2019. júl 03.

Erotika a köbön, szigorúan könyvben

írta: Mayerné Répási Adrienn
Erotika a köbön, szigorúan könyvben

Sophie Jackson: Egy ​font hús

covers_381780.jpg

Ha már ennyire meleg van, egy igencsak túlfűtött, forró témájú könyv recenziójával érkezem. Címe alapján inkább valami horrorra tippeltem, de nem, ez egy romantikus, erotikus történet. Mostanában igencsak hanyagolom ezt a témájú olvasmányáradatot. Hogy miért? Rengeteg csalódás ért minőségileg. Ahogy felkapták a stílust a Szürke ötven árnyalata miatt, úgy romlott a színvonal. Egy kaptafára készülő, sokszor bugyutácska történetek tömkelege érkezett. És ez még a jobbik, de mikor erőszakolás után rögtön szexel vagy szülés után a főhősnő, több mint bosszantó. A technikai bakikról ne is beszéljünk, mikor egyszer leveszi a fehérneműt majd a következő oldalon szintén...

Aztán most tévedésemnek hála, kezembe vettem ezt a könyvet és már le nem tettem. Ne kérdezzétek miért, de az olvasmány maradt. Nem volt szenvedős, túlírt, picsogós, huza-vonás, a technikai részek is rendben voltak. A körítés, a kerettörténet és a két főhős szintén jól megírt a könyvben. Jót szórakoztam. Nem csak az erotika kap kiemelt részt, hanem a felépítés, a romantika is.

A két szereplő, Carter és Kat (Barack) könnyen megszerethető, izgalmas figura a maga bajaival, érdekes különcségeivel.

Carter a körülmények áldozata, Kat pedig a múlté. A párosuk pedig robban.

A férfi szereplő igazi motoros, tetovált rosszfiú, a börtönből. De több van benne és ezt meg is mutatja a kötet során. Kat egy erős gyermekkori traumával érkező, "azért is megmutatom" hölgyemény. Erős karakter, talán pont ezért szerettem meg könnyen. 

Kibontakozott két sokat szenvedett főhős sorsa, ahogy próbálnak evickélni az élet zavaros vizén egy régi történésbe kapaszkodva, majd egymásra találnak. Rögtön pattannak azok a szikrák. A vonzódás kézzelfogható már az első találkozáskor. Megküzdenek egymásért, mert összeesküdik ellenük minden, az ember, a körülmények, az élethelyzetük...Szépen fel van építve az egymásra találásuk, nem csak a semmiből, érthetetlen módon szerelmesek lesznek. Ezért plusz pontot számolnék föl, ha pontoznék. Emlékeztek azokra a könyvekre, mikor nem értitek, mikor, miért, hogyan lettek szerelmesek a szereplők? Ez nem az a könyv szerencsére. Itt van kezdés, apró utalások, történések, felépítés, majd a nagy egymásra találás.

love-4138571_640.jpg

Izgalmas, szikrázó erotika, váltakozó minőséggel. Jó kis párbeszédek, múltba néző visszaemlékezések, érzékletes leírások teszik terjedelmesebbé, kevésbé erotika fókuszálttá. A karakterek rengeteget adnak a történethez. Ami viszont kicsit mellé lövés volt, az a "gonosz" furmánykodása. Teljességgel felesleges volt ebbe a részbe, enélkül is remekül szuperált volna. 

Elismerésem a fordítónak. Szép magyaros fordítás, néha líraiba hajló stílussal, ami passzol a könyv romantikájához. Élvezetes volt olvasni. Könnyed, ám mégis jó kis szókinccsel apelláló kötet. 

Sorozat, így még sokat tartogat a szerelmesek élete, közös életútjuk. Egyszer sort kerítek biztos a következő részekre is, mert nagyon érdekel, mi fér még bele ebbe a vázba.

Ajánlom minden romantikát, erotikát kedvelő olvasónak a könyvet, mert témájában nagyon jól megírt kötet! 

Fülszöveg:

Wes ​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól… 
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát. 
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít. 
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről szól.

A könyvet köszönöm a Libri kiadónak!

Libri kiadó

528 oldal

ISBN: 9789633109458 

FordítottaLukács Andrea

#recenzió #szponzorálttartalom

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk