Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Stílusos nők, a városon túl

Bemutatkozik a Műhely Magazin

2019. június 21. - Mayerné Répási Adrienn

 

62650268_2403649366363541_3703605906282381312_n.jpg

László Beátát nemrégiben ismertem meg. Egy olyan anyuka, akinek rengeteg terve, ötlete van, ezerrel pörög, mindenki számára van egy mosolya vagy egy érdeklődő kérdése. Egy új álmát valósítja meg, ez adta az interjúnk apropóját is. Egy olyan dolgot épít, mely nőknek szól és nagyon izgalmasnak hangzik. Így nyilatkozott róla.

"Célunk segíteni a nőknek, hogy megtalálják egyéniségüket, a stílus-szépség-egészség elemeinek egyensúlyba állításával. "

Mesélnél arról, hogy mit találtál ki, kikkel és minek a hatására kel életre az álmod?

2015-ben álmodtunk egy nagyot a húgommal. Akkoriban nyitottam – egyetem után – a kis varróműhelyem, ahol egyedi ruhákat terveztem a helyieknek, valamint saját ruhamárkámat gyártottam, marketingeztem és értékesítettem egy személyben, egyszóval nem volt idő egyéb álmok kergetésére, de eltelt azóta négy év. Tapasztalatokkal, sikerélményekkel, kudarcokkal plusz egy gyerkőccel gazdagabban vágunk neki a tervnek Rékával, a Műhely szerelemprojektnek, melynek első állomása a Műhely Magazin felépítése. Boldog vagyok, mert ebben olyan alkotók csatlakoztak hozzám, akikre büszke vagyok és felnézek. Nők, akik értéket képviselnek, egyediek, különlegesek és céljuk adni, segíteni.

Nézzük is, ki csatlakozott hozzánk:

Beck Laura, szerkesztő, grafoterapeuta

Vallom, hogy külső harmónia nem létezik belső harmónia nélkül! Célom, hogy eszközt adjak a Nőknek magukhoz, hogy megtalálják a belül élő nőies nőt. 8 éve vezetem a praxisomat grafoterpautaként. A grafoterápiát a grafológus és a life coach szakma összeolvadásaként hoztam létre, egyedi metódussal. 3 speciális folyamattal, amiket a műhelymagazin workshopjaira állítottam össze, minden nő közelebb kerül a saját megoldásához.

Kulik Anett, szerkesztő, stílustanácsadó és divatújságíró

Stylistként a külső-belső megújulásra vágyó nőket szeretném közelebb hozni álmaik megvalósításához. Hiszem és vallom, hogy nincs lehetetlen, csak tudni kell felöltözni a ránk váró kihívásokhoz. Szín-és alkatelemzés segítségével megtaláljuk a megrendelő számára legmegfelelőbb ruhadarabokat, ezáltal is biztos alapot adva az önbizalomnak. Egyénileg tervezett és kivitelezett ruhatár, kifejezetten a megrendelőre és sajátos igényeire szabva.

  

Molnár Csilla, szerkesztő, fotográfus és jogász

Pécsi Tudomány Egyetem jogi karán szerzett végzettségem nem elégítette ki azt a vágyamat, hogy alkotni tudjak. Így az egyetemmel párhuzamosan elvégeztem a fotográfus képzést. Ez a szerelem elég régóta szerepet játszik az életemben, kisgyerekként is képzőművészeti iskolába jártam. Nyitott emberként érdekel a pszichológia, emberi fejlődés történet, kapcsolati rendszereink a mai világot mozgató rugóink. Kellemes olvasást kívánok!

Pálfia Petra, szerkesztő, újságíró

8 éve foglalkozom újságírással, beteljesítve ezzel a gyermekkori álmomat. Bajaiként, vidékiként, nem volt egyszerű utam ezt a hivatást választva, de az ide vezető út minden perce aranyat ért. Imádom az embereket, az érdekes karaktereket, színes egyéniségeket. Küldetésemnek érzem, hogy bemutassuk olvasóinknak a sokszínű vidéki életet!

