ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. ápr 26.

Hová tűnt a munka megbecsülése?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hová tűnt a munka megbecsülése?

Kihal a kétkezi munka

Ma egy nagyon kemény témát hoztam nektek, ami régóta foglalkoztat és egyre jobban szúrja a szemem. Voltam, vagyok dolgozó és munkaadó is, így látom, hallom, tapasztalom.

Mindenki irodai dolgozó, modell vagy influencer, youtuber akar lenni, esetleg főnök, vállalkozó. Nem mindig a könnyebb kereseti lehetőség és biztosnak sem mondanám, de mégis ebben akar tevékenykedni mindenki, közben a szakmák képviselői kihalnak. Évről évre egyre több szakma tűnik el a süllyesztőben. Már nem lehet hallani suszterról, kádárról, bőrdíszművesről.

Egyre jobban afelé hajlunk, hogy a kétkezi munkát, a szakmunkákat sincs, aki megcsinálja. Lasszóval kell fogni megbízható, jó szakmunkást. Ma már hatalmas öröm, ha találunk egy kedves bolti eladót, ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2019. ápr 25.

Lidérces álom könyvbe gyömöszölve

írta: Mayerné Répási Adrienn
Lidérces álom könyvbe gyömöszölve

Imre Viktória Anna A ​bosszúszomjas doktor

 

covers_382834.jpg

 

Régóta a polcomon csücsült-e könyv. Borítója színével igen, ám a rajta található figurával nem lopta be magát a könyv a  szívembe, első blikkre. Ám megkönyörültem rajta, ne magányoskodjon ott oly sokáig. Végül igazán kellemes meglepetésnek mondhatnám, ha szabad e szót használnom a könyvvel kontextusban használni, mert nem egy könnyed, esti, kellemes olvasmány, az biztos.

A történet nem tudom hogyan született (bevallom rettentő kíváncsi vagyok és remélem, elcsíphetem Könyvfesztiválon az írót és kifaggathatom), de egy olyan kép él bennem, hogy az írónő álmodik egy ilyen lidérceset, szívdobogtatót és felébredéskor leírja a történet magját, majd kezd kibontakozni az egész történet a lelki szemei előtt, ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2019. ápr 24.

Fontos az első benyomás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Fontos az első benyomás

Egy jól eltalált ruhafazon és szín, aranyat ér!

2y5a6085.jpg

„Az első benyomás nagyon fontos és abban nagyon nagy szerepet játszik az, hogy hogyan nézünk ki, mielőtt még meg sem szólalunk.”

Tökéletesen egyet tudok érteni a következő interjúalanyom e szavaival. Korábban nem tartottam fontosnak, mikor, mit rángatok magamra a reggeli nagy rohanásban. A lényeg az volt, hogy kényelmes legyen. Nem foglalkoztam azokkal az apróságokkal sem, hogy milyen cipő kerül a lábamra és a rajtam található színek valamelyest passzolnak-e.

Viszont azt megtanultam keresztanyámtól, hogy a tiszta kéz, köröm fontos. Anyukámtól pedig azt, hogy a cipőd mindig tiszta legyen. Anyósomtól pedig azt az útravalót kaptam, hogy gyűrött ruhába el se indulj! Ezekkel a jó tanácsokkal  indultam neki az életnek, és ezt adom ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák

süti beállítások módosítása