ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. máj 12.

Átmozgató mese

írta: Mayerné Répási Adrienn
Átmozgató mese

Balázs Ágnes: A beszélő kutya

  covers_470507.jpg

 

Ennek a kis könyvnek szuper története van, hogy került hozzánk. Nagy könyvmoly létemre felkerekedtem és Könyvfesztiválra indultam még a tavalyi évben. Persze, ha már fönt járok a nagy Pesten, akkor még valami úti célt kitűztem, így jött kicsiny családom is velem. És hogy, hogy nem, nagyobbik lányom jobban élvezte, mint én a könyves bulit. Majdnem. Otthonosan mozgott a rengeteg könyv, könyves stand, írók, olvasni szeretők ezrei között is. Végül dedikált példányt kapott közvetlen az írónőtől és kiadójától. Persze mindenkinek eleget téve, a dinókat is meglátogattuk ekkor, nem csak a könyveket.

59919704_2309783409081660_9219396112614424576_n.jpg

Mosolygós, barátságos hölgy Balázs Ágnes. Rögtön megnyerte a szívünk. A rövid idő és a sokadalom ellenére kedvesen, ...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

2019. máj 10.

Hogyan lett milliomos a szamár?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hogyan lett milliomos a szamár?

0429_milliomosszamar_fb.jpg

Szamár, milliomos, bowling.

Hogyan fér el ez a három szó egy mondatban? Miként kapcsolódnak?

Nos, ez egy nagyon jó kérdés. Bevallom, engem roppant érdekel. És téged? Míg a könyv ide ér hozzánk és abból kiderülhet, addig egy nagyszerű ötlettel állt elő a könyv írója, illusztrátora és a kiadója. Megkértek, hogy tolmácsoljam felétek.

�A milliomos szamár című könyv főhőse, Robi váratlanul videócsatorna-sztár lesz, mesés vagyonnal.

Te milyen sztár lennél? Miben vagy a legjobb? Jól gitározol? Tudsz kézen állni? Vagy valami egészen különleges dologban vagy tehetséges?

Olvasd el a könyvet, meríts ötleteket, és készíts rövid videót vagy képet erről a különleges képességedről.

Küldd el Sztár leszek ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Kitekintő

2019. máj 08.

Textilből készülő csodák

írta: Mayerné Répási Adrienn
Textilből készülő csodák

Nagypapája szabóműhelyében szívta magába e munka szeretetét

Textilből álmodja meg a csodákat Csanádi Judit, a Textil Fészek tulajdonosa. Szebbnél szebb dolgokat alkot belőlük. Meglepő, hogy egy-egy anyagból mennyi minden készíthető megfelelő kézügyességgel, egy jó varrógéppel és kreativitással, ötlettekkel. Judit, szerintem az az ember lehet, aki ránéz egy anyagra és rögtön látja lelki szemeivel, mivé fog válni a kezei alatt. Mai interjúalanyom ő lesz. Mesél magáról, munkájáról, a kézművesek nehézségeiről is őszintén.

51329034_351237008940359_3087054245610913792_n.jpg

Mit tudhatunk rólad?

Vidékről, Bajáról költöztem a főváros mellé, 10 éve élek itt a családommal. Két lányunk van, 7 és 10 évesek. Művészetpedagógiával foglalkoztam a lányaim születése előtt, s ha egészen visszanézünk, már óvodás koromban ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák

2019. máj 07.

Sojo csipkevilága

írta: Mayerné Répási Adrienn
Sojo csipkevilága

Imádom a színeket, a meghökkentő mintákat, a különféle rátéteket, csipkét a ruhákon. Szeretem, ha egy ruhán népi motívumok vannak vagy absztrakt, festménybe illő rajzok, minták. Bármilyen egyhangú ruhát feldobnak a különféle rátett dolgok és bármilyen ruhaszínt élővé varázsolnak, még az egyszerű feketét vagy fehéret is. Ráadásul a ruha színe, mintája befolyásolhatja a kedvünk is. Nagyon fel tudják dobni az ember mindennapjait, a szürke, egyhangú, borús időt. Napsütésben pedig vibrálnak.

A csipke egy olyan univerzális anyag, ami bármilyen ruhát alkalmivá, szebbé varázsol. Főként a nyári ruháknál, alkalmazzák e megoldást előszeretettel.

Rá is leltem egy hazánkban nem is oly rég érkezett üzletre, ahol nagyon sok, ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Csajos oldal

2019. máj 07.

Nem csak munkám van, ez jóval több annál!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Nem csak munkám van, ez jóval több annál!

Bemutatkozik az Origó Kuckó és Sarolta

 

kids-2985782_640.jpg

Csendes nyugalommal, halk zeneszóval várt Umenhoffer Sarolta, az Origó Kuckó munkatársa Hajóson, a könyvtárban. Az előttem lévő időpont tulajdonosa, egy tanuló, inkognitóját megőrizve, csak a hangulatot hagyta hátra.

Nem tudom pontosan, mire számítsak. Szülőként kevés dolgot tudok csak az Origó Család és Gyermekjóléti Központ működéséről, és arról, mit takar az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység. Azt a keveset is egy tájékoztató szórólapról. De Sarolta rögtön megnyert mosolyával, erős kézfogásával, nyíltságával, tettrekészségével és türelmes higgadtságával. Nyugodt környezetet teremtve, a lehető legoptimálisabban fogad, éreztem rögtön, hogy gyermekként ide jó lehet betérni egy ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák Kitekintő

süti beállítások módosítása