Lévai-László Réka, kép-, és tördelőszerkesztő, grafikus és fotográfus

Atléta pályafutásom végével, alkotói énem kibontakozását éltem meg, a húszas éveim elején. Minden porcikám művészkedni kívánt, így hát engedtem az impulzusnak. Mérhetetlenül sok gyakorlás, kudarcok és sikerélmények után, úgy érzem ebben a világban a helyem. A Műhely Magazin vizuális felelőseként dolgozom azon, hogy komplex vizuális élményt nyújtsunk olvasóinknak.

Sovány Daniella

A Mod'Art International Hungary hallgatója vagyok. Baja és Budapest között ingázom. Nagy öröm számomra, hogy a Műhely gyakornoka lehetek. Már gyermekkorom óta érdekel a szakma és mindenre nyitott vagyok ezzel kapcsolatban. Szeretek kísérletezni és új dolgokat/technikákat kipróbálni, ezért stílusomat a bátorság jellemzi.

És jómagam, László Beáta, főszerkesztő

Divattervező vagyok, vizuális művész. A Beango márka alapítója, a bajai Műhely -női ruhatervező és kivitelező stúdió vezetője, Lénám anyukája. Van bennem egy parányi Marosvásárhely, némi Kolozsvár, egy csekély Budapest és annál egy kicsit több Baja. Amivé összeálltam az nem más, mint optimista, szarkasztikus, ambiciózus entitás, nagy álmokkal és tervekkel.

 62452086_2404305062964638_1974977459082231808_n.jpg

Mi a küldetésetek a Magazinnal? Miről fog szólni és kiknek?

A Műhely Magazin Baja egyetlen női online magazinja. Főszerkesztői több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek és újságírók, divat, szépség, egészség, életvezetési tanácsadás, stílusterápia területeken. Célunk segíteni a nőknek, hogy megtalálják egyéniségüket, a stílus-szépség-egészség elemeinek egyensúlyba állításával. Missziónk a vidéki utcai stílus megreformálása, stílusos közösségépítés, és a fenntarthatóság népszerűsítése.  

A célcsoportunk elsősorban az önmaguk teljes megismerésére nyitott, megújulásra vágyó nők. Hozzájuk szól a magazin. Olvasótáborunk a 23-65 éves női korosztály, többnyire magas iskolai végzettséggel rendelkező, kreatív gondolkodásmódúak, akik túl vannak valamilyen változáson és eldöntötték, hogy továbblépnek.

65237605_706187566483910_3386282473934553088_n.jpg

Különböző rovatokkal fogtok jelentkezni, mesélnél róla?

Természetesen. Ezekkel találkozhattok nálunk.

Önismerettel és önkifejezéssel kapcsolatos tippek és tanácsok.

Sztorik olyan nőkről, akik készek változtatni életükön, ha az arányok elbillennek. Olyanokról, akik saját hitrendszerük ledöntésével szeretnék kihozni magukból a legjobbat és, akik hisznek abban, hogy a külső és belső megújulás, nem független egymástól. 

 

DIVAT

A stílusterápia eszközeit felhasználva segítjük a nőket a saját adottságaikhoz öltözni. Olyan bejegyzések olvashatóak itt, melyek a személyiség, arc és testalkat illetve színtípus elemeinek kirakóját segítenek összerakni, hogy egy könnyed, kiegyensúlyozott és önazonos képet kapjon az olvasó. Továbbá írunk aktuális divat trendekről, iparági változásokról és irányzatokról, valamint a helyiekre koncentrálódva, vidéki egyedi karakterekről. 

 

KULTÚR

Olvasóink itt követhetik a helyi stílus és kultúr eseményeket, kiállításokat melyeken érdemes részt venni. Ezekről képanyag és beszámoló is születik.

 

GASZTRO

A minőségi élethez szükséges hozzávalókat étkezési tanácsadóval taglaljuk. Receptek és életmódváltással kapcsolatos bejegyzések segítenek majd az olvasókon. 

