2019. nov 26.

Bakancslistára vele

írta: Mayerné Répási Adrienn
Bakancslistára vele

books-1204029_640.jpg

Divat lett bakancslistát készíteni. Nyár előtt még én is belevágtam, felnőtt fejjel, életemben először. Igazán izgalmas volt elengedni a képzeletem és azt írni bele, amit csak akarok. Jól is sikerült, így kellemes emlékeket hagyott maga után. Egy valamirevaló bakancslista akkor jó, ha meg is tudjuk valósítani a rajta található pontokat, én azt vallom. Még egy újságba is bekerültem miatta, hála egy tündéri cikkírónak. Jó, ha van tervünk, valami, amit várhatunk. Már leírni a vázlatpontokat is örömet okoz, hát még beváltani.

Elképzelésem sincs, hogy télre milyen élményeket gyűjthetnék. Teljes sötétség, mit írhatnék a bakancslistámra, így most a könyves listámmal érkezek. Az olvasmányaim választásánál mindig tervezek és tervezek, jó előre, hogy aztán a pillanatnyi kedélyem miatt sutba dobjam azt és azt olvassak, amit kedvem tartja. Elég tetemes az olvasnivalók sora, amiket a télen tervezek elolvasni, így meg kellett húznom az idő rövidsége miatt egy határt. De higgyétek el, szívesen ráírtam volna vagy száz könyvet is, még a beszerzetlen példányokat is. Ráadásul karácsony körül csak "örömolvasni" szeretnék, ilyenkor csupa olyan könyvet veszek kézbe, ami nem egy kihívás, kötelező volta miatt kerül a listámra, nem kell sietnem vele. Nem kell írnom róla, semmilyen számadással nem tartozom felőle. Egy kicsivel több, mint egy hónapom van erre a könyvhalmazra. Remélem az ütemtervet tudom majd tartani. A cél, amit kitűztem magam elé, az az, hogy az összes könyv kivégzésre kerüljön. Nem ígérem, hogy írni is fogok nektek mindről, de némelyik biztosan felkerül majd ide a blogra is.

Íme az én kis könyves bakancslistám.

John Cure: A fekete esernyős férfi 

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

A. M. Aranth: Propheta

Arykana: A Sárkány és a Rózsa

B. N. Toler: Lélekvesztők

Bartos Zsuzsa: Alkonyőrzők

Dia Cavallis: Estella

Duba Gábor: Szabadon foglak

Émile Ajar: Előttem az élet

Fekete István: Bogáncs

Ti szoktatok bakancslistát készíteni? És könyves listát az olvasnivalókról?

Jó ha van egy rendszer, egy keret, terv vagy bármi. Persze attól eltérni sem nagy gond. Nem volt buta, aki kitalálta ezt a listába szedős dolgot...Már csak azért sem, mert jó listákat gyártani, írni róla.

Hogy a könyvek mi alapján kerültek a listámra? Random válogattam, különböző stílusban könyveket, amik régóta foglalkoztatnak, kellemes kikapcsolódást ígérnek és a polcomon várnak már jó ideje az olvasásra.

Milyen terveitek vannak a télre nézve?

#jólfogoméreznimagam #csaklegyenszabadidőm #olvasnifogokkifulladásig #eztjólelterveztem #éljenaszabadságcsendésnyugalom #megahogyMórickaeltervezte

ReAd-blog

#lista #könyv #olvasnijó #bakancslista #bloggerképző #mitolvassak #mutimitolvasol #blogger #blog #temitolvasol

bible-1868070_640.jpg

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Olvastuk