2019. júl 17.

Álommunkám lehetnél...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Álommunkám lehetnél...

Ismét egy Bloggerképzős téma

coffee-2242213_640.jpg

Bloggerképző 30 napos kihívása tovább száguld, most már ismét velem. Némileg lemaradva, de folytatom csak azért is!

A mai téma az álommeló. Megint izzasztó téma. Mindenki keresi azt a munkát, ami a legideálisabb számára. Amiben jól érzi magát és kiteljesedhet, anyagilag is jól jár. Nem érdemes megalkudni. Ha nem érzed jól magad a jelenlegi munkahelyeden a kollektíva, a munkakör vagy más miatt, csak a fizetésért vagy ott, az nem jó irány. Bele lehet lelkileg roppanni, szürkülni. Ellenkezőleg viszont, ha nagyon jó a munkád, megbecsülnek, szeretsz bejárni, viszont a fizetés túl kevés, akkor az még orvosolható valahogy. Sajnos e kettő, mármint a klassz munkahely és megfelelő bérezés ritkán jár együtt. De remélem, hogy mindenki számára tartogat egy álommelót az élet.

Milyen is az álommeló számomra? Ez egy nagyon jó kérdés. Szerintem minden élethelyzetben más az a munka, amit szívesen végez az ember lánya. 5 éve teljesen mást gondoltam a legideálisabb munkahelyről és jelenleg megint mást. Volt idő, mikor a pörgés volt a legfontosabb az adott munkahelynél, aztán a kapott fizetés, később a megbecsülés. A mostaninál nincs elképzelt munkakör, inkább csak érzések, dolgok, ami egy munkában jó lenne végezni. Tudom, hogy rövid a leírás és sok munkára rá lehetne húzni így, de, nincs konkrét elképzelésem, az igazat megvallva. Valami olyasmit lenne jó dolgozni, amit szerethetek, van előrelépési lehetőség, sokat beszélhetek vagy írhatok közben. 

Jó elrugaszkodni néha és valami olyasmit álmodni, ami messze van tőlünk, elérhetetlennek tűnik, sok dolog kell még hozzá, tanulni kell hozzá. Itt jön képbe az a bizonyos mondatom:

MERJ NAGYOT ÁLMODNI!

Ha lelki szemeim előtt látom önmagam, akkor talán edzőként, óvónőként, újságíróként, riporterként, divattervezőként...de még seregnyi más feladatkörben is bele tudom képzelni magam. Mindegyik olyan feladat,  amiben, ahol jól érezném magam.

Valami olyasmire gondoltam, ami: Szárnyaló képzeletet meghagyó, mindig újat tanító, emberekkel beszélgető, új ismereteket adó, változatos, színes, izgalmas, nőies, néha könnyed, máskor pörgős, kényelmes, néha itthonról, máskor máshonnan végezhető, jól fizető, kreatívitást kiélvezhető, változatos...

Tudtok ilyen munkakört, ne adj isten munkát számomra? 

Bár bevallom az anyaság pont ilyen, túl nagy fizetés nem nagyon jár érte, inkább puszikban és mosolyokban mérik. 

Te mi lennél legszívesebben? Van olyan munkakör, amit nagyon szívesen kipróbálnál? Van álommelód?

#blogger #Bloggerképző #life #momlife #bloggerlét #munka #work #ideális #álmodjnagyot #merjnagyotálmodni

craftsmen-3094035_640.jpg

Szólj hozzá