnöm a könyvvásárlási mánia. Mindenki cipőt meg táskát gyűjt nagy esetben, hát én könyveket mindenhonnan. Egy sima bolti bevásárlásról is képes vagyok valamilyen könyvvel haza érkezni. Nem tudom hogy csinálom, de mindenhol találok egy olyan könyvet legalább, ami érdekesnek tűnik. Nem hagyhatom ott szegényt! Ez jogos érv, nem?

Már meg sem merem nyitni a könyves boltok weboldalát, mert olyan ...

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 09.

Nyuszi élet

írta: Mayerné Répási Adrienn
Nyuszi élet

A három M: Magyar designer, magyar vállalkozó, Magyar Nyúlmentő alapítvány

img_8764.jpeg

Apró, bolyhos, hosszú fülű és imádnivaló. Mire gondoltam?

Egy mentett nyuszira. 

Bizony, egy mentett nyuszkóra, mert van az évnek több olyan szakasz, amikor megszaporodnak a kidobott nyuszik. Már nem csak kutyák kerülnek az utcára sajnos. Az Első Nyúlmentő Alapítvány rajtuk próbál segíteni befogadással, élelmezéssel, orvosi segítséggel, új gazdi találással, ami nem egyszerű feladat és rettentően költséges is. Ezt nem szabad félresöpörni, beszélni kell róla!

Radnóti Mária, egy szerencsés nyuszi befogadója, gondolt egy nagyot és nagyszerű kezdeményezést talált ki. Mária, Portik Zsuzsi segítségét kérte ötlete megvalósításában, aki egy magyar designer tervező és szintén nyúl kedvelő. Létrehoztak egy kollekciót, ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2019. júl 08.

Annyira szeretlek, hogy inkább megöllek, mint sem elveszítselek!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Annyira szeretlek, hogy inkább megöllek, mint sem elveszítselek!

Gabriel Tallent Drága ​kis szívem

 

covers_483544.jpg

Nagyon sokat ültem a könyv értékelésén, de magán a könyv olvasásán is. Lebilincselő, jól megírt, izgalmas könyv, de sokszor félre kellett tennem, mert nagyon megviselt a tartalma. Hogy miért olvastam tovább ezek után mégis? Borzalmasan jól van megírva, így újra és újra felvettem, belekezdtem. Nagyon hajtott a végkifejlet. Borzasztóan reménykedtem az elkerülhetetlenben és a happy endben. Ezért olvastam végig. 

A Könyvfesztiválon a 21. század kiadó munkatársa ajánlotta nagyon e könyvet. Ő maga is olvasta. Megrázta, de tartalmas, jó olvasmány, így jött velem haza a könyv. Ezúton is köszönöm a kiadónak a kötetet!

Legszívesebben rögtön bele is kezdtem volna ilyen ajánlás alapján az olvasásába, de kicsit tartogattam, ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

süti beállítások módosítása