 

KIEGÉSZÍTŐ TARTALMAK

Női motiváló programsorozat, workshopok és teadélutánok

Kibeszélő youtube csatorna

Ingyen letölthető segédanyagok

 A Műhely projekt további állomásai szorosan kapcsolódnak egymáshoz, de erről részletesebb beszámolóval hamarosan jövünk, még titok!

64707812_477944922964037_106681399880187904_n.jpg

 Hol tudnak titeket elérni, megnézni?

Műhely Magazin

STÍLUSOS NŐK, A FŐVÁROSON TÚL

6500 Baja, Zombor utca 1/3

bea@amuhelymagazin.hu

+3620 25 75 085

 64943591_522775021799659_5122309960079769600_n.jpg

Bakancslistám

Amit feltétlenül meg szeretnék valósítani a nyáron

pretty-woman-1509956_640.jpg

A gyerekek bakancslistáját elkészítettük a minap, itt olvashattok róla. Ez a nyári feladatuk, munkájuk, hogy legyenek célok, elvégezendő feladatok,álmok, csintalanság, móka.

Úgy gondoltam, itt nem állok meg, hanem magamnak is kitalálok feladatokat, kitűzök megvalósítandó célokat, így hát felállítottam a saját listám is. Az ötletet a bloggerképzőn kapott feladat adta.

Jó ideig ültem a listámon, hiszen túl sok kívánságom nincs. Nem vágyom toronyórára lánccal, de lánc nélkül sem. Mit is kívánhatnék magamnak, amim nincs meg? Végképp megállt a tudomány. Azért nem adtam fel. Bizony egy anyának is jár néha szabadság és kell neki is a motiváció, célok. Nem szerettem volna nehezen megvalósítható, elérhetetlen dolgokat írni a listámra, csak olyanokat, amik jó érzéssel töltenek el, igazi élményt adnak és megvalósulhatnak. Írhatom én listámra Velencét vagy Párizst, ha tudom, hogy idén bizonyára nem jutok el oda. Leginkább élmény alapú dolgokban gondolkodtam. Aztán egy érzést szerettem volna elcsípni, ami nehezen körülírható, meghatározható. Az elégedettség és a szabadság között van valahol. Végül azon kaptam magam, hogy nagyon egyszerű dolgok kerültek a felírandó dolgok közé, ezekre vágyom csak. 

Íme az én megvalósításra vágyó bakancslistám:

- Bele biciklizni a naplementébe csak úgy, nem tartva a szúnyogoktól, nem nézve az időt.

bike-1517763_640.jpg

- Éjszakai csillagokat tanulmányozni egy pléden fekve.

- Nyugodt, csendes délutánt tartani egy jó könyvvel a kezemben, bármilyen vízparton, a lábam a vízbe lógatva.

- Málnát enni közvetlenül a bokorról.

- Átvirrasztani egy éjszakát egy jó könyv társaságában.

- Egy jó nagyot táncolni, bulizni, nem tartva a reggeli keléstől.

- Lányokkal szépségnapot tartani, amibe belefér manikűr, lábáztatás, fodrászkodás, kozmetikus, smink...

- Aperol spitzet kóstolni.

cocktail-1542495_640.jpg

- Filmmaratont tartani pattogatott kukoricával, az összes részt lenyomva Harry Potterből vagy a Gyűrűk urából, esetleg valami sorozatból.

- Valamilyen izgalmas programon részt venni, ami nőknek szól, nőkről szól.

- Venni egy hosszú tüllszoknyát.

- Interjút készíteni egy olyan íróval, színésszel, énekessel, közéleti személlyel, akit régóta el szeretnék elcsípni már.

- Videót forgatni valami nagyszerű dologról.

- Moziba beülni kettecskén férjemmel és egy nagy tál finomsággal.

- A nyári éjszaka balzsamos, illatos levegőjében nagyot sétálni.

- Megtanulni angolul és olaszul.

- Szerepelni egy újságban, tv-ben egy műsorban.

- Előadást tartani, beszélni sokak előtt. Hogy miről? Arról gőzöm sincs.

- Estélyiben, csodásan kifestve, magassarkúban libegve egy eseményre elmenni.

- Kipróbálni valami olyat, amit még sosem csináltam. Például repülni vagy festeni egy festményt.

- Befalni egy egész doboz fagylaltot.

- Nyomtatásban látni egy cikkemet.

- Addig edzeni, táncolni egyhuzamban, megszakítás nélkül, míg össze nem esek.

- Mezítláb sétálni a fűben.

path-832031_640.jpg

- Egész nap nem csinálni semmit. Értsd ez alatt azt, hogy sem mosogatni, sem főzni, sem takarítani, sem mosni, sem pakolászni. Semmit sem az ég adta világon!

- Fél napig bömböltetni az összes régi és új kedvenc dalomat teljes hangerőn!

- Elmenni egy Margaret Island koncertre.

- Torkom szakadtából üvölteni egy dalt a kocsiban ülve, miközben valamerre kószálunk, utazunk.

- Egy nagyot barangolni hatalmas fák között, erdőt kerülni.

forest-3119826_640.jpg

- Kiállni az esőben. 

- Kifogni egy 10 kilós halat és visszadobni. Még lehet kívánnék is egyet, ha aranyhal lenne.

Neked van bakancslistád? Mit kívánnál magadnak, ha lehet?

ReAd-blog

 

 

 

Hogyan terem a blogger...

Blogger workshopon jártam

65088607_2372962806097053_3765506559795265536_n.jpg

Hogy milyen egy jó előadás? Látványos, izgalmas, pörgős.

És egy bloggerképző előadás? Varga Adás! 

Blogger képzőn jártam. Mert biz az a blog, bloggerestől nem csak úgy, fán terem. Valahol el kell kezdenie a bloggernek és nem árt, ha tisztába van pár dologgal előtte. Én már jó ideje vezetek blogot, nem is egyet, így kérdezhetnétek rögtön, nekem miért volt szükségem rá? Elég sok indokot föl tudok sorolni. Nézzük csak.

-Mert érdekelt, hogy a mai fiatalság milyen, mik a terveik, milyen blogot szeretnének létrehozni és a motivációjuk elsősorban.

-Reméltem, tud újat mondani még nekem is a „tananyag”. Tanulni sosem késő, főként nem a legjobbaktól.

-A képzés kitalálója, vezetője egy nagyon jófej csajszi, akivel szívesen találkoztam ismét. Adának, a Kildara alapítójának a kisujjában van minden ami blog vagy könyvekkel kapcsolatos, így voltak sejtéseim, milyen jól fogunk szórakozni.

-Hatalmas hiánypótló ez a workshop. Kell valami képzés, útmutató, segítség a kezdő blogot vezetőknek vagy egy löket, hogy el merjenek egyáltalán indulni ezen a rögös, ám nagyszerű úton. Roppant kíváncsi voltam, a jövő generációja milyen izgalmas dolgokkal felvértezve indul neki. Ráadásul felénk vidéken (Baja-Kalocsa-Hajós) ritka holló az izgalmas előadás, könyves dedikálás, program lehetőség. Talán most kezd fellendülni kicsit ez a szegmens, ami nem csak a gasztronómiát érinti.

-Azon kívül, ha már Könyvhétre nem tudtam fölutazni Pestre, igyekeztem itt vidéken valami könyvekkel kapcsolatos programot választani. Ez nagyszerű választásnak bizonyult.

64351402_2024245034371820_6802960968293810176_n.jpg

Előtte héten volt egy 1 órás előadás, ami bemutatta az alapjait az egész témának, így eldönthette mindenki, hogy belevág-e a hosszabb, három órás lélegzetvételű workshopba vagy sem. Azt kell mondjam, másodjára még többen jöttünk össze, mint az első körben. Jelzi, mit tud Ada.

Bevallom meglepett több fronton is az esemény. Nagy felismerés volt számomra, milyen előítéletekkel, tévképzetekkel érkeztem a bloggerképzőre. Azt hittem, hogy fiatalok lesznek csak, úgy 12-22 között, kivéve szerény személyemet. Nem! Még 67 éves résztvevő is akadt, aki aktívan ki is vette a részét az egészből. Azt is gondoltam, fiúk nem merészkednek el egy ilyen eseményre. Mekkorát tévedtem. Voltak fiúk, jelentem, még idős bácsik is. Tehát nem korhoz kötött a bloggolás, nem lehet kiöregedni belőle. Nemhez sem kötött. Ritkább a férfi, aki blogot vezet, kuriózum, de nem lehetetlen találni hála az égnek és úgy tűnik, érkezik az utánpótlás is! Nem csak a népszerű beauty vagy a most felkapott youtuber generáció érkezett, hanem sokan könyves blogot vezetnének vagy főzőset. A résztvevők közül többen írnak regényt, verseket, történeteket, ezért látogatták meg az eseményt, hogy ezt a világot is megismerjék. Nem nyomkodta senki közben a telefonját, senki sem volt flegma, inkább félénk. Mit ne mondjak a leghangosabb és legbőbeszédűbb is én voltam. Sokakat nem az motivált, kezdenek el blogot írni, hogy az íráskényszerűk levezessék, mint én, hanem mert írásban jobban meg tudnak nyílni, merészebbek lesznek.

A három óra nagyon gyorsan elszállt. Gőzöm sem volt, mit fogunk csinálni ilyen hosszú ideig, hogyan köti le a hallgatóság figyelmét valaki ennyi ideig majd. Ada, a ws tartó nagyszerű feladatokat eszelt ki, nem csak szónokolt, magát fényezte, más bloggereket vagy táblán tanított, mint a tanárnénik. Bevont mindenkit észrevétlenül. A feladatok alatt kaphattunk ízelítőt egy blog készítésébe, akadályaiba, nehézségeibe, sikerélményeibe és ismerkedtünk, beszélgettünk. Jó hangulatban telt az egész esemény, szuperül éreztem magam. A hely hangulata is nagyon jó volt tágassága, ünnepélyessége ellenére. Egy gyönyörű zsinagógában van a könyvtár. Érezni lehetett a múltat az épületben. Ám mégsem volt kimért, hanem közvetlen, vidám az esemény.

64500565_434001800787403_5766445292295553024_n.jpg

Varga-Czakó Adrienn, Ada a bloggerképző előadója egy tündéri, csacsogós, lehengerlő nő. A jó kedve ragadós. Nagyon felkészülten érkezett, nem tudtuk semmivel sem zavarba hozni. Egyedül akkor ingott meg, mikor a végén nem tudtunk kérdezni. Már miért is tudtunk volna, hiszen annyira sokoldalúan mondta el a dolgokat, hogy nem maradt kérdésünk, kételyünk. Aki eddig csak tervezte, most biztosan fog egy blogot indítani, aztán szépen építgetni tovább. Mindenre gondolt. Kitöltötte az időt, a hatalmas teret is (utóbbit személyiségével).

 

64756860_543616152833339_4700958580122058752_n.jpg

Egy szónak is száz a vége, nagyszerű délutánt töltöttem el egy szépséges helyen, ahol a legjobb közösségben éreztem magam, könyveket szerető emberek társaságában, leendő bloggerekkel, szuper előadóval, jó témával és izgalmas feladatokkal. Még ihletet is kaptam két bejegyzésre. Tanultam, okultam, sok érdekességet megtudtam. Érdemes volt elmennem rá és nektek is csak ajánlani tudom, ne hagyjátok ki! Se a gyönyörű bajai könyvtárat, se Ada bloggerképzőjét!

#blogger #bloggerképző #blog #ReAdblog #fiatalság #képzés #tanulás #ws #workshop #előadás #Ada #Vargada #AdyEndreKönyvtár #Baja

@ReAd-blog.blog.